БОУЕН ТЕРАПИЯ ЗА АРТРИТ

Повечето възрастни хора признават, че остаряването не е никак забавно. Процесите в тялото ни се забавят и в голяма част от времето изпитваме болка. Старите травми и счупвания, които  не сме усещали с години започват да създават проблеми.

Боуен терапияАртритът може да засегне и по-младите, но обикновено се влошава с годините, като често се проявява след преминаването на средната възраст. Артритните болки са изкючително лоши. Счита се, че не по-малко от 25% от посещенията при личния лекар са свързани с артритни състояния. Противовъзпалителните лекарства и стероиди понякога намаляват болката и увеличават подвижността, но имат странични ефекти, които могат да бъдат също така непрятни, както първоначалните симптоми, които би трябвало да облекчат. Боуен терапията, от друга страна, е холистичен подход  работещ успоредно с медикаментите, като в някои случаи позволява на страдащите от артрит да намалят зависимостта си от тях.

Постоянната болка може драстично да намали качеството на живот на хората, да открадне радостта от живота и дори да доведе до депресия. Въпреки че не е животозастрашаваща, болката е индикация за сериозни здравословни проблеми и трябва да я приемаме сериозно.

Боуен терапияБоуен терапията помага за облекчението на болката още след първата процедура, чрез нежни отпускащи движения. Когато изпитваме болка в определена зона, нашето тяло ще се опита да я използва възможно най-малко и ще компенсира, чрез прекомерно използване на друга част от тялото. За да премахне болката от артритната става, то променя моделите на изпращане на сигнали към мускулите, причинявайки каскада от компенсаторни събития. С времето това води до създаването на нови проблемни зони, травми, стрес и напрежение в цялото тяло. Отпускащите Боуен движения са много ефективни, прекъсват този порочен цикъл и намаляват болката като възстановяват баланса и реориентират натоварването на мускулите, връзките и сухожилията.

Какво е Артрит и как Боуен терапията може да помогне?

Боуен терапия

Артритът представлява болестно състояние включващо възпалителни изменения в една или повече стави на човешкото тяло. Причини за появата му могат да са: някои заболявания, напредналата възраст, износването на ставните повърхности, разкъсвания, травми или инфекции. Въпреки че има много видове артрит, всички те могат да бъдат облекчени чрез Боуен терапия за намаляване на напрежението в заобикалящите тъкани.

Боуен терапията отпуска пренапрегнатите мускули и връзки и подобрява движението на лимфата в отеклите стави. Когато хрущялите са повредени и костите се трият една в друга, Боуен терапията ефективно намалява болката, спомага регенерирането и възстановяването капацитета на ставата.

Боуен терапияБоуен терапията работи като стимулира естествената енергия в тялото, подобрява позата и привежда органите и тъканите обратно в естествената им позиция и състояние. Боуен движенията помагат за проемахването на уреята, която често се натрупва в ставите, причинявайки стегнатост и болка.

Защо Боуен терапията е ефективна при артрит и при грижа за възрастните?

Боуен терапията представлява серия от нежни и прецизни претъркулващи движения. Лечението се извършва докато пациентът е легнал и отпуснат върху масажно легло, а при необходимост в седнала или друга комфортна за него позиция.

Боуен терапията е особено полезна грижа за възрастните тъй като е нежна и не включва енергични триещи и прекомерно мобилизиращи ставите техники. Боуен терапията работи върху подкрепящите структури и цели да увеличи обхвата на движение на ставите.

Боуен терапияБоуен терапията лекува различните форми на болка, като освобождава вегетативната нервна система от доминиращото действие на симпатикуса. Симпатиковата ВНС държи тялото в постоянно активиран режим на стрес и „уплашеност“ в режим „бий се или бягай“, който създава напрежение и стрес в тъканите. Боуен терапията връща ВНС обратно към парасимпатикова активност, което кара тялото да почива, да се отпуска и възстановява, позволявайки му да започене само да лекува себе си.

Боуен терапията е безопасна, ефективна и нежна форма на работа с тялото, която може успешно да лекува артрит и други страдания и болки идващи с възрастта.

Боуен терапията се препоръчва при Артрит!

Боуен терапияНяма категорично лечение за артрит, но ако страдате от това болезнено състояние има няколко неща, които могат да помогнат:

• Нежни упражнения като хидротерапия, йога и пилатес;
• Добра диета с естесвени непреработени храни и множество суперхрани (като броколи, които помагат при артрит);

И разбира се Боуен терапия, която ще ви помогне да живеете без болка и ще поддържа тялото ви в баланс независимо в какво състояние са ставите ви.

Вярвам, че Боуен терапияБоуен терапията може да накара всеки да се почувства по-добре, но това не може да бъде нито напълно обяснено, нито разбрано чрез четене. Самият аз, едва когато опитах Боуен терапия, разбрах колко мощно въздействие има тя. Така че, не вярвайте само на моите думи. Ако вие или ваш близък страдате от артрит, запишете си час за Боуен терапия в Боуен център. С Боуен наистина може да подобрите състоянието на вашето тяло.

Терапията Боуен е едно от най-нежните и ефективни лечения, което възвръща баланса в тялото, като премахва асиметрията не само на ниво мускули и кости, но и трайно балансира дяловете на Вегетативната нервна система, за да подпомогне тялото да започне да се самолекува.

Боуен терапията може да помогне и във вашият конкретен случай, защото Боуен техниката е изключително успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания. Свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
▶ Боуен слага край на болките при Дискова херния
Болки в кръста - Боуен при "Болест от седене"
▶ Боуен техниката - победа над болката
▶ Сколиоза и Боуен терапия
▶ Стимулирайте имунната си система с Боуен терапия
▶ Боуен стимулация на блуждаещия нерв - драстично намалява възпаленията
▶ Терапия Боуен за травма, шок и депресия след нападение
▶ Болки в кръста - Боуен при ''болест от седене''


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ