КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ СЕКСА И СТРАХA?

Кофеинът и сексът причиняват аневризма в мозъка.
Те са сред най-рисковите фактори, твърдят учени!

Боуен, Позитивна психология

Стресът и сексът са сред най-рисковите фактори за аневризма в мозъка, която често свършва със смърт, твърдят учени, цитирани от телевизия Ей Би Си.

Най-обикновената уплаха увеличава 23 пъти риска от масиран кръвоизлив, смята д-р Циаран Пауърс от университета в щата Охайо. 

Оказва се обаче, че и сексът също е опасен, защото увеличава риска 11,2 пъти. Състоянията на гняв пък засилват опасността 6,3 пъти.

Според изследването пиенето на кафе и физическите упражнения също могат да причинят аневризма.

Активните тренировки например повишават риска 3,5 пъти, но пък учените не твърдят, че човек трябва изцяло да се откаже от физическо натоварване.

Според изследването опасен се оказва и кофеинът в кока колата, като опасността от удар се увеличава 3,4 пъти. 

Хората пият повече кока кола, отколкото кафе, алармират учените.

Аневризмата е патологично разширение на кръвоносен съд поради отслабване на съдовата стена. Най-често тя се проявява в артериите в основата на главния мозък и в аортата.

Много често аневризмите са без симптоми, понякога първата им проява е масивен кръвоизлив, често с фатални последици.

Ние, специалистите от Боуен център, знаем, че тайната на щастието се корени в хармонирането със света, който ни заобикаля затова, чрез Позитивна психология и психотерапия възстановяваме психичния ви баланс, като ви освобождаваме от бремето на негативните мисли и емоции, за да се стабилизира психиката ви в състояние, такова че да функционира по най-оптималния за вас начин. Още след първите ни срещи, вие ще усетите положителната промяна в себе си: ще имате по-добро самочувствие, и ще започнете да постигате целите си с лекота и увереност, ще се радвате на нови успехи и ще придобиете контрол над живота си, ще спре да ви тежи реалността в България, защото ще осъзнаете, че всичко зависи от вас и вашите нагласи.

За да ускорим резултатите и с цел да се избегне медикаментозно лечение, съчетаваме Психотерапията с Боуен терапия, доказана холистична методика, която се прилага за възстановяване от химичен и хормонален дисбаланс. Съчетаването на двата метода на терапии позволява още по-голямо прецизиране на лечението и гарантира успеха му (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими и нелечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Позитивната психотерапия и Боуен терапията могат да помогнат във вашият конкретен случай и защо Позитивната психология и Боуен техниката са толкова успешни в лечението на много сложни състояния и редица психични проблеми? - се свържете се с Ина Антонова - Позитивен психолог и психотерапевт, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по позитивна психология”, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:
Каква е разликата между психотерапевт, психолог и психиатър?
▶ Защо повечето хора никога не разбират смисъла на живота си
▶ Страховете ни пречат да живеем
▶ Изборът да обичаме себе си
Програмирай съзнанието си за щастлив живот
▶ Как да променим манталитета на жертва и да си възвърнем силата?

източник: inews.bg


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ