СИМПТОМИ НА СЕКСУАЛНАТА ДЕПРЕСИЯ

Депресията марширува победоносно из обществото под най-различни форми. Напоследък става популярна нов вид депресия – така наречената сексуална депресия.

Позитивна психология

Дори и да не ви се вярва, тя е засегнала много хора и е съвсем истински и сериозен проблем. Тук сме ви подготвили списък с 12 симптома, които показват, че най-вероятно страдате от сексуална депресия.

1. Първият и най-очевиден симптом на сексуалната депресия е, че засегнатият не изпитва никакво желание да мастурбира.

2. Идеята за предварителни ласки и забавление с вашия партньор не ви изглежда като приятно преживяване, а като загуба на време, която не ви носи никакво удоволствие и като чиста хамалогия. Искате всичко да свършва колкото се може по-бързо.

3. Предпочитате да облечете топло и комфортно бельо, като шкафът ви е пълен с модели, които правят тялото ви вълнуващо и сексапилно.

4. Мислите си, че чаша вино ще оправи нещата.

5. Носите един и същ сутиен под дрехите и на практика ни най-малко не ви пука как изглеждате с него и дали ще ви намират секси.

6. Идеята да вземете топла и ароматна вана с масла и запалени свещи ви се струва като най-голямата глупост на света, а в същото време предпочитате да се полеете на бързо с вода и да се омитате от банята.

7. Не ви пука, че оставяте леглото си разхвърлено когато излизате. Имате пълната увереност, че довечера ще се приберете без компания и никой при никакви обстоятелства няма да види разхвърляната ви стая.

8. Имате страхотни обувки, които правят краката ви секси, но обувате старите раздърпани гуменки, защото не ви интересува дали ще изглеждате секси или не.

9. Четете стари любовни романи, като се надявате, че романтиката може да събуди желанието ви да възобновите любовния си живот, но това няма особен ефект.

10. Виждате страхотно момче на улицата с тяло сякаш не излиза от фитнеса, но така и не ви прави впечатление. Чувствате се някак отегчени и не изпитвате никакво сексуално желание.

11. Чудите се дали изобщо си спомняте как да се целувате и дори понякога се съмнявате, че ще ви се случи;

12. Опитвате се да гледате повече еротични или порно филми в отчаян опит да събудите собственото си желание, но резултатът е никакъв или незначителен.

Позитивна психотерапияПовечето хора не са свикнали да търсят психологическа помощ когато са в депресия, но това е важно за вашето физическо и емоционално здраве.

Не бива да подминавате това и да си казвате, че това е “просто” секс, защото любовния живот е важна част от живота на всеки зрял възрастен човек.

Ако имате подобни проблеми нашите терапевти могат да ви помогнат изключително много и съвсем скоро вие ще можете отново да се радвате на своя интимен живот.

Ние, специалистите от Боуен център, чрез Позитивна психология и психотерапия възстановяваме психичния ви баланс, като ви освобождаваме от бремето на негативните мисли и емоции, за да се стабилизира психиката ви в състояние, такова че да функционира по най-оптималния за вас начин. Още след първите ни срещи, вие ще усетите положителната промяна в себе си: ще имате по-добро самочувствие, и ще започнете да постигате целите си с лекота и увереност, ще се радвате на нови успехи и ще придобиете контрол над живота си, ще спре да ви тежи реалността в България, защото ще осъзнаете, че всичко зависи от вас и вашите нагласи.

За да ускорим резултатите и с цел да се избегне медикаментозно лечение, съчетаваме Психотерапията с Боуен терапия, доказана холистична методика, която се прилага за възстановяване от химичен и хормонален дисбаланс. Съчетаването на двата метода на терапии позволява още по-голямо прецизиране на лечението и гарантира успеха му (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими и нелечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Позитивната психотерапия и Боуен терапията могат да помогнат във вашият конкретен случай и защо Позитивната психология и Боуен техниката са толкова успешни в лечението на много сложни състояния и редица психични проблеми? - се свържете се с Ина Антонова - Позитивен психолог и психотерапевт, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по позитивна психология”, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:
Каква е разликата между психотерапевт, психолог и психиатър?
▶ Позитивното мислене лекува
Егото ни жадува за: Oдобрението на околните
Програмирай съзнанието си за щастлив живот
▶ Какво е общото между секса и страхa
▶ 8 начина да се справите с депресията
▶ Как щастието влияе на здравето
Групи за взаимопомощ и подкрепа

източник: lechenie.bg


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ