ЧЗВ ЗА ПОЗИТИВНА ПСИХОЛОГИЯ И ПСИХОТЕРАПИЯ

• Трябва ли да ми „хлопа дъската“, за да се обърна към подобен вид терапия?Позитивна психология и психотерапия

Не! Защото психотерапията не се прилага само в случаите, когато е налице психично заболяване, а основно се препоръчва за хора с всякакъв душевен дискомфорт, който влошава качеството им на живот.

• Какво прави Психотерапията провеждана от Позитивни психолози различна в сравнение с други видове психотерапевтични техники?

Техниката на терапевтиране на Позитивните психолози е различна от всичко останало поради способността си да изгражда и комбинира огромен набор от различни видове начини и подходи, за решаването на всеки отделен проблем, до пълното му излекуване. Бързата ефективност, ниската цена и способността му да донесе трайно облекчение откроява Позитивното психотерапевтично лечението от много други, които обикновено се свързват с управлението и премахване на симптомите, докато техниката на Позитивната психология адресира към откриване на причината и за оплакванията и подпомага психиката по естествен път да лекува самото заболяване.

• Може ли Психотерапия да помогне за излекуването на моя проблем?

Консултиране и позитивна психотерапия се препоръчва при:

депресивни състояния; тревожност и при страхове; стрес / дистрес; личностови и възрастови кризи; самооценка и самопознание; отношения родители – деца; партньорски взаимоотношения; предбрачно консултиране; брачни проблеми, консултиране при раздяла и развод; управление на конфликти и много др.

Също и за типични психосоматични* заболявания се считат:

• Гастро-ентерологичните оплаквания: гастрит, колит, язва;
• Депресивните оплаквания: отпадналост, изтощение, потиснатост, умора при събуждане, колебания в настроението;
• Сърдечно – съдови оплаквания: болки в гърдите, пристъпи на задушаване, сърцебиене, високо кръвно;
• Периферни оплаквания: замайване, виене на свят, тремор на ръцете, обилно изпотяване, горещи вълни;
• Невротични оплаквания: стягане в гърлото, нервни тикове, сърбеж на тялото, разсеяност, говорни смущения;
• Кожни заболявания и алергии;
• Дихателни нарушения: бронхиална астма и невротичен дихателен синдром;
• Хранителни нарушения и зависимости: анорексия, затлъстяване, орторексия, булимия, алкохолизъм;
• Сексуални нарушения.

* Психосоматиката представлява връзката между соматичните болести и психичните процеси. Днес се счита, че почти всички болести имат психосоматичен характер, т.е. емоциите, преживяванията, конфликтите и техните психологични проявления дават отражение върху телесните симптоми.

 

• Колко струва?

Всяка терапия се таксува на посещение – вижте пълната информация ТУК!!!

КОНСУЛТАЦИЯ Позитивна психология и психотерапия

времетраене:       до 25 минути
цена:                   50,00 лева
провеждане:        еднократно

ТЕРАПИЯ

времетраене:       до 50 минути
цена:                   80,00 лева
провеждане:        на интервал от 5 - 7 дни

• Задължителна ли е Консултацията с Психолог / Психотерапевт при първо посещение?

Нищо не е задължително, но тъй като всеки човек е уникален и неповторим, за да се изгради индивидуален план за ефективна Психотерапевтична серия, е необходим разговор, в който да се обхванат всички специфики на състоянието на всеки отделен индивид, както и да бъдете информирани за начините да подобрите ежедневните си навици, което да подпомогнат бързината на повлияване на организма. Именно това прави консултацията необходима и от особено значение.

• Трябва ли да предоставя медицински изследвания за проблема ми?

В случай, че разполагате с такива е добре да ги представите при първото си посещение, но не е задължително. Екипът ни е съставен от Психолози, които безпогрешно могат да снемат анамнеза на база симптомите и оплакванията ви, те ще изградят индивидуалната ви програма за Психотерапевтична серия и без да предоставите конвенционална медицинска документация.

• Колко време трае Психотерапевтичната среща?

Сесиите траят между 50 мин. и 1 час в зависимост от конкретната индивидуална практика.

• Колко сесии ще са нужни, за да се реши моят проблем?

Всеки човек е различен и затова резултатите ще варират. Много от хората изпитват незабавно облекчение след само една сесия, но резултатите са различни, в зависимост от произхода, вида и историята на проблема. Тъй като техниката дава бързи резултати, за разлика от други терапии и лечения, психотерапевтът никога няма да ви каже, че трябват да ни посещавате безброй много пъти. Обикновено, при по-голямата част от клиентите се налагат само 5-10 сесии, за да подобрят значително или дори да елиминират симптомите, с които са дошли. Докато при хроничните състояния или продължителни боледувания, или повтарящи се травматични преживявания обаче могат да изискват допълнително лечение, ако клиентът усеща нуждата от "допълване и надграждане", до пълното излекуване на причините за проблема.

• Как трябва да правя по време на терапията?

Психотерапията се извършва най-добре, когато човекът осъзнава нуждата си от помощ и не се страхува или срамува да потърси такава. Не се изисква никакви усилия или предварителна подготовка от страна на страдащият. Необходимо е само да довери проблемите си и да набележи желаните резултати, за да може Психолога да свърши своята работа, по най-добрият начин. Всеки час се провежда под формата на беседа, в която задачата на терапевта е да изслуша и обсъди всички пунктове, които намира за пречка по пътя за достигането на желания от страдащият резултат. Моля, имайте предвид обаче, че максималната откровеност и нивото на съдействие от страна на клиента са от особена важност за изхода и успеха на терапията.

• Може ли да се прави Психотерапия по време на лечение с лекарства и други видове терапии?

Да! Препоръчително е дори. В психотерапевтичният процес се дава време и възможност за обяснение и приемане на състоянието, което измъчва страдащият, също и се придобиват практически умения за овладяване на симптомите и се усвояват техники за отработване на стреса.

• Колко безопасна е Психотерапията?

Техниките, които прилагаме са напълно безопасни за всички, от дете до възрастни хора, защото няма форми на подсъзнателни внушения и налагане на съвети. Каквито и да са вашите възрастови или здравословни проблеми, дайте на Психотерапията шанс да ви покаже какви невероятни способности притежава тя да „събуди“ и балансира съзнанието ви по начин, че то да започне процес по самолечение.

• Колко скоро трябва да почувствам облекчение на моето състояние?

Незабавното облекчение е много обичайно, но всичко зависи от състоянието, в което се обръщате към нас. В повечето случаи се усеща облекчение по време на или в рамките на няколко часа след първата сесията. Мнозина от клиентите обаче установяват, че тъй като са споделили проблема си с някого, който не ги съди изпадат във състояние на релаксация, те чувстват необходимостта от сън по-рано от обикновено вечерта след сесията и съобщават, че това са нощи с "най-добрият нощен сън, който са преживяли от дълго време насам" , също и че когато се събудят на сутринта, състоянието им се е подобрило значително.

• Какво се случва след Психотерапията?

Вашият терапевт може да ви посъветва и насочи към практики, които да затвърдят и ускорят ефекта от терапията. По време на първоначалната консултация и след всяка Психотерапевтична сесия ще получите съвети как да постигнете максимален ефект и ползи от терапията си.

• Как да разбера, че моят терапевт е подходящ за мен и моят случай?

Вашият терапевт ще бъде презентиран в клиниката и ще имате възможност да изградите доверена връзка, още по време на първата си среща. Ако имате някакви въпроси относно квалификацията и пълномощията на вашия терапевт, моля, свържете се с нас, за да ви помогнем с повече информация или вижте ТУК!!!

• Ако Психотерапията работи толкова феноменално добре, защо лекарите и други специалисти в областта на здравеопазването не я препоръчват или не предписват Психотерапевтично лечението, за да подпомогнат оздравяването?

Този въпрос има много нееднозначни отговори, но първият от тях е:  Защото хората предпочитат да разчитат на помощ „отвън“ – лекарства, процедури и ред други инвазивни намеси, при които не им се налага да полагат никакви лични усилия. Следващата причина е, че хората сравняват Позитивната психология с позитивното мислене и я подценяват неимоверно. Този вид психология е доста млада – на около 30 г. и наистина позитивното мислене е част от нея, но тя сама по себе си е много сложна  и всеобхватна наука, базирана на „новото“ знание за човека в рамките на развиващото се технологично общество. Имайки предвид това, модалността е все още много млада и много хора никога не са чували за Позитивната, Наративната и Когнитивно-поведенческата терапии.

Това обаче бързо се променя, тъй като все повече и повече страдащи откриват прекрасния свят на Психотерапията и сега той е един от най-бързо развиващите се методи за съпътстваща медицинска практика в света. Ако проучите Позитивната, Наративната и Когнитивно-поведенческата терапии, ще откриете, че лекарите, магистрати, звезди, спортистите и много други вече са се докосвали до нея и откриват колко полезно е за тяхната работа и някои от самите тях я използват. Не случайно, в огромна част от държавите на Европа и света, Психотерапията е официално призната за необходима и се предписва и плаща по здравна каса.

• Ние БОУЕН ЦЕНТЪР наистина вярваме, че в следващите години ще започнете да чувате хората да споделят, че са ползвали Позитивната, Наративната и Когнитивно-поведенческата терапии и я препоръчват горещо като надеждна и ефективна, повече от фроидистките и др. архаични терапии.

Не се колебайте да се свържете с нас и да ни доверите душевният си проблем! Подарете си живот без физически и душевни терзания! Кажете край на болката и проблемите със здравето, без лекарства и насилствени интервенции, само с помощта на Психотерапията! Запишете си час за посещение още днес, за да се уверите в написаното по-горе, както вече направиха много хора, на които сме благодарни за обратната връзка, която ни предоставиха – вижте ТУК!!!

Ако сте готови да се разделите с проблемите си и желаете позитивна промяна за себе си и околнитесвържете се с нашият терапевт за индивидуално консултиранеРазберете как Позитивната психология и психотерапия може да помогне във вашият конкретен случай? Защо Позитивната психология е толкова успешна за осъществяване на емоционален тренинг и личностно развитие? - свържете се с Ина Антонова - Позитивен психолог и психотерапевт, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по позитивна психология”, или използвайте Формата за записване на час онлайн по-долу.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:
▶ Раздразнителност, тревожност и безпричинно безпокойство
▶ Как стигнах до паник атаките и мога ли да се справя с тях?
▶ Детските психотравми и порасналите невротици
▶ Как да променим манталитета на жертва и да си възвърнем силата?
▶ Какви са защитните механизми на психиката?
▶ Какво сте: агресор, жертва или спасител?