ЧЗВ ЗА БОУЕН ТЕРАПИЯ

Боуен терапия• Трябва ли да имам „сериозно заболяване“, за да се обърна към подобен вид терапия?

Не! Защото Боуен терапията не се прилага само в случаите, когато е налице заболяване, а се препоръчва и за хора с всякакъв физически и душевен дискомфорт, който влошава качеството им на живот. Също и за хора подложени на силен стрес в ежедневието и работата. И за всички онези, които желаят да постигнат по-високи лични и служебни резултати, и да увеличат ефективността си.

• Какво е Боуен?

Техниката Боуен е много нежна форма на естествено лечение. За да може да оцените нейната финост и дълбочина, трябва сами да почувствате терапията. Това е уникална форма на нервно-мускулно повлияване. Тя работи не само чрез нервната система, на структурно и мускулно ниво, но също чрез лимфната система и системата на кръвообращението. Лечението Боуен включва само много леки движения с пръсти, приложени на точно определени места по тялото с кратки паузи между всяка от сериите движения. Паузите са по няколко минути, в които оставате сам. Терапевтът излиза от стаята. Докато трае паузата, ви олеква, отпускате се, може дори да заспите. Това време е необходимо на нервната ви система да акумулира информацията, която специфичните движения на терапевта ѝ изпращат, за да активира лечебния процес.

• Може ли Боуен терапията да помогне за излекуването на моя проблем?

Острите проблеми се регулират с три до пет сеанса, а хроничните се повлияват за по-дълъг период от време. Процедурите се правят веднъж на пет до седем дни, защото терапията има “депо ефект” (ефект с бавно освобождаване). Техниката Боуен е специфична, холистична, базирана на изцяло нова концепция за лечение на тялото. Ефектът от нея се регистрира при заболявания с твърде широк диапазон:

емоционален и хормонален дисбаланс; вегетативни смущения; депресия; синдром на остра или хронична умора; напрежение, стрес, безсъние, фобии; фибромиалгия; бронхиални или асматични проблеми; автоимунни заболявания; алергии, сенна хрема; мигрена и други видове главоболие; напикаване при деца и възрастни, нощно напикаване; менструални проблеми от всякакъв характер, ПМС; неврологични заболявания: (множествена склероза (МС), болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, инсулт, множествена склероза, полиомиелит, полиневрит и полиневропатия, дископатия (дискова херния), епилепсия, ишиас, комоцио, невралгии); колики при бебета, проблеми в детската възраст; мускулно-скелетни и ставни проблеми: (болки в кръста, гърба и крайниците, проблеми с тазобедрените стави и колената, навяхване на глезените и китките, гръбначни изкривявания); всякакви спортни и битови травми; проблеми с вътрешните органи: (бял дроб, сърце, бъбреци, черен дроб, жлъчен мехур, стомах, черва); заболявания на жлезите с вътрешна секреция; проблеми при и след забременяване, безплодие; репродуктивни проблеми; всякакви проблеми с половата система; висок холестерол; високо кръвно налягане; ниско кръвно налягане; онкологични заболявания; ... и много други.

• Колко струва?

Всяко лечение се таксува на посещение – вижте пълната информация вижте ТУК!!!

Боуен терапияКОНСУЛТАЦИЯ

времетраене:       до 30 минути
цена:                   40,00 лева
провеждане:        еднократно

ПРОЦЕДУРА

времетраене:       от 40 - 60 минути
цена:                   60,00 лева
провеждане:        на интервал от 5 - 7 дни

• Задължителна ли е Консултацията с Боуен терапевт при първо посещение?

Нищо не е задължително, но тъй като всеки човек е уникален и неповторим, за да се изгради индивидуален план за ефективно Боуен лечение, е необходим разговор, в който да се обхванат всички специфики на състоянието на всеки отделен индивид, както и да бъдете информирани за начините да подобрите ежедневните си навици, което да подпомогнат бързината на повлияване на организма. Именно това прави консултацията необходима и от особено значение.

• Трябва ли да предоставя медицински изследвания за проблема си?

В случай, че разполагате с такива е добре да ги представите при първото си посещение, но не е задължително. Екипът ни е съставен от медицински лица, които безпогрешно могат да снемат анамнеза на база симптомите и оплакванията ви, те ще изградят индивидуалната ви програма за Боуен лечение и без да предоставите конвенционална медицинска документация.

• Колко време трае лечението с Боуен техниката?

Сесиите траят между 40 мин. и 1 час в зависимост от конкретната индивидуална процедура.

• Колко сесии ще са нужни, за да се реши моят проблем?

Всяко тяло е различно и затова резултатите ще варират. Много от хората изпитват незабавно облекчение след само една сесия, но резултатите са различни, в зависимост от произхода, вида и историята на проблема. Тъй като техниката дава бързи резултати, за разлика от други терапии и лечения, боен терапевтът никога няма да ви каже, че трябват да ни посещавате безброй много пъти. Обикновено, при по-голямата част от клиентите се налагат само 3-5 сесии, за да подобрят значително или дори да елиминират симптомите, с които са дошли. Докато при хроничните състояния или продължителни боледувания, или повтарящи се наранявания обаче могат да изискват допълнително лечение, ако клиентът усеща нуждата от "допълване и надграждане", до пълното излекуване на причините за болестта.

• Как трябва да съм облечен за лечението?

Боуен терапията се извършва най-добре върху кожата, затова носете подходящо бельо, но ако клиентът желае да остане облечен (поради лични съображения), тогава ще помолим да си носите леки дрехи, които позволяват на Вашия Боуен лекар да открие съответните мускули, сухожилия, връзки и меки тъкани с лекота. Моля, имайте предвид обаче, че има няколко процедури, които не могат да се извършват през дрехи, но вашият терапевт ще обсъди това с вас, в зависимост от процедурата, която той е назначил, за да решите дали желаете да я приложи или се налага да приложи алтернативна такава.

• Може ли да се прави Боуен терапия по време на месечен менструален цикъл?

Да! Независимо от деня на цикъла, даже е препоръчително, особено когато цикълът е нередовен, обилен или болезнен. Точно в такива дни, Буен терапията, ще помогне, като намали неприятните усещания. Също преди цикъл би се облекчил ПМС и ще спомогне за комфорта през следващите, тежки за повечето дами дни. За да се избегне притеснението, не е проблем жената да остане облечена по време на Боуен процедурата, с подходящо и удобно за нея облекло. Също така, при много обилен цикъл, не е проблем по време на Боуен сесията да се посещава тоалетната.

• Колко безопасна е Боуен терапията?

Боуен терапията няма противопоказания! Техниката Боуен е безопасна за всички, от новородени до възрастни хора, защото няма противопоказания. Каквито и да са вашите възрастови или здравословни проблеми, дайте на Боуен терапията шанс да ви покаже какви невероятни способности притежава тя да „събуди“ и балансира тялото ви по начин, че то да започне процес по самолечение.

• Колко скоро трябва да почувствам облекчение на моето състояние?

Незабавното облекчение е много обичайно, но всичко зависи от състоянието, в което се обръщате към нас. В повечето случаи се усеща облекчение по време на или в рамките на няколко часа след първата сесията. Мнозина от клиентите обаче установяват, че тъй като меките тъкани на тялото им изпадат в толкова дълбоко състояние на релаксация, те чувстват необходимостта от сън по-рано от обикновено вечерта след сесията и съобщават, че това са нощи с "най-добрият нощен сън, който са преживяли от дълго време насам" , също и че когато се събудят на сутринта, състоянието им се е подобрило значително.

• Какво се случва след Боуен лечението?

Вашият терапевт може да ви посъветва да не използвате друга форма на физиотерапия за други форми на манипулация като масаж, хиропрактика, физиотерапия и т.н. за 5-7 дни след Боуен процедурата, докато тялото ви се адаптира към Боуен лечението. По време на първоначалната консултация и след всяка Боуен сесия ще получите съвети как да постигнете максимален ефект и ползи от терапията си.

• Как да разбера, че моят терапевт е квалифициран да практикува техника Боуен?

Вашият терапевт ще бъде презентиран в клиниката и ще бъде включен в списъка на регистрираните практикуващи на уеб сайта на bowen.bg. Ако имате някакви въпроси относно квалификацията и пълномощията на вашия терапевт, моля, свържете се с нас, за да ви помогнем с повече информация или вижте ТУК!!!

• Какво прави Боуен Терапията различна в сравнение с хиропрактиката, физиотерапията, масажирането и други видове техники?

Техниката Боуен е различна от всичко останало поради способността си да изгражда и комбинира огромен набор от различни видове процедури, за решаването на всеки отделен проблем, до пълното му излекуване. Бързата ефективност, ниската цена и способността му да донесе трайно облекчение, откроява Боуен лечението от много други, които обикновено се свързват с контролиране и премахване на симптомите и болката, докато техниката Боуен се насочва към откриване на причината за оплакванията и подпомага тялото по естествен път да лекува самото заболяване.

• Ако Боуен терапията работи толкова феноменално добре, защо лекарите, хиропрактиците, физиотерапевтите и други специалисти в областта на здравеопазването не я препоръчват или не предписват Боуен лечението, за да подпомогнат оздравяването?

Въпреки, че техниката е разработена от Том Боуен през 50-те години на миналия век, едва през 1986 г., след смъртта на създателят й, онези, които са били обучавани от него, започват да популяризират и практикуват методите му. Едва тогава те са получили официално право да преподават техниката и да предават знанията си. Имайки предвид това, модалността е все още много млада и много хора никога не са чували за техниката Боуен.

Това обаче бързо се променя, тъй като все повече и повече страдащи откриват прекрасния свят на Боуен и сега той е един от най-бързо развиващите се методи за съпътстваща медицинска практика в света. Ако проучите техниката Боуен, ще откриете, че лекарите, физиотерапевтите, хиропрактиците, спортистите и много други вече са се докосвали до нея и откриват колко полезно е за тяхната работа и някои от самите тях са обучени Боуен терапевти. Не случайно, в огромна част от държавите на Европа и света, техниката Боуен е официално призната и се предписва и плаща по здравна каса.

• Ние БОУЕН ЦЕНТЪР наистина вярваме, че в следващите години ще започнете да чувате хората да споделят, че са ползвали Боуен терапия и я препоръчват горещо като надеждна и ефективна, колкото хиропрактиката, остеопатията, физиотерапията и др.

Не се колебайте да се свържете с нас и да ни доверите здравословният си проблем! Подарете си живот без физически и душевни терзания! Кажете край на болката и проблемите със здравето, без лекарства и насилствени интервенции, само с помощта на Боуен терапията! Запишете си час за посещение още днес, за да се уверите в написаното по-горе, както вече направиха много хора, на които сме благодарни за обратната връзка, която ни предоставиха – вижте ТУК!!!

Консултирайте се с нашите Боуен терапевти, за да разберете как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за записване на час онлайн по-долу.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
▶ Боуен слага край на болките при Дискова херния
▶ Болки в кръста - Боуен при "Болест от седене"
▶ Боуен техниката - победа над болката
▶ Сколиоза и Боуен терапия
▶ Боуен стимулация на блуждаещия нерв - драстично намалява възпаленията
▶ Б​оуен терапия за Aртрит
▶ Боуен терапия за тийнейджъри
▶ Скептичното ми мнение за боуен терапията