ПЛОСЪК КОРЕМ БЕЗ ДИЕТИ

Плосък коремВсички жени искат плосък корем, но знаят ли как трябва да се хранят?

Осигурете си достатъчно протеини в менюто, за да предотвратите загубата на мускулна маса с напредва­нето на възрастта. Препо­ръката е 30% от калориите, които получавате с дневното си меню, да идват от бога­ти на белтъчини продукти като риба, пиле и яйца (без жълтъка). Приемайте още 25-30% от общите калории за деня от мононенаситени мастни киселини, нарича­ни добри мазнини. За целта хапвайте ядки (без фъстъци), маслини, авокадо, употребя­вайте зехтин вместо друго растително олио.

Фибрите са също полезни вещества, които пазят от нежелани­те тлъстинки в коремната област. Увеличете приема им поне до 25 г на ден – от пълнозърнест хляб, кафяв ориз, черен боб, нахут, ове­сена каша, сурови плодове и зеленчуци. Не забравяйте запробиотиците, които под­държат здравословния ба­ланс на чревните бактерии и улесняват храносмилането. Всеки ден яжте кисело мляко, кефир, йогурт, пийте айран и достатъчно вода. Особено полезни са продуктите, ко­ито са били подложени на ферментация като киселото зеле например.

Ограничете рафинираните въглехидрати (бял хляб, крекери, сладкиши), защо­то могат да вдигнат рязко нивото на инсулин в кръвта, което води до натрупване на мазнини в областта около талията.

Спрете похапването по всяко време на нещо мал­ко, което дори не се брои според вас. Този лош навик води до невероятно голямо количество допълнителни калории, приети „незабеля­зано”. Безопасното сваляне на килограми може да стане с намаляване на обичайния дневен прием на калории с 500 единици, но да не пада под 1200, защото рискувате да се забави метаболизмът ви.

В Боуен център сме на мнение, че физическото здраве е пряко свързано и зависи от емоционалното равновесие на човека, затова Боуен терапевтите ни винаги вземат предвид и Психологическия профил на пациента, което позволява още по-голямо прецизиране на лечението (това е особено важно при лечението на хронични и „неизлечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - се свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
Боуен терапия за подобряване на метаболизма
Боуен терапия - истини и заблуди
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Да излекуваме тялото с боуен
Боуен терапия за подобряване на метаболизма
Боуен терапията промени живота ми
▶ Може ли да пълнеем от липса на вода?
▶ Възстановяване от травми с боуен терапия
▶ Техниката боуен помага на забременяването - бременността и след това

източник: lekuva.net


 

ЕТИКЕТИ

дишане

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ