КИСТИ НА ЯЙЧНИЦИТЕ, ЕНДОМЕТРИОЗА И БОУЕН ТЕРАПИЯ

Боуен терапияЯйчниците са разположени от двете страни на матката и в тях яйцеклетките се развиват и узряват. Кистите на яйчниците представляват пълни с течност торбички или джобове, които се намират вътре в яйчника или на повърхността му, като повечето от тях са безобидни и се абсорбират без да е необходимо лечение, но някои, особени тези, които са се спукали, могат да предизвикат сериозни симптоми.

Кистообразните структурите се развиват в яйчниците всеки месец като част от нормалния овулационен процес. Кистите се образуват, когато яйцеклетките в тези кистообразни структури не са се отделили от повърхността на яйчника.

Усложненията при кисти на яйчниците включват абдоминална (коремна) болка, а ако кистата е голяма – и често уриниране, причинено от притискане на пикочния мехур.

Необходимо е да потърсите спешно медицинска помощ, ако имате:

• внезапна силна абдоминална или тазова болка;
• абдоминална или тазова болка, придружена с треска или повръщане.

Симптоми при наличие на кисти на яйчниците

Боуен терапия

Възможно е безсимптомно наличие на кисти на яйчниците. Възможните симптоми на това състояние може да включват:

• нередовна менструация;
• тазова болка малко преди започване на менструация и малко преди приключването ѝ;
• постоянна или периодична болка или дискомфорт, разпространяваща се към малкия таз и бедрата; 
• болка при изхождане или полов акт;
• усещане за напрежение в областта на ректума или пикочния мехур;
• гадене или повръщане;
• усещане за подуване на корема;
• чувствителност на гърдите.

Боуен терапия

Ендометриоза

Ендометриозата е особен вид киста на яйчника и представлява състояние, при което ендометриумът (тъканта, която обгръща матката) се намира на места извън нея. Това е болезнено състояние, което засяга изненадващо голям брой жени, но добрите новини са, че има изцяло естествени начини за справяне с него. Някои от местата, на които може да се образува ендометриозна киста включват яйчниците, червата, пикочния мехур и ректовагиналния джоб на Дъглас (продължението на перитонеалната кухина между ректума и задната стена на матката). Веднъж като като ендометриумът се е закачил, започва да реагира на хормоните, които регулират менструацията, по същия начин, по който го прави ендометриумът, намиращ се вътре в матката. И ако не настъпи бременност, ендометриумът започва да се разпада, подготвяйки се бъде изхвърлен от тялото. Боуен терапияНо в случая на ендометриозата не може да излезе от тялото и се излива директно върху повърхността на органите и тъканите. Това кървене причинява дразнене, което води до възпаление, а в някои случаи и до развитие на сраствания между някои органи.

Ендометриозата е второто най-често срещано гинекологично заболяване и се смята, че засяга около 10% от жените в някои от етапите на менструалния им цикъл и може да се появи по всяко време между пубертета и менопаузата.

Симптоми при наличие на ендометриоза

По – долу е представен списък на някои от симптомите, които могат да се появят при жени, които страдат от ендометриоза. Следва да се има предвид, че не всички жени страдат от всички симптоми, а интензитета им може да варира индивидуално:

Боуен терапия

• болезнен цикъл;
• болка в малкия таз; 
• болка по време на овулация;
• обилно или удължено менструално кървене; 
• нередовен цикъл;
• предменструален синдром;
• подуване на корема;
• депресия;
• раздразнителност.

Лечение на кисти на яйчниците и ендометриоза чрез Боуен терапия

Боуен терапия

Целите на лечението са да се премахне причината за образуване и съществуване на кистите и ендометриозата. Боуен терапията ще върне и хормоналния баланс, който е нарушен. Това ще помогне да се намали интензивността на болката и другите симптоми, от които страда пациентът, да се намалят размерът и броят на кистите и да се ограничат страничните ефекти от конвенционалното лечение на това състояние. При наличие на кисти на яйчниците се предписват най-вече противозачатъчни средства, които може да имат краткосрочни или дългосрочни негативни ефекти. Поради тази причина, можете да изберете изцяло естественото, безболезнено, щадящо и холистично лечение с Боуен терапия, за да избегнете безкрайното прилагане на противозачатъчни средства, хормонални терапии, които помагат само за справяне със симптомите, предизвикани от кистите на яйчниците и ендометриозата. В огромна част от случаите Боуен техниката ще помогне да се избегне всичко това и операциите, които често се повтарят многократно заради рецидиви.

Консултирайте се с нашите Боуен терапевти, за да разберете как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапия

Боуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
▶ Боуен метода активира тялото
▶ Победете пролетната умора с Боуен
▶ Боуен терапията промени живота ми
▶ Боуен против сенна хрема / алергичен ринит
▶ Боуен техниката предизвиква клетъчни промени
▶ Техниката Боуен помага на забременяването - бременността и след това
▶ Болест на Хашимото - решението е Боуен терапия!
▶ Боуен терапия - истини и заблуди


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ