ЛИМФЕН ДРЕНАЖ ЧРЕЗ БОУЕН ТЕРАПИЯ – ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?

Боуен терапияОт състоянието и правилното функциониране на лимфната система зависи в най-голяма степен здравето на човека. Лимфният дренаж е все повече търсен в съвременното общество, тъй като спомага за ускоряване движението на лимфата в организма, което води до отстраняване на излишните течности и изхвърляне на шлаките и токсините. Това от своя страна способства за очистването на организма и снижаване на телесното тегло.

Какво е важно да знаем за лимфната система?

Боуен терапияЛимфната система участва в изграждането на имунитета. Функцията на лимфата е да неутрализира и извежда от организма, болестотворните агенти, отровите, излишните течности и отпадните продукти от обменните процеси.

За разлика от кръвта, която циркулира непрекъснато, задвижвана от сърцето, лимфата се движи само в една посока от периферията на тялото към сърцето. Тъй като движението на лимфата се осигурява единствено от съкращаването на мускулите, затова когато човек има слаба физическа активност, се получава застой на лимфата. Установено е, че при масаж движението на лимфния поток се усилва десетки пъти.

Не прекарвайте дълго време обездвижени в една поза. Ако работата ви го налага, правете прекъсвания през 30 мин. за гимнастика и раздвижване.

Какво е лимфен дренаж и дали Боуен техниката стимулира това?

Боуен терапияДори и най-нежните движения в една сесия Боуен стимулират лимфния поток и дренаж. Боуен терапията активира циркулацията на течности в организма, което помага за премахване на токсините, разграждане мазнините и спомага за намаляване на възпаленията и отоците. Имунната система също се заздравява с повишаването на лимфния поток, в следствие на това изчезват симптоми като: бронхит, синузит, тонзилит, ларингит, акне, екзема, хронична умора, речна треска, жлезиста треска, фибромиалгия и други. Лимфодренажът облекчава болката чрез намаляване на налягането на течността и дразненията на нервни окончания, и ускорява оздравяването на организма.

След сесия Боуен тялото е отпуснато, балансирано и като цяло има усещане за повишен тонус. Така дълбоко релаксираното тялото е способно да се справи със: стрес, умора, емоционален шок и загуба на физическа активност, причинена от болка и нараняване, всяко от които може да претовари нашата лимфната система.

Боуен терапия

Приложение на лимфния дренаж

Първоначално Лимфен дренаж се е прилагал главно за снемане на отоци в следоперативния период. Днес този вид масаж се прилага при различни случаи:

• Възстановяване след травми и операции за ускоряване на обменните процеси и възстановяването на тъканите

• Възстановяване на тонуса при болка и напрежение на мускулите

• При лечение на отоци и варикозно разширение на вените чрез укрепване и тонизиране на стените на съдовете и подобряване на лимфотока и кръвотока в тях.

• Регулиране и възстановяване на обмяната на веществата в организма и премахване на целулита. Чрез извеждане на течностите и отпадните продукти от метаболизма се снижава телесното тегло, тъй като често излишните килограми се дължат не само на натрупаните мазнини, а и на застой на течности в тъканите. Правилно проведените процедури помагат за кратко време да се свалят 1-2 кг., като се премахнат вътрешните отоци.

Боуен терапияБоуен техниката препоръчва спазването на три прости принципа, за да не се получават застойни процеси на лимфата, което води от своя страна до провокиране на възпалителни процеси в организма:

1. Ходенето е много важно. Ние се опитваме да изчистим тялото си, а ходенето пази съобщенията, изпратени до мозъка по време на Боуен сесия активни. Осигурявайте достатъчна физическа активност на мускулите, за да поддържате нормалния лимфен поток.
2. Вода "еликсир на живота". Водата е необходима за промиване на токсините, които са били освободени по време на лечението и хидратира тялото, за да позволи правилната циркулация на телесните течности. Не носете тясно бельо, стегнати чорапи, вратовръзки и колани, които стягат местата на локализация на лимфни възли или лимфните пътища.
Боуен терапия3. Търпение... Вашето тяло се нуждае от време, за да отговори на съобщенията, които са изпратени по време на Боуен сесията. Често малките проблеми са решени преди основния, което подобрява цялостното състояние на тялото – терапията има отложено действие от 5 до 7 дни, т. нар. депо ефект.

Тези принципи са важни, за да се подпомогне организма да се засили способността на тялото да се самовъзстанови до най-доброто си състояние. Те се считат за част от лечението и поставят акцент върху желанието на клиента да подпомогне подобряването на състоянието си. Спазването на тези прости Боуен правила, обикновено започва от първият ден на лечението.

Попитайте нашият Боуен терапевт: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
Боуен терапия - истини и заблуди
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Да излекуваме тялото с боуен
▶ Боуен срещу бебешки колики
Боуен слага край на болките при Дискова херния
Може ли Боуен да подобри нощният сън?
Боуен срещу нощно напикаване
▶ Възстановяване от травми с боуен терапия
▶ Техниката боуен помага на забременяването - бременността и след това


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ