КАК ГУБИМ ЕНЕРГИЙНИЯТ СИ БАЛАНС

Енергийно балансиранеИстина е, че за разлика от непосредствения контакт с инфекциите при енергийният дисбаланс заразяването може да става от доста голямо разстояние, тъй като между хората тече непрекъснат обмен на енергии. Не се страхувайте, това е нормално, естествено и така сме създадени. Тялото ни функционира благодарение на биохимични процеси, който осъществява проводимостта на електрическите сигнали между нашите неврони, а самото електричество е енергия. 

Как губим енергийният си баланс?

Например:
Мила непрекъснато се чувствала изморена, разбита и раздразнителна след общуване с приятелката си от училище Роси. А Роси е кротка и мила, приятна във всяко отношение, даже внимателна и ласкава (винаги ще те похвали или подкрепи), говори тихо, никога не се кара. Но всичко в живота й върви някак си надолу с главата, тя направо е генератор на безизходици, започвайки от гардероба и завършвайки с личния й живот. Каквото и да я посъветваш, тя винаги ще отговори, че няма да стане, защото съществуват непреодолими препятствия за това: „Лесно ти  на теб с тази чудесна фигура, а на мен нищо не ми отива... “. И така до безкрай – тя е способна да намери проблем на всяко решение... Накрая Роси си тръгва, източила от Мила всичките й жизнени сили. При редовна енергийна загуба Мила може да се изчерпи напълно. Когато позволяваме да ни превърнат в енергиен донор, спада в енергийните ни нива поражда ниски вибрации, а от там и физическото ни тяло започва да се разболява. Тогава медицината може да се окаже безсилна защото има наличие на симптоми, но не се открива причинителят за заболяването. 

Това е сериозен проблем – такъв вид токсични контакти са в състояние да ви разболеят тежко, както енергийно така и физически. 

Енергийно балансиранеВсички ние ежедневно сме оградени с хора, а в най-близкото ни обкръжение влизат и колеги, които подобно на Мила винаги пристигат заредени със списък от оплаквания и неразрешими битови житейски ситуации. Това е в състояние да съсипва енергийният ни баланс ежедневно до момента до, който мозъкът ни започна да се обърква и в резултат на това, че сме обменяли енергия с тях може да изпаднем в тежки психологически състояния. Подобен вид хора могат да разрушат енергийния ни баланс дори и от разстояние, чрез завистта, злобата, омразата и всички лоши мисли по посока на нас, които те генерират без наши участие и без да имаме вина в повечето случаи. 

Не всеки от нас е в състояние да се опази или възстанови след подобна „кражба“ на енергийно ниво. И ако се случи в по-големи размери, както в повечето случаи при нищо неподозиращи хора, дори и деца, може да доведе първо до сериозни психически, а впоследствие и до физически срив. А какво се случва с нашата Роси след срещата с приятелката й? Чувства се прекрасно – изпълнена е с енергия, радост и оптимизъм! Струва ли ви се позната тази ситуация? Със сигурност – ако да е време да вземете мерки!

Откъде се идва заплахата? 

Колкото и странно да ни се струва на пръв поглед, трябва да търсим техните корени в детството...

Забелязали сте, че навсякъде, където се скупчват повече хора, се намира поне един, който шумно ще изрази недоволството си: „Сега ли намериха да се съберат всички?“, „Откъде се взе толкова народ, тия хора не ходят ли на работа?“, „Какво правят ония зад гишетата, краката ли си клатят?“… За да не се заразите и да не станете жертва на такъв енергиен агресор, стойте далече от него! Особено много се пазете от провокацията му и не си позволявайте коментари или да започнете препирня, дръжте се на психологическа дистанция! Наистина на човек му се иска да сложи на мястото такъв екземпляр, да му преподаде урок по прилично поведение на обществено място, но на всяка цена възпирайте това свое желание още в зародиш. Единственото, което ще постигнете е загуба на енергия, с която ще захраните обекта на вашето възмущение. Старайте се да съхраните енергията си с жизнерадостни мисли от вида: „Благодарен съм, че не съм като този човек!“.

В приятелството такива хора са като айсберг в океана – мрачни, затворени, дори раздразнителни докато не получат чуждата енергия. Те обожават да нагнетяват обстановката, особено, когато са сред повече хора. Да, ще постигат своето ловко и чрез манипулация. Всички наоколо са се скарали, разделят се изтощени и разбити, и само един човек е щастлив – провокатора на агресията!

Енергийно балансиранеЗа подобен вид хора приятелите са източник на енергийни постъпления, затова той ги разглежда като материал или като „публика за своите спектакли“. За него вие сте огледало – виждайки се в него, той се чувства досущ както онзи юноша, който съзрял образа си в реката и се влюбил в него (Нарцис от гръцката митология). Отражението било толкова прекрасно, че вече не можел да свали очи от него и така си и умрял, очарован от себе си. Върху мястото на толкова печалното самолюбуване израснало, както е известно, цвете, наречено нарцис. Ние също ще наречем даден вид вампири нарциси. За тях вие сте само „зарядна станция“! Такъв човек говори само за своите успехи: в службата е просто незаменим, не може да се отърве от жени, апартаментът му е направо шедьовър (макар че никой от приятелите му не го е посещавал), колата му е най-хубавата и тъй нататък... И разговорът винаги е насочен към неговата личност. След всеки подобен контакт - Тялото ти, отвън, цяло, а Психиката ти, отвътре, на парчета…

Науката отдавна доказа, че физическата и психическата болка се усещат по абсолютно същия начин от мозъка, да не говорим, че втората няма бърз лек, докато за първата може да се направи много. Но въпреки това в затвора са (някои от) физическите насилници, а другите се разхождат свободно и продължават да рушат парче по парче, всеки с когото се свържат. Интересни закони. Интересен свят. Интересно дали, ако психическото насилие беше наказуемо, щеше да има и един човек на свобода.

Още по-интересното е, че когато попиташ някого кой е бил най-трудният момент или период от живота му, той никога не си спомня физическо нараняване...

Всъщност тук няма никакво място за хумор. По-добре е да се предприемат незабавни действия:

• Задължително след общуване с подобни типове си вземете душ. Най-обикновен душ като непременно обливате и главата си. Това помага да отмиете полепналата по вас отрицателна енергия.

Енергийно балансиране

• В случай, че сте принудени да общувате, дръжте ръцете си преплетени, най-добре пръстите ви да са скръстени, закрийте своя слънчев сплит и па

зете гръбначния си стълб (например можете да подпрете гърба си на някоя стена).

• Често разговорът с енергиен вампир протича като под хипноза – невъзможно е да се откъснете от него. Тогава се старайте да не го гледате в очите, защото именно очите са най-силният проводник на енергия.

• Не реагирайте на провокативното поведение на подобен вид хора. Възможно е, когато той забележи, че не се поддавате на манипулациите му, да изпадне в различни форми на истерия. Прекратете контакта колкото ви е възможно по-скоро.

• В случай, че имате съмнения и не желаете да рискувате влошаване на здравето си, може да се обърнете за Енергийно балансиране към нашият Енергиен терапевт Божидар Димитров на тел.: 0895 688 572.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Енергийната терапия може да помогне във вашият конкретен случай и защо Енергийното балансиране е толкова успешно в лечението на много сложни състояния и редица здравословни проблеми? - се свържете с Божидар Димитров - Енергиен терапевт, Рефлексотерапевт, Боуен терапевт, на тел.: 0895 688 572, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.