ПРОГРАМИРАЙ СЪЗНАНИЕТО СИ ЗА ЩАСТЛИВ ЖИВОТ

Позитивна психология

Питате се: "Какво е убеждение? Как се създава ново такова?" Отговорите са прости – убеждението е онова в което вярваш. Това, което мислиш и говориш повторено много пъти. Нещо като поговорката "Една лъжа повторена 100 пъти става истина." Ти сам си програмираш съзнанието и подсъзнанието. Най-вече подсъзнанието. То е твой верен помощник в постигането на желанията ти. Твоята вяра в случващото се идва благодарение на хилядите мисли свързани с дадена тема. Подсъзнанието е така устроено, че да ти помага, да те убеждава в твоите вярвания всеки път. Ето например, ти си приел, че си слаб шофьор, че нямаш уменията да паркираш добре успоредно. И несъзнателно си търсиш поводи, доказателства в подкрепа на своята теза. И ги получаваш. Ти вибрираш на честотата на провала, образно и грубо казано. Или иначе казано ти винаги вибрираш на честотата на успеха, но в зависимост от твоята гледан точка. Та, имаш си ти убеждението, че няма как да паркираш успоредно без да одраскаш колата или да разбуташ напред-назад колите, които са вече паркирали. И в 80 до 90 процента от случаите ще се случи нещо, което да подкрепи твоето убеждение, нали така?

Позитивна психологияЯ си представи сега, съзнателно да избереш мислите си, които да променят честотата на която вибрираш. Представи си, че утре тръгваш от вкъщи и още от момента в който прекрачиш прага, в главата ти съзнателно изскачат мисли, добри и хубави, които ти избираш да мислиш –  за голямо място за паркиране (на хубаво място, още по-добре), за това как леко и внимателно колата ще се паркира сякаш сама. И започваш да трупаш все по-хубави и хубави мисли за своето шофиране. Спомняш си първите си успехи още докато си карал шофьорските, спомняш си за похвалите от инструктора, спомняш си как умело си се измъкнал от инфарктна ситуация. Мислиш си колко хубаво би било да можеш да направиш успоредно паркиране без щети. Мислиш си колко хубаво би било да се научиш да го правиш бързо, макар и мястото да е по-малко. Мислиш си, усещаш чувството на удовлетворение, когато успееш да паркираш. Да мислиш хубави мисли съзнателно моментално ще промени твоята честота, твоята вибрация, защото хубавото води след себе си по-хубаво – като магнит е. Затова казват, че животът е такъв, какъвто са нашите мисли, думи, чувства, емоции, действия.

Всичко зависи от нас. А и да не зависи, винаги ще има някой, който да помогне. Поискай и ще ти се даде. Нали така пише в мъдрите книги? Много е важно да укротиш егото, което не позволява да получава помощ отвън, защото се чувства малоценно и слабо. Да поискаш помощ и след това да имаш готовността да я получиш означава, че имаш доверие, че всичко ще е наред. Далеч не значи слабост. А и да си слаб, какво толкова? Това е само едно от хилядите чувства, които можеш да изпиташ. И това е добре. Все пак, който чувства, значи диша. Който диша е жив. Е, значи да си жив не е толкова лошо.

Благодарността е другата малка, но много, ама много важна част от изграждането на нови убеждения. За състоянието в което се намираш така си има причина. Ясна или неясна за теб сега това няма значение. Важното е да осъзнаеш, че имаш ли доверие, то знаеш, че няма как нещо да се обърка и да е в твоя вреда, защото всичко е за добро. Имаш ли доверие няма как да не си благодарен, защото благодарността също повишава вибрацията и те кара да се чувстваш добре. Просто приеми с благодарност сегашното си състояние и знай, че то е тук и сега с причина. Просто е дошло времето за теб да бъде "тук и сега" и да създаваш чудеса. При това съзнателно.

Позитивна психологияТа ето няколко примера за стари убеждения, заменени с нови. Твоите утвърждения ще станат твои убеждения.

• Не мога да паркирам добре. -> Става: Всеки път паркирам все по-добре. Уча се всеки път. Внимавам без да се притеснявам. Уверен/а съм в своите способности и знам, че ще се справя. Обичам да паркирам! Обичам колата си, която паркирам перфектно!

• Здравето ми е много крехко и се разболявам от няма нищо. -> Става: Имам чудесно здраве. Дори и да се чувствам неразположен/а си повтарям, че сега отново съм здрав/а, но с няколко процента по-малко. Имам доверие в силата на моето тяло, която може да се лекува само. Аз му помагам с хубави мисли и здравословна храна, благодарност.

• Много съм разсеян/а. Яденето винаги загаря на котлона. -> Става: Аз готвя великолепно. Гозбите ми са много вкусни и винаги внимавам да станат навреме. Всички им се наслаждават, защото винаги ги свалям от котлона навреме. Пия повече вода и това помага на съсредоточеността ми.

Това са само примери, но идеята е да схванеш принципа (един от многото) на промяна на своето убеждение. Важното е да продължаваш да избираш съзнателно онова, което да мислиш и чувстваш, за да ти се случи. Необходимо ти е спокойствие и прошка към теб самия. Защото често се самообвиняваме, че сме смотани, неумели, некадърни и т.н., когато с нещо не се справим. Но е важно, когато имаме някакъв "провал" да се сетим за някакъв голям наш успех. Идеята е да си кажеш: "Е, щом съм успял/а да се справя с това, а то си е голямо, значи мога и с това! МОГА!"

Едно от важните неща в създаването на нови утвърждения и убеждения е да използваш думи с висока вибрация. Най-добре е да забравиш думите "не", "не искам", "няма", "страх", "страх-от-но" и т.н. Необходими са ти думи като:

• чудесно
• великолепно
• перфектно
• велико
• яко
• феноменално

• мога
• удоволствие
• възможност
• предимство
• благотворно
• благо

• прекрасно
• възможно
• реално
• добре
• истинско и т.н.
 

• Вместо да си казваш: "Не искам вече да удрям колата, когато паркирам!" си кажи: "МОГА безопасно да паркирам и колата да е цяла, което е великолепно!"

• Вместо да си казваш: "Не искам да ме е страх!"  си кажи: "Искам да съм изпълнен/а със смелост!" или "Аз съм смел/а и имам голям кураж и увереност! Това ми дава предимство, за да успея!"

• Вместо да си казваш: "Нямам никакви кинти!" си кажи: "Имам някакви кинти, което е добре, защото те са ми за храната до края на седмицата." (Запомни, ти винаги имаш от онова, което искаш да имаш, просто не осъзнаваш, че е в малко количество в момента, но в същност го имаш, затова е смешно да казваш, че го нямаш. 

Позитивна психологияДругото много и най-съществено нещо в създаване на новите ти вярвания е ПОВТОРЕНИЕТО. Една мисъл повторена хиляди пъти се превръща в твоя истина. А за теб истината е онова, в което вярваш нали така? Много хора не осъзнават, че всекидневно четат убеждения свързани с тяхното здраве – пушачите. Върху кутиите за цигари и от двете страни "предупрежденията" за вредата от цигарите са в същност едни "много хубави" утвърждения. В едно момент започваш да вярваш в написаното. Несъзнателно. Без например да си даваш сметката, че има много други по-страшни неща от цигарите, като аспартамът, оцветителите и консервантите в храните и напитките. Доказано е, че увреждат дори ДНК-то. Ако си пушач можеш да използваш това с кутията и на мястото на написаното с черни букви да си сложиш своето утвърждение или просто да го скриеш с хубава картинка или бял лист.

Напиши своето утвърждение някъде, където да го виждаш често. Препрочитай го, дори го преписвай по няколко пъти на ден. Важното е ПОВТОРЕНИЕТО. Чети го с ентусиазъм, увереност и усмивка. Подхождай към себе си с нежност, любов и разбиране. 

Позитивна психология

Съзнателното избиране на твоите мисли и думи ще започнат да работят в твоя полза. Препрограмирането на подсъзнанието ти може да бъде направено. Нали знаеш, че щом ти се промениш се променя и целия свят? Ти си промяната, която искаш да видиш в света. Всичко започва от теб! Силата е в теб! Щом стигна до тук, щом четеш тези редове значи имаш готовността за промяната, нещо в теб я е привлякло. И да знаеш, че тя – промяната, вече е започнала, но ти все още не го знаеш.

Успех!

Процеса описан по-горе винаги е по-успешен, когато протича с подкрепата на опитен ментор, затова: Ние, специалистите от Боуен център, чрез Позитивна психология и психотерапия възстановяваме психичния ви баланс, като ви освобождаваме от бремето на негативните мисли и емоции, за да се стабилизира психиката ви в състояние, такова че да функционира по най-оптималния за вас начин. Още след първите ни срещи, вие ще усетите положителната промяна в себе си: ще имате по-добро самочувствие, и ще започнете да постигате целите си с лекота и увереност, ще се радвате на нови успехи и ще придобиете контрол над живота си, ще спре да ви тежи реалността в България, защото ще осъзнаете, че всичко зависи от вас и вашите нагласи.

За да ускорим резултатите и с цел да се избегне медикаментозно лечение, съчетаваме Психотерапията с Боуен терапия, доказана холистична методика, която се прилага за възстановяване от химичен и хормонален дисбаланс. Съчетаването на двата метода на терапии позволява още по-голямо прецизиране на лечението и гарантира успеха му (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими и нелечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Позитивната психотерапия и Боуен терапията могат да помогнат във вашият конкретен случай и защо Позитивната психология и Боуен техниката са толкова успешни в лечението на много сложни състояния и редица психични проблеми? - се свържете се с Ина Антонова - Позитивен психолог и психотерапевт, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по позитивна психология”, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:

Каква е разликата между психотерапевт, психолог и психиатър?
▶ Защо ни привличат неправилните хора?
▶ Позитивното мислене лекува
▶ Защо ни привличат неправилните хора?
▶ Защо трябва да напуснеш, този който те наранява?
▶ Егото ни жадува за: одобрението на околните
Групи за взаимопомощ и подкрепа

автор: АН
източник:
chudo-sega.com


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ