16 ВЪТРЕШНИ НАГЛАСИ НА ЕМОЦИОНАЛНО СИЛНИТЕ ХОРА

По-смели сме, отколкото предполагаме! По-силни сме!

Рутината и комфорта на еднотипната среда, в която живеем, липсата на големи емоции и забавление понякога ни заблуждават и ни карат да забравяме какъв е истинския ни потенциал. А той е огромен. Корени се в емоционална енергия.

Това коментира съпругата на блогъра Марк, Ейнджъл, в блога им MarcandAngel. Тя смята, че въпреки че сме способни, понякога се случва да забравяме за емоционалната си сила и да се отчайваме. Можем да си я върнем и да станем отново силни с няколко вътрешни настройки на съзнанието, сред които са следните мисли:

Боуен център1. ”Няма да позволя негативното и драмата да извлекат най-доброто от мен”. Мозъкът е като радио предавател. Излъчва мисли, прави решения и изпраща вибрации, които определят живота ни. Неговите избори се трансформират в реалните ситуации, в които попадаме. Емоционално силните хора разбират това и настройват ума си на честота, която не оставя възможност за негативност.

Боуен център2. ”Няма да губя време да се съжалявам”. Вместо това всеки може да поеме отговорност за ролята си в живота и да промени това, което е в контрола му, имайки предвид, че животът често не е справедлив. Накрая се оказва, че щастието не е липса на проблеми, а способност да се справяме с тях.

Боуен център3. ”Не смятам, че има нужда от още, за да съм щастлив”. Щастието е чувство на благодарност. То не започва, щом се сдобием с нещо или се разреши нещо друго.

Боуен център4. ”Няма смисъл да сравнявам моя житейски път с този на всички останали”. Социалното сравнение ни ограбва щастието. Важното е да даваме най-доброто от себе си и да стигаме все по-далеч.

Боуен център5. ”Само вредя на себе си, като завиждам на скорошните успехи на другите”. Всеки може да съчувства, но се иска много деликатна душа, за да се зарадваш на постиженията на приятел, според Оскар Уайлд. Всичко, за което бихме могли да завидим, е постигнато с много усърден труд.

Боуен център6. ”Не очаквам всичко да бъде лесно”. Емоционално силните хора не разглеждат провалите и забавянията като причина да се отказват. Те не забравят, че провалът е възможност за растеж. 

Боуен център7. ”Няма „не мога!”. „Независимо дали мислите, че можете или не можете, сте прави”, е казал Хенри Форд. Емоционално силните хора знаят това правило. Щом искаме от все сърце да постигнем нещо, ще намерим път да го сторим.

Боуен център8. ”Няма да позволя изкушенията да ме отклонят от пътя на мечтите ми”. За да се постигат мечтите се иска постоянство и издръжливост – мечтите обикновено са дългосрочни планове.

Боуен център9. ”Няма да позволя на нетърпението да ме обземе, както и на примирението”. Хубавите неща идват при този, който чака.

Боуен център10. ”Знам, че не бива да правя едни и същи грешки”. Човек не може да направи една и съща грешка два пъти, защото когато я стори за втори път тя вече не е грешка, а избор. Емоционално силните хора се учат от грешките си.

Боуен център11. ”Спъвам себе си, като се съпротивлявам на промяната”. Промяната не може да бъде избегната. Умните хора разбират това и вярват в способностите си да се адаптират. Всичко се променя неслучайно.

Боуен център12. ”Няма смисъл да хабя време и енергия за неща, които не мога да контролирам”. Няма да чуете силен човек да се оплаква от автомобилните задръствания или дъждовните дни. Вместо това тези хора се фокусират върху нещата, които могат да контролират в живота си. Най-вече това е гледната точка. 

Боуен център13. "Не вярвам на всяка дума, с която другите ме определят”. Успехите идват след като послушаме интуицията си. 

Боуен Център14. "Не смятам, че хората са лоши”. Трябва да се учим да виждаме доброто в останалите, защото светът е пълен с добро и само когато го разпознаваме можем да намерим доброто и в себе си. 

Боуен център15. "Не се тревожа от това дали ще угодя на всички”. Силните хора не се страхуват да говорят истината когато е нужно, стараят се да са състрадателни и честни, но не се разстройват, ако не са отговорили на нечестни социални очаквания. В крайна сметка да се угоди на всички е невъзможно. 

Боуен център16. ”Никога не е твърде късно да започна отначало”. Само защото някои неща не са проработили както е очаквано или се случват твърде бавно, не означава, че имаме оправдание да се откажем. Времето минава по един или друг начин. Въпреки че е най-трудното, понякога е най-важното да съберем сили да започнем отначало. Тогава може да открием, че сме по-щастливи не когато се случва това, което сме искали, а когато получим нещо друго и се окаже, че от него сме имали нужда.

Ние, специалистите от Боуен център, чрез Позитивна психология и психотерапия възстановяваме психичния ви баланс, като ви освобождаваме от бремето на негативните мисли и емоции, за да се стабилизира психиката ви в състояние, такова че да функционира по най-оптималния за вас начин. Още след първите ни срещи, вие ще усетите положителната промяна в себе си: ще имате по-добро самочувствие, и ще започнете да постигате целите си с лекота и увереност, ще се радвате на нови успехи и ще придобиете контрол над живота си, ще спре да ви тежи реалността в България, защото ще осъзнаете, че всичко зависи от вас и вашите нагласи.

За да ускорим резултатите и с цел да се избегне медикаментозно лечение, съчетаваме Психотерапията с Боуен терапия, доказана холистична методика, която се прилага за възстановяване от химичен и хормонален дисбаланс. Съчетаването на двата метода на терапии позволява още по-голямо прецизиране на лечението и гарантира успеха му (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими и нелечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Позитивната психотерапия и Боуен терапията могат да помогнат във вашият конкретен случай и защо Позитивната психология и Боуен техниката са толкова успешни в лечението на много сложни състояния и редица психични проблеми? - се свържете се с Ина Антонова - Позитивен психолог и психотерапевт, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по позитивна психология”, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:
Каква е разликата между психотерапевт, психолог и психиатър?
▶ Случва ли ви се да не ви се прави нищо
▶ Страховете ни пречат да живеем
▶ Чувството за вина и манипулаторите
▶ Ограничаващи вярвания - пречки за щастлив живот
▶ Парите не ви стигат
Групи за взаимопомощ и подкрепа

източник: fmplus.net


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ