СКОЛИОЗА И БОУЕН ТЕРАПИЯ

Боуен терапияПървата ми среща със сколиозата се оказа решаваща – победих я с помощта на Боуен техниката!

В Боуен център дойде седемнадесет годишен  пациент, който след дългогодишни опити да намери облекчение, в крайна сметка се оказа на моята Боуен маса за лечение. Той ми се довери, само защото негов съсед хвалил работата ми. Разказвал му: как съм го предпазил от операция за смяна на коленна става. Този седемнадесет годишен  пациент е прекарал голяма част от живота си буквално в опити да разгадае тялото си и да намери облекчение на сериозното си сколиозно изкривяване в три посоки (3D). Той е работил непрекъснато сам и с терапевти от различни модалности, но с много ограничен успех.

След първата Боуен терапия, за мен беше необичайно, но нямаше голям резултат поради хроничния характер на проблема. При второто третиране тялото му започна „лечебна реакция“ (може да бъде: затопляне, мравучкане, пулсации), която продължи час и половина. Боуен терапияПри третата Боуен процедура, тялото му даде много „лечебни реакции“ и той остана три и половина часа на масата ми! Честно казано, никога не съм виждал нещо подобно. Удивително наистина. Какво имам предвид под „лечебна реакция“ - тялото му буквално се „изкриви“ доста необичайно в посока дясното бедро и след кратка релаксация, това последва и в отсрещната страна, последвано от вълнообразни съкращения по ребрата, и това продължи и още и още, по цялото тяло. В края на Боуен лечението (продължило 3 месеца - 13 процедури), гръбнака му беше напълно прав и той имаше лумбална крива, която той казва, че не е имал в продължение на много години. Той коментира, че сега прави Йога без проблем и с удоволствие и си помислих: как ли реагират хората, с които споделя резултатите, които постигнахме в Боуен лечението му!?

Работата ми по този случай беше огромна стъпка в образованието и практиката ми. Винаги съм знаел, че тялото има неограничен капацитет да лекува себе си, но как то успя в това - беше наистина невероятно процес, дори за мен самия. Аз просто прилагам Боуен движенията и организма върши останалото. Не съм прекъснал Боуен терапията, все още. Правим процедури всяка 3-та седмица, защото това е процес, и не трябва да се позволи на проблема да се върне. Момчето е порастнало вече почти 3-4 см. и позата му е напълно променена.Боуен терапия

Питали са ме: дали е от значение колко дълго един модел на изкривяване е „заключен в тялото“!? Отговорът ми е: Да, разбира се, че е важно, но само за продължителността на Боуен терапията, а резултата винаги е успешен. И: „ДА!“ - във всеки един случай ще има повлияване, а при повечето и пълно възстановяване. Така че, за тези от вас, които си мислят, че вие или вашите близки „винаги ще останете деформирани по този начин“, не се отказвайте! Боуен терапията може да бъде отговорът на вашия проблем!

Не е необходимо да търпите болки! Вижте решението!

Друга наша пациентка разказва за нечовешките мъки, които е преживяла, преди да се „сблъска“ с Боуен техниката: „Мускулите на гърба ми бяха „завързани“ в една буца и имах изгаряща болка между раменете. Сълзите напираха в очите ми и аз опитвах да преглътна агонията, заради командировката, която ми предстоеше...

Във офиса ни идваха, всеки ден масажисти, които да ни релаксират. Като видяха как гърба ми се стяга от болка, една от тях постави ръце на гърба ми и възкликна изумено, когато почувства степента на мускулната ми травма. Каза ми: „Имаш доста проблеми тук. Нека да видя дали мога да направя корекция, която да облекчи спазмите.“

Боуен терапияПреди да имах някакъв шанс да реагирам, почувствах коляното й по гръбнака ми и ръцете й с резки движения да издърпват раменете ми назад. В този момент изпитах нечовешка болка и наддадох неистов вой и тя ме пусна. Каза ми: „Това е прекалено стегнато. Нека да опитам отново.“ Дори не ми даде време, за да си поема дъх и ме хвана отново за раменете, опитах да кажа: „Не, моля те да ме оставиш на мира…“, но не успях и отново преживях невъобразимото изтезание на още един неин опит за корекция на гръбнака ми! Всичко се случи толкова бързо, но нямаше никакъв резултат, а напротив – болката стана още по жестока.

Оказа се в последствие, че сама съм си го причинила, защото работих дълги часове, в продължение на три дни, в които често излизах на жегата и после се връщах в силно охладения от климатик офис. Всяко мое излизане навън е водело до прегряване и умора на мускулите в гърба ми, които след това са реагирали на студа от климатика, като напълно са се сковали и са започнали да изпращат вълни от изгаряща болка, която се оказа изпитание за моята издръжливост. А най-добронамерената „гръбначна корекция“, която ми причини масажистката, е довела до влошаване на състоянието.

Боуен терапияТака ранена и травмирана заминах на дългоочакваната командировка в Австралия. Някак си трябваше да се вземе в ръце, за да оцелея по време на полетите, които продължиха два дни! Веднага с пристигането си потърсих здравен специалист, който може да ми помогне да контролирам болката, която блокираше тялото и ума ми. За щастие ме насочиха към алтернативни здравни специалисти и опитах с Рейки и други форми на био-енергитично лечение. Бях обект на много внимание, любов и грижи, но те не успяха да отпуснат буцата от струпани мускули на гърба ми. Продължаващата болка ставаше все по-непоносима.

През първата нощ болката сякаш започна да расте и се опитваше да ме смаже. Давех се в сълзи докато лежах и чаках поредното болкоуспокояващо да ме облекчи за кратко, преди да приема предписаните от моя хомеопат препарати. Надявах се до сутринта те да ми помогнат!?

Едва започнах следващият ден, но пристигайки на срещата един от домакините, на име Питър, нежно ме попита: „Какво не е наред?“. След обяснение, придружено със срам и безуспешен опит да потисна сълзите си, Питър ми каза: „Мисля, че мога да ти помогна. Знам кой може да ти направи Боуен лечение.“ Нямах никаква представа какво е това и честно казано не ми пукаше. Вида му и успокояващия му глас ми дадоха надеждата, от която се нуждаех. Бях готова да се подложа на всичко, което може да помогне…

Боуен терапияСлед срещата ме заведе в едно студио за масажи. Приеха ме и ми казаха: „Легнете по корем с ръце до тялото и се опитайте да се отпуснете максимално.“, когато дишането ми се успокои Боуен терапевта започва да работи върху гърба ми. Той ме накара просто да дишам нормално. С всяко вдишване чувствах пръстите му внимателно да изследват една по една мускулните групи на гърба ми. Когато издишах почувствах как с нежно движение на палеца му извърши претъркулване през мускулите. Лечението е толкова фино и отпускащо, че аз се унесох. Усъмних и поставих под въпрос ефективността на тази мека и неинвазивна терапия, и се чудеше как е възможно да работи в тази кризисна ситуация. Но почти веднага почувствах „дълбок отговор“. Напрежението в мускулите започна да спада и те започнаха да се отпускат и усещане за облекчение започна да ме обхваща и да прониква в съзнанието ми. Потънах в блажена дрямка и дори дълбок сън.

За съжаление, след няколко дни трябваше да отпътувам обратно за България и тези невероятни процедури Боуен не можеха да продължат. Бях принудена да потърся конвенционално медицинско решение и отидох в една клиника при известен лекар да ми назначи лечение. Той ми предписа нагревки и противовъзпалителни и болкоуспокояващи лекарства. По време на прегледа му разказах за моята австралийска среща с Боуен терапията и: О, чудо! Той веднага ме разбра. Лекарят каза, че жена му посещава Боуен център в София, кв. „Овча купел“, ул. „Рождество“ № 1, където я приема лично главният секретар на Българската асоциацията по Боуен терапия – Димитър Парушев. Той не само ми съчувства, но ми разказа за невероятните резултати от Боуен лечението на сколиозата на съпругата му. Каза ми: „Лечението с Боуен техниката е разработено за първи път в Австралия през 1950 г. от покойния Томас A. Боуен и сега се практикува в над 30 страни от над 9000 терапевти – в цял свят. Разбира се, че можете да продължите Боуен терапията си и след завръщането си в България. Нека да ви види Рехабилитатора и Боуен терапевт Димитър Парушев и да назначи подходящият Боуен комплекс за гърба ви. Сигурен съм, че той ще ви помогне и скоро няма да имате нужда от предписаните от мен медикаменти!“

Боуен терапияТази нощ в рамките на един час след приема на лекарствата започна мощна алергичната реакция. Първо почувствах мускулите от едната страна на лицето ми сковани, после цялата ми лява страна сякаш се парализира. Обхвана ме нарастваща паника, като мислите ми се насочиха към въпроса: „Какво се случва? Дали не получавам инсулт?“. Скоро усещанията преминаха, но само, за да бъдат заменени с тежка форма на гадене. Озовах се на тоалетната и повръщах в продължение на няколко часа. Така ми се искаше никога не бях приемала лекарствата! Отново си спомних за Боуен лечението. Този нежен Боуен метод, който чрез стимулация на различни тъкани и структури, постига дълбока релаксация, която провокира вродената способност на тялото ми да се възстанови и да се излекува. Стимулирането на специфични мускулни групи и сухожилия, на точни анатомични места бяха активирали дълбок системен отговор на Централната и Вегетативната ми нервни системи.

Още на сутринта се свързах по телефона с Боуен център и помолих да ме приемат спешно, но това се оказа трудно, защото нямаше свободни часове до края на седмицата. Въпреки това служителите бяха много мили и лично Димитър Парушев ме прие в извън работно време.

Когато Боуен терапевтът – Димитър Парушев, изследва гръбнака ми той сподели проблеми, с които никога не съм била наясно. Каза ми: „Този гръбначен стълб е доста зле. Гръбначната кривина ясно разкрива случай на сколиоза и усещането ми за костите предполага появата на остеопороза. Ще започнем с балансиране на тялото, за да получите облекчение и ще продължим с терапия за справяне с възпалителния процес, докато всички симптоми отшумят, за да сме сигурни, че сме премахнали причината за вашето състояние.“

Боуен терапияВ Боуен център, любезно ме включиха в графика за редовно лечение. Боуен сесиите се правят веднъж седмично, а всяка Боуен процедура е с продължителност около час. Това важи за всички проблеми, а не само при корекциите на състоянието на хронична сколиоза. След първите три Боуен третирания моята контузия беше напълно излекувана, а сколиозата и остеопорозата ми се повлияха след шеста-седма терапия!

Аз успях, защото бях твърдо решена да поеме отговорността за здравето се насочих към комбинация от диета, упражнения и Боуен терапия. Така открих и лечебната сила на ходенето, по съвет на Боуен терапевта ми, който ми го препоръча като действие подпомагащо Боуен лечението – поне по 30 мин, след всяка Боуен сесия и по 1 час всеки следващ ден.

Днес, аз се чувствам като „жива история“ на успеха от Боуен лечението. Само с шест Боуен процедури, изглеждам по-висока, а след дванадесетата Боуен сесия, гръбнака ми претърпя повторно моделиране и сега заема правилното си положение.“

Ако и вие имате подобни проблеми, не се колебайте да се свържете с нас и да попитате нашият Боуен терапевт: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
▶ Боуен терапия - истини и заблуди
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Боуен слага край на болките при Дискова херния
Стимулирайте имунната си система с Боуен терапия
▶ Боуен техниката: най-доброто холистично лечение
▶ Лимфен дренаж чрез Боуен терапия - възможно ли е
▶ При емоционални проблеми - решението е Боуен терапия
Боуен техниката - победа над болката


 

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ