ТЕХНИКАТА БОУЕН ПОМАГА НА ЗАБРЕМЕНЯВАНЕТО - БРЕМЕННОСТТА И СЛЕД ТОВА

Нежна и мощна, Боуен е естествена и холистична методика, която е полезна по време на всичките етапи от процеса на създаване на един нов живот. Боуен е техника, релаксираща меките тъкани чрез серия от леки претъркалващи движения в специфична последователност. Между тях има важни паузи, по време на които тялото разпознава и отговаря на сигнала, изпратен чрез движенията. Докато терапията протича се постига състояние на релаксация и самовъзстановяване.

Боуен

Как Боуен подготвя тялото за зачеването

Първият етап, в който  Техниката Боуен е приложима е подготовката за забременяването. Джон Уилкс, един от водещите Боуен практикуващи и автор на книгата “Bowen Тechnique”, споделя: „Боуен е идеална терапия, възстановяваща тялото на клетъчно и тъканно ниво, което от своя страна го прави по – приемствено.”.  Няколко процедури детоксикират, следователно  тялото е в отлично състояние за зачеване, а също и е предразположено към лека бременност. Ефективна е и за регулиране на нередовен цикъл и подобряване на фертилността и при двата пола.

По време на бременността

През 9-те месеца на бременността Техниката Боуен ефективно подпомага тялото леко да премине през така бързите промени, които се случват. Хормоналните изменения, промяната центъра на тежестта, промяната в позицията на таза, увеличаването на лумбалната лордоза (извивката в долната част на гръбнака), увеличаването размерите на корема с развитието на бебчето – всичко това се отразява на състоянието на  жената.

Боуен

Първи триместър

През първия триместър Техниката Боуен е подходяща за справянето със сутрешното гадене, умората и лесната промяна на настроението. Подпомага адаптирането на тялото към новото състояние – бременността. С прогресирането на бременността облекчава болките в долната част на гръбнака, респираторни проблеми и стомашен дискомфорт.

Трети триместър

През този период Техниката Боуен е незаменим начин да се подпомогне разширяването на таза и свързания с това дискомфорт от по-голямото напрежение, което той понася, както и да се преодолеят крампи, болки  в краката, ходилата или хълбоците, варикозни вени и хемороиди, отоци. По време на терапията жената е седнала или легнала на една страна. Терапията може да се прилага толкова често , колкото е необходимо, за да усети облекчение. Клиентка споделя: „Крампите и болките в краката ми просто изчезнаха през нощта и не се появиха повече, а само след няколко Боуен процедури аз се чувствах прекрасно!”

Tехниката Боуен подпомага обръщането на бебета, които са в седалищно предлежание.

Техниката Боуен е прилагана по цял свят по време на раждането както в болницата, така и в домашни условия с цел да улесни преминаването на плода през родовия канал.

БоуенСлед раждане и при новородени

В периода след раждането Боуен помага на тялото да се възстанови и върне към нормалното си състояние. Добре се преодоляват мастит и проблеми с лактацията. Боуен се прилага и на бебета –  възстановява ги след родилни травми, облекчава рефлукса и коликите, адресира проблеми с храненето и им помага да се адаптират към новия им живот извън утробата.

Като цяло Техниката Боуен е незаменима терапия за майката и бебето по времето от забременяването до раждането, а и след това. Тя е ценна алтернатива на медикаментите и чрез нея жената лесно преминава през периодите на бързо променящото се тяло.

Ние, специалистите в Боуен център, сме на мнение, че физическото здраве е пряко свързано и зависи от емоционалното равновесие на човека, затова Боуен терапевтите ни винаги съобразяват индивидуалния план на всеки пациент и с Психологическия му профил, което позволява още по-голямо прецизиране на лечението (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица метаболитни и хормонални проблеми? - се свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
Боуен терапия - истини и заблуди
▶ За всяко заболяване има логично обяснение
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Изборът да обичаме себе си
▶ Да излекуваме тялото с боуен
▶ Как щастието влияе на здравето
Боуен терапията промени живота ми
▶ Позитивното мислене лекува
▶ Жена забременя и роди благодарение на боуен терапия

автор: Elinor Bester; превод: В. Ковачева
източник:
georgiilchev.com


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ