КАКВО ОЗНАЧАВА БОЛКАТА В РАЗЛИЧНИТЕ ЧАСТИ НА ТЯЛОТО?

Не е тайна, че стресът има физическо проявление. Нещо повече, оказва се, че всички преживявания и емоции имат "болезнено място". Може би някой здравословни проблеми трябва да бъдат третирани не толкова като здравословни. Какво става, ако те са причинени от емоционалното ни състояние? Ето какво казват експертите.

Боуен за болки в различни части на тялото

Боуен за болки в главатаГлава

Най-честото становище, което потвърждават експертите, е, че всички главоболия са свързани с претоварване и стрес. Ако денят ти е прекалено наситен с работа или някои скокове в емоционалния фон, главоболието може да бъде причинено от тези фактори.

Боуен за болки във вратаВрат

Вратът - това е мястото, което носи тежестта на вината и самоунижението на човек. Ако страдате от болки във врата, може да се самоосъждате прекалено сурово или не можете да си простите за някое ваше действие. Простете на себе си и поискайте прошка от онзи, за когото се чувствате виновен, може да бъде най-доброто "лекарство".

Боуен за болки в рамо / раменеБолки в рамото

Това е мястото за тежест в живота. Болките се появяват, когато имате прекомерно претоварване с грижи и задължения.

Боуен за болки в горната част на гърба / гръбГорната част на гърба

Горната част на гърба е отговорна за любовта, която очаквате и получавате. Ако ви боли, тази част от тялото, то е вероятно, че получавате по-малко от това което очаквате. Може би тези симптоми показват, че е време да преосмислите отношенията си с хората, които обичате.

Боуен за болки в горната част на гърба / гръбДолната част на гърба

Тази част от тялото е пряко свързана с финансовата страна на живота ви. Ако сте недоволни от финансовото си положение, ако чувствате, че получавате по-малко от това което заслужавате или ако харчите твърде много, и тези мисли не ви дават спокойствие - това може да повлияе на долната част на гърба.

Боуен за болки в лакът / лактиЛакти

Лакти - отражение на нашата твърдост към хората. И ако имате болки в тази част на тялото, тогава може би сте прекалено безкомпромисен към другите. Опитайте се да преосмислите своите строги критерии за комуникация, и може би болката ще отмине.

Боуен за болки в ръка / ръцеРъце

Ръката - връзка с външния свят. Ако имате дискомфорт и проблеми с ръцете, то тогава е възможно вие да не разполагате с достатъчно комуникация. Опитайте се да поканите колегите за вечеря или се срещнете с нови съседи. Проблемът може да бъде решен.

Боуен за болки в таз и бедро / бедраТаз и бедра

Проблеми с бедрата, болка, слабост, дискомфорт - е олицетворение на човешкото нежелание да се движим напред. За да се отървете от някакви проблеми с бедрата си, подхождайте смело към бъдещето което идва. Не се страхувайте от промяната в начина на живот.

Боуен за болки в коляно / коленеКолене

Коленете - това е нашето его. Ако сте напомпани със самочувствие, може да имате проблеми с коленете. За да се отървете от болката на това място, трябва да се обърне внимание на самочувствието и самоуважението. Може би те са твърде високи, или напротив, може да не получавате заслужената похвала и уважение.

Боуен за болки в прасец / прасциПрасците

Болки в тези мускули са показател, който говори за недоволство и завист. За да се отървете от болката в мускулите на прасеца, не трупайте и не събирайте злина и завист към другите хора.

Боуен за болки в глезенГлезени

Глезените са отговорни за способността ни да получаваме удоволствие. Ако сте прекалено аскетични и се лишавате от заслужените награди и удоволствия, може да имате проблеми с глезените.

Боуен за болки в ходило / ходила - стъпало / стъпалаХодила

Твърде много негативизъм, като събития и мисли в живота ви, могат да доведат до проблеми с ходилата. В случай че имате проблем, трябва да се научите да се впуснете и да се насладите на малките неща в живота. В крайна сметка, животът е наистина красив!

Всички болки в тялото се повлияват добре от Боуен техниката. Този специфичен вид терапия има много по-бърза реакция от други лечения като хиропрактика или физиотерапия, защото способства за незабавното събуждане на регенеративните способности на организма. Специфичните Боуен движения водят до облекчаване на напрежението, снижаване на стреса и изчезване на болките. В резултат на използването на основните релаксиращи движения и/или специални процедури от техниката Боуен, повечето пациенти получават усещането за незабавно облекчение на болковите симптоми и отстраняване на причините за тях, още след първата процедура. Много клиенти се нуждаят само от няколко процедури за лечение изцяло на болки или травми. Това, разбира се, зависи от тежестта на състоянието на всеки отделен пациент. Боуен техниката много добре се съчетават с Позитивната психология и Терапия с "Цветята на Д-р Бах" вижте повече ТУК.

източник: www.zaigravka.bg

В Боуен център сме на мнение, че физическото здраве е пряко свързано и зависи от емоционалното равновесие на човека, затова Боуен терапевтите ни винаги вземат предвид и Психологическия профил на пациента, което позволява още по-голямо прецизиране на лечението (това е особено важно при лечението на хронични и „неизлечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - се свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
Боуен терапия за подобряване на метаболизма
Боуен терапия - истини и заблуди
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Да излекуваме тялото с боуен
▶ Боуен срещу бебешки колики
▶ Боуен терапия - 16 ползи
Боуен срещу нощно напикаване
▶ Възстановяване от травми с боуен терапия
▶ Техниката боуен помага на забременяването - бременността и след това


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ