10 ЗНАКА ЗА ТРЕВОЖНО РАЗСТРОЙСТВО, КОИТО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ!

Позитивна психология и психотерапияПризнаците на тревожно разстройство са едновременно и психологически и физически.

Тревожността се проявява под най-различна форма, но всички видове в основата си имат общи черти. Наред с други ментални проблеми, всеки понякога изпитва тревожност. Дали това е проблем зависи от „количеството“ и природата на тревожността. Всекидневната тревожност в отговор на стресови събития е нормална, но силната тревожност в отговор на незначителни събития е сериозен проблем.

Вземете това предвид, когато разчитате знаците за тревожност.

Например много хора имат проблем със заспиването и от време на време мускулно напрежение. Това може да се случи преди интервю за работа, при отиване в болница или преди стресово събитие. Позитивна психология и психотерапияПреживяването на честа и силна тревожност при незначителни поводи може да бъде знак за нещо много по-сериозно!

Признаци на тревожност:

Ето четири типични психологически знаци за тревожност:

• Чувство на паника, страх и безпокойство;
• Да се чувстваш постоянно „на ръба“ или неспокоен;
• Често изпитвайки „ужас“;
• Проблеми с концентрацията.

Позитивна психология и психотерапияЕто и шест типични физически знаци за тревожност:

• Мускулно напрежение;
• Проблеми със съня;
• Суха уста;
• Недостиг на въздух;
• Сърцебиене;
• Замаяност.

Тези десет признака не покриват цялата палитра усещания, които хората преживяват поради тревожност. Хората често съобщават за широк диапазон от различни физически и психологически знаци. Виждала съм списък с над 50. Някои хора имат много симптоми, а други само няколко. Истинският ключ към диагностицирането на тревожно разстройство е до каква степен симптомите се проявяват и как влияят върху ежедневния живот.

Позитивна психология и психотерапияТревожност може да бъде отключена от най-различни фактори в средата на живот и извън нея. Някои от тези причинители са често срещани в днешно време. Нелекуваната тревожност обичайно прераства в различни фобии, посттравматично стресово разстройство и социална тревожност, които значително влошават качеството на живот.

Хората преживяващи жестоки пристъпи на парализираща тревожност през повечето дни трябва да потърсят незабавно помощ. Психотерапията е особено ефективна при третирането на тревожните разстройства.

Позитивна психология и психотерапияВ нашият център, успешно повлияваме подобни състояния, като прилагаме съчетани практики от Боуен терапия и Позитивна психология и психотерапия. Не забравяйте обаче, че пътят до пълното излекуване, зависи основно от готовността и желанието на страдащият!

Свържете се с нас за индивидуално консултиране и разберете как Позитивната психология и психотерапия може да помогне във вашият конкретен случай? Защо Позитивната психология е толкова успешна за осъществяване на емоционален тренинг и личностно развитие? Консултирайте се с Позитивения психолог и психотерапевт Ина Антонова, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по-позитивна психология”, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:
Социалната тревожност, страха от отхвърляне и как да се справим с тях
Здравите отношения и невротичните връзки
Раздразнителност, тревожност и безпричинно безпокойство
▶ Как стигнах до паник атаките и мога ли да се справя с тях?
Детските психотравми и порасналите невротици
▶ Как да променим манталитета на жертва и да си възвърнем силата?

Позитивна психология и психотерапия


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ