ЕНЕРГИЕН БАЛАНС ИЛИ РАЗВАЛЯНЕ НА МАГИЯ?

Енергийно балансиране - Божидар ДимитровПочти всеки човек изпада в критични периоди, 'сатурнови дупки' или просто спират да му се получават нещата, тогава има усещането, че "Вселената го е изоставила" или Висшите сили са "оглушали и ослепели" за него. И хоп – първата му мисъл е: "Направена ми е магия!"… И се започва търсене "услугите" на всякакви магове, ходжи, гадатели, врачки, баячки или екстрасенси, за да открият злосторника и да намерят решение на кризата си. Влезли веднъж в капана на подобни вярвания и съмнения, според навиците на съвременния свят, веднага се обръщаме към Google и естествено попадаме на страници, в които виждаме да пише следното:

"Признаците при наличие на Магия са много, но всички имат едно общо - вредят ви. Повечето се проявяват постепенно и не можете да се усетите, че има външна намеса. С времето проблемите се задълбочават и имат неблагоприятен край. В други случаи, Магията може да ви удари като гръм. Изведнъж целия ви свят се срива, болести, загуба на близки и роднини, банкрут, злополуки и нещастия. Ако някои от  симптомите описани по долу са постоянни, то се замислете дали не сте жертва на негативно влияние.

Енергийно балансиране - Божидар Димитров

* Събуждате ли се посред нощ?
* Страдате ли от безсъние и кошмари?
* Раздразнителност?
* Имате ли главоболие?
* Шум в ушите?
* Натрапчиви мисли?
* Чувствате ли напрежение?
* Усещате ли тежест?
* Умора, отпадналост?
* Обръщат ли ви гръб любимите хора?
* Липсва ли разбирателство в семейството?
* Руши ли се бизнеса ?
* Затъвате ли финансово?
* Нежелание за общуване и социален живот?

 

Ако на три от въпросите отговора е "да" , възможно е да имате прилепена негативна енергия или магия…
Развалянето на Магия е сложен процес, който се извършва единствено от човек, който има солидни познания и дългогодишен опит.
Магия се разваля само и единствено от професионалист. Ритуалите за разваляне са безброй и при всяка магия се подхожда според произхода и целта. Всяка магия трябва да бъде определена, за да се подбере най- подходящият начин за разваляне. Например Турска магия за смърт се разваля коренно  различно от Вуду магия за смърт. "
Цитати от Интернет


Ако бъда откровен и аз самит се озовах в подобна ситуация, при един труден момент от живота си. Срещата ми с няколко гадателки и екстрасенси ме доведе до още по-голяма криза, от която се спасих с поемане в нова посока – обучения по Източни практики за Енергийно балансиране. Безспорно този опит ме направи по-силен и резервиран към подобни езотерични особи. Осъзнах, че решенията са в мен, науката за човешкото тяло и енергия, а не при магьосници, вещици, врачки и баячки. В мен остана следа, която ме накара да осъзная, че всеки път, когато посещаваш гадател, ти мамиш себе си. Като резултат, губиш вяра в собствените си възможности, ставаш емоционално и енергийно слаб, и неспособен да преодоляваш житейските бариери.

Енергийно балансиране - Божидар Димитров

Не винаги сме способни да останем в реалността и да погледнем симптомите отстрани и това ни кара веднага да се съгласяваме с теорията за присъствието на необясними феномени и намеси отвън. Правим го дори без да потърсим поглед през хилядолетния опит на Източните холистични практики. Всъщност в основата на подобни действия стои страха от неизвестното и непознатото. Различни предизвикателства от реалността ни карат да се обърнем към "магьосници", с най-доброто намерение да получим добър съвет. Проблемът е, че някои хора прекалено много се доверяват на предсказания. Без дори да осъзнават заплахата от думите на подобни "специалисти", които могат да задълбочат проблемите ни, да замъглят обективизма на преценките ни и това да ни донесе горчив опит, вместо решения…

Физиката е доказала, че Вселената е енергия, която се движи, променя и трансформира, и е двигателя на всичко в нея. Естествено е да се търсят необяснимите за нас причини в движенията и посоките на енергията, това включва и връзките ни с другите хора, с които сме заобиколени през цялото ни физическо съществуване на нашата планета. Погледнато в по-широк план, дори Физиката, в последните години се открехна към допускането за наличието на Бог. Доказано е вече, че сме способни на Изграждане и прекъсване на енергийна връзка с друг човек.

Човешките взаимоотношения на земята са едни от най-сложните уроци, към които душите ни са се устремили да усвоят. Много често ни се случва да изграждаме и прекъсваме енергийни връзки с някой човек, за да можем да задълбочим взаимоотношенията си помежду си или да ги прекъснем, за да продължим свободни по пътя си към нови хоризонти.

Енергийно балансиране - Божидар ДимитровИзграждането на енергийна връзка с друг човек ни е нужно, за да се научим осъзнато да изграждаме и засилваме енергийната си връзка с останалите хора по земята. Когато една връзка бъде изградена, тогава двамата души започват да оказват много силно влияние помежду си. Взаимно започват да се усещат и да живеят като едно цяло. Уменията, опитът и знанията се предават по телепатичен път (науката доказа, че мозъците ни могат да контактуват невербално, чрез нещо като честотни вълни) и така неосъзнато за човешкия ум внезапно придобиваме нови знания и умения, които преди това не сме владеели. Това се дължи на изграждането на енергийна връзка с друг човек. За пример вземете семейните връзки. Когато в едно семейство цари хармония и любов, която подхранва и подържа силна енергийната връзка помежду им, тогава качествата и уменията на всеки един поотделно се проектират върху цялото семейство. Това важи само в случаите, в които са налице балансирани семейни връзки, подплатени с любов, защото ако съществува омраза и негативна енергия помежду им тя има силата да затлачи енергийната връзка помежду им.

Хората неосъзнато изграждат енергийни връзки помежду си всеки път, когато излъчват любов и благодарност един към друг. Тайната на изграждането на енергийна връзка е в любовта. Ако искате да изградите осъзнато и целенасочено енергийна връзка с друг човек, тогава подходете с любов към него. При веднъж изградена енергийна връзка, дори и да се намирате в различни части на света, на енергийно ниво ще се усещате и ще си оказвате влияние един на друг. Много хора вървят трудно по своя път, защото са обременени от много тежки енергийни връзки, които непрестанно ги дърпат назад и им пречат да продължат да вървят по пътя си. По този начин негативното мислене, слабости и енергийни товари на хората, с които сме свързани, се проектират и в нашия живот. За да се освободим от е нужно осъзнато да прекъснем енергийната си връзка с онези, които ни влияят негативно. Много често подобни негативни енергийни връзки са вкоренени благодарение на енергийни товари от трудните моменти през съвместния ни живот.

Енергийно балансиране - Божидар ДимитровНапример: Давали ли сте на някого "енергийни обещания"?

Предполагам, че не разбирате въпроса ми: "Какво е това "енергийно обещание"? Как го давам? " Случва ни се непрекъснато и в повечето случаи на подсъзнателно ниво. Тук е мястото да уточним, че Човекът има триединна същност:

  • * Тяло – клетки, тъкани и органи или Подсъзнание (геномно/родово съзнание)
  • Психо-емоция – неврологична и биохимична част или Съзнание (разсъдък)
  • * Душа – нематериалната част, която ни държи живи или Свръхсъзнание (тайната на живота)

Някои от нас знаем как да насочваме енергията си съзнателно – стараем се разумно и осъзнато да я влагаме в ежедневието си – в книга, филм, разговор, работа, деца, домакински задължения и т.н. Обаче и в най-осъзнатото ежедневие има моменти на разсейване, насочване на вниманието и енергията ни към тригерна новина, незначително спречкване на паркинга пред блока, гневно натискане на клаксона в задръстване, поемане на ангажимент към близък, докато правите нещо друго и емоциите ви отговарят вместо разума ви... Когато сме залети от силни емоции сме склонни да даваме Енергийни обещания, защото тогава генерираме и отделяме голямо количество енергия. Добър пример за "енергийно обещание" е в момент на силна страст и емоционална възбуда към любимия човек, съзнателно или не, правим изявления от рода на: "Да бъдем заедно завинаги!", като "сродни души". Това звучи много романтично, но в общи линии е капан, който често с течение на времето се превръща в токсична връзка.

Много хора идват при мен след тежка раздяла с партньор, с който са си давали подобни "обещания" и ме молят за помощ - да им съдействам да забравят и след това да намерят "сродна си душа". Питам ги дали са наясно с казаното и колко "сродни души" смятат, че могат да прилепят в любовния си живот?!  Не смятат ли, че подобни "договори" ги ограничават и е възможно да изгубят времето и живота си в "търсене" на нещо имагинерно като митичния Еднорог?! И разбират ли, че резултата от подобни предходни "енергийни обещания" ги е застопорил в сегашните им усещания за самота и безизходица?!

Енергийно балансиране - Божидар ДимитровОбяснявам: Ако приемем, че между две души съществува подобна енергийна обвързаност е възможно те да се прераждат винаги заедно, живот след живот, независимо от всичко. И ако в една красива и романтична любовна връзка няма нищо притеснително, то желанието тя да продължи вечно е доста обременяващо намерение. Затвор, в който много човешки души попадат по свое собствено желание. Готови ли сме да понесем отговорността и последствията, ако на всяко наше мощно желание Вселената отговаря с "Да бъде волята ти!". Нека опитаме да приемем, че Договорът на душите е сключен, радостта е голяма, "и те заживели щастливо за вечни времена…". За жалост, мнозина от нас, не са били достатъчно прозорливи да се запознаят с дребния шрифт на общите условия – неизменна част от всеки договор. И ето ни в капана на вечността, без опция за осъзнаване и освобождаване – натикани по своя воля в ада на страха и ужаса от изгубване на собствената ни душа, защото доброволно сме слели енергията си, чрез обещание за чиито последствия не сме били готови. И така гневът ни нараства и вината ни погубва енергийно, на ниво свръхсъзнание... Стига се до ситуацията: "Обичаме се, но не можем нито заедно, нито поотделно…" и естествено възниква въпросът: Има ли изход от това?! Има разбира се! Много са начините, но е необходимо желание за осъзнаване на отговорността от стореното, за да успеем да възстановим Енергийният баланс, който ни е необходим, за да се почувстваме отново свободни и цели.

Важно е да сте наясно, че даването и неспазването на "енергийни обещания" води до влошаване на всички аспекти в живота ви, но най-ясно можете да си дадете сметка през преглеждане на здравословния ви статус. Повечето заболявания са "крясък на тялото" в подкрепа на агонията на душата – енергийното ви тяло не издържа на всичко, което сте му причинили и се опитва да привлече вниманието ви чрез заболявания на физическо ниво – например невъзможност за забременяване, без медицински доказани пречки за това. Също и странни психо-емоционални състояния, като депресия, страхове, тревожност и усещане за загуба на разум – депресивни и манийни разстройства, социална тревожност и емоционална неинтелигентност (ирационално поведение), без установен с изследвания биохимичен дисбаланс. Описват се като - усещане за неспособност да се създаде качествена и дълготрайна емоционална връзка, усещане за самота и липса на обич, ниски енергийни нива, липса на мотивация, липса на цел и посока в живота и т.н.

Енергийно балансиране - Божидар Димитров

Това са процеси, които разглеждаме като използваме примера за романтичните връзки, но съществуват почти на всички нива на общуване - семейства, деца, приятели, колеги и т.н. При енергийно обвързани души, които споделят пореден живот и имат сключен "договор за сродна душа", емоционалните нива варират от силна любов до люта ненавист, възможни са напрегнати, тревожни, силно контролиращи и изпълнени с ревност взаимоотношения, които се превръщат в остро токсични. Често тази токсичност може да ескалира в насилие, било то вербално, емоционално или дори физическо, оставяйки тези две души, изпитващи нуждата да обичат и да бъдат обичани и едновременно с това опустошени.
 

Съвсем ясно ми е, че имате следните въпроси: "Как се прекратява договор за сродна душа? " и "Какво трябва да направя?".

Чрез моята практика за Енергийно балансиране съм успял да помогна на много хора да преминат леко и безболезнено през всички етапи на "енергийно освобождаване", в резултат на което много семейства са успели да рестартират отношенията си и да се насладят на пълноценни взаимоотношения по между си и с околните. Това е довело до разрешаването на повечето им проблеми – финансови, трудови, социални и здравословни. Прекратяването на енергийни договори се случва чрез същия механизъм като сключването им, а именно желанието на човека, тук и сега, в настоящият живот. Длъжен съм да заявя, че не всяка токсична или проблемна връзка се дължи на енергиен договор. Разбира се, възможно е да става дума за друг тип кармична или родова енергийна обремененост, психологически или психически травми и заболявания, зависимости, разлика във възпитание и потребности, влиянието на различни социално-културни или религиозни програми и т.н.

Енергийно балансиране - Божидар Димитров

Именно за това е добре да се направи Енергийно консултиране и Енергийна диагностика, преди да се говори конкретно и да се търси Енергиен баланс. Възможно е да се открият и множество други енергийни блокажи, оказващи допълнително неблагоприятно енергийно въздействие: блокирани или функциониращи в дисбаланс енергийни центрове, чужди вмешателства, външни "програми", нишки и т.н.

Имайте предвид, че различните енергийни блокажи и ограничения се комбинират на различни структурни нива и водят до разнообразни и привидно необвързани едни с други проблеми, на ниво психическо и физическо съществуване на човека. Макар и да не е особено трудно да се прекрати енергиен блокаж, след обстойна диагностика и задълбочено изследване на съществуващите проблеми, специалистът следва да приложи правилната енергийна терапия и необходимите допълващи действия от страна на човека за окончателно разрешаване на енергийната ситуация.

Енергийно балансиране - Божидар Димитров* Енергийното балансиране НЕ може да ви навреди, но ако при първоначалната среща се установят и други причини, аз лично насочвам хората към търсене на мнение на съответните в областта на казуса специалисти, за да съм сигурен, в положителния резултат от терапията.

* Енергийният баланс НЕ е вмешателство в полето и програмите ви, а подобряване и задвижване на собствените ви енергийна мощ и проводимост, с цел безпрепятствения обмен и протичане на жизнената ви енергия през всички чакри и меридиани в тялото ви.

* Енергийните ни тела са фина и деликатна структура. И преди да се доверите някому за намеса в енергийното си тяло, потърсете наистина обучен специалист, който да разчете правилно енергийните кодове и програми, за да предложи и приложи индивидуален подход за тяхното разрешаване.

Повече информация за прекъсване и трансформиране на енергийни блокажи, товари и енергийни връзки с други хора може да получите при среща с нашият Енергиен специалист – Божидар Димитров.

Ако сте готови да се разделите с проблемите си и желаете позитивна промяна за себе си и околните: свържете се с нашият Енергиен терапевт за индивидуално консултиране. Разберете как Енергийното балансиране може да помогне във вашият конкретен случай? Защо Енергийната терапия е толкова успешна за решаване на емоционални и физически проблеми, и спомага за духовното ви развитие? - свържете се с Божидар Димитров – Енергиен терапевт – Квалифициран в енергийно лечение и допълваща медицина, Специалист по енергийна анатомия и интуитивна диагностика, обучен Енергиен терапевт и Енергиен психолог – в различни обучителни центрове и структури в Тибет, Китай, Индия и България, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапия, Позитивна психологияЕнергиен терапевт   Божидар Димитров
и Боуен терапевт:.....     ...........................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: bd@bowencenter.bg

Виж още:
▶ Здравите отношения и невротичните връзки
▶ Раздразнителност, тревожност и безпричинно безпокойство
▶ Как стигнах до паник атаките и мога ли да се справя с тях?
▶ Детските психотравми и порасналите невротици
▶ Пет признака, че си падате по емоционално недостъпна личност
▶ Как да променим манталитета на жертва и да си възвърнем силата?
▶ Разпознавате ли липсата на емоционалност?


 

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ