ЗАЩО НЕ БИВА ДА ПИЕТЕ СТУДЕНА ВОДА?

Когато се храня навън, аз винаги питам моя сервитьор за вода, не от хладилника и те често ме гледат сякаш съм луд, особено лятото. Но аз не съм, и по-долу обяснявам защо.

Боуен терапия

Първо, отделете няколко минути, за да затворите очи и си представете следното:

Боуен терапияПролет е и вие стоите върху дървен док на високо планинско езеро. Докато температурата на въздуха е приятно  топла, повърхността на езерото се е разтопила наскоро, ще видите цвета на кристално чистата синя вода и ще разберете, че тя е всичко друго, но не и топла. Затворете очи и се потопете в нея.

Какво се случва с тялото ви? Какво прави кожата ви? Спокоен и отпуснат или стегнат и свит сте?

"Вероятно знаете, че топла вода отваря порите и релаксира кожата ви, а студена вода затваря порите и свива кожата ви.  Познайте какво? Пиенето на студена вода причинява същото на храносмилателния  ви тракт!"

Боуен терапияКакво се случва, когато пиете студена вода:

• Когато пиете студени напитки кръвоносните съдове се свиват, храносмилането се подтиска и хидратацията е възпрепятствана.
• Вместо да работи за храносмилането и усвояването на хранителни вещества за създаване на енергия, тялото ви е изразходва на енергия, за да регулира температурата си. Това може да доведе до загуба на вода.
• Пиенето на студена вода след хранене създава излишък на слуз в тялото ви, което може да доведе до спад в имунната система, създавайки предпоставка по-лесно да настинете и/или да се разболеете.
• Ако пиете студени напитки докато се храните или непосредствено след това, температурата на водата втвърдява мазнините от храната, която току-що сте приели и тялото на свой ред му е трудно да разгради, обработи и евакуира нежеланите мазнини от тялото ни.

Боуен терапия

Някои хора казват, че пиенето на ледена вода е от полза, защото се изгарят повече калории. Аз твърдя, че ние не искаме да претоварваме храносмилателната си система; ние искаме да направим нещата, възможно най-лесни и да я облекчим колкото можем. Има много други начини да се горят калории!

Ползи от пиенето на топла вода:

Ето някои ползи от пиенето на вода със стайна температура или по-топла:
• По-бърза и увеличена и подобрява хидратацията.
• Естествените храносмилателни ензими са стимулирани и следователно храносмилането се подобрява.
• Храната се разгражда по-лесно.
• Червата се движат по-добре (топла вода с лимон сутрин е чудесна за това)!
• Тя пречиства кръвта и подобрява естествените процеси на детоксикация чрез кожата, бъбреците и лимфната система.

Боуен терапияСлед като придобиете навик да пиете вода със стайна температура или по-топла, ще забележите, драстично подобрение на храносмилането и начина, по който тялото ви се чувства по време на хранене и след хранене.

Някои хора отчитат също намаление на кръвната захар и апетита.

Така че, следващия път, когато се храните навън кажете на вашия сервитьор: "Задръжте си леда, моля!"

Ние, специалистите в Боуен център, сме на мнение, че физическото здраве е пряко свързано и зависи от емоционалното равновесие на човека, затова Боуен терапевтите ни винаги съобразяват индивидуалния план на всеки пациент и с Психологическия му профил, което позволява още по-голямо прецизиране на лечението (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица метаболитни и хормонални проблеми? - се свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:

Боуен терапия за подобряване на метаболизма
Боуен терапия - истини и заблуди
▶ За всяко заболяване има логично обяснение
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Изборът да обичаме себе си
▶ Да излекуваме тялото с боуен
▶ Как щастието влияе на здравето
Боуен терапията промени живота ми
▶ Позитивното мислене лекува


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ