ВИТАМИН В1 ЗА ПОМАГА ПРИ ДИЕТИ

Недостигът на витамин В1 предизвиква нарушение в обмяната на веществата и затова е необходимо да си го набавяме с подбиране на храната.
 

Може би сте забелязали, че много хора и ние в това число понякога сме много затруднени в опитите си да отслабнем. Една от възможните причини е в липсата на витамин В1 в храната. При недостиг ние чувстваме слабост в мускулите, затормозяване на нервната система, проблеми със зрението, понеже се стига до болестта бери-бери.

Боуен

По отношение на храната трябва да се съобразяваме с факта, че някои храни го унищожават в стомаха, като хмелът и орехите. Кафето и чаят съдържат танини, които също играят такава роля предизвикващи дефицитът му. Морските риби и други дарове от морето също го унищожават, понеже в тях има живак и други тежки елементи и химикали поети от телата им от замърсените води. 

Витамин В1 е бил получен за пръв път от люспите на ориза през 1912 г. Той трябва да се приема всеки ден с храната и да се търсят подходящи хранителни добавки, ако в ежедневната храна не може да се намери. Дневната доза е 1,5 – 2 мг. Приложим е и при рак на шийката на матката. Причината, за да е получи дефицит в тялото е съвременният начин на хранене с рафинирани храни, с брашно, захар, олио с всичките им приложения.

Полезният за отслабване витамин В1 също се нарича и анервин и тиамин. Съдържа се в бирената мая, пълнозърнестите храни, хлебната мая, млечните храни и черния дроб.

Напълняването поради недостига му се дължи на неправилна обмяна на веществата.

източник: lekuva.net

Ние, специалистите от Боуен център, чрез Позитивна психология и психотерапия възстановяваме психичния ви баланс, като ви освобождаваме от бремето на негативните мисли и емоции, за да се стабилизира психиката ви в състояние, такова че да функционира по най-оптималния за вас начин. Още след първите ни срещи, вие ще усетите положителната промяна в себе си: ще имате по-добро самочувствие, и ще започнете да постигате целите си с лекота и увереност, ще се радвате на нови успехи и ще придобиете контрол над живота си, ще спре да ви тежи реалността в България, защото ще осъзнаете, че всичко зависи от вас и вашите нагласи.

За да ускорим резултатите и с цел да се избегне медикаментозно лечение, съчетаваме Психотерапията с Боуен терапия, доказана холистична методика, която се прилага за възстановяване от химичен и хормонален дисбаланс. Съчетаването на двата метода на терапии позволява още по-голямо прецизиране на лечението и гарантира успеха му (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими и нелечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Позитивната психотерапия и Боуен терапията могат да помогнат във вашият конкретен случай и защо Позитивната психология и Боуен техниката са толкова успешни в лечението на много сложни състояния и редица психични проблеми? - се свържете се с Ина Антонова - Позитивен психолог и психотерапевт, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по позитивна психология”, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:
Защо психотерапевтите ни казват онова, което вече знаем?!
Трябва ли да ни хлопа дъската, за да посетим психолог?
▶ Във форма след празниците
▶ Плосък корем без диети
Боуен терапия за подобряване на метаболизма
Боуен терапията промени живота ми
▶ Може ли да пълнеем от липса на вода?


 

ЕТИКЕТИ

боуен

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ