БОУЕН ТЕРАПИЯ ПРИ ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА

Боуен - Церебрална парализа

Децата с церебрална парализа и техните близки, и наблюдаващи лекари, които наскоро участваха в Проект Церебрална парализа, в партньорство с Боуен Център, са възхитени от постигнатите резултати до момента. "Ранните резултати са много окуражаващи".

Техниката Боуен е допълваща/съпътстваща терапия, която дава отлични резултати в подобряване състоянието на болните, облекчаване на болките и преодоляване на проблеми с мобилността.

Проектът на Боуен Център имаше за цел да изследва как Техниката Боуен може да помогне на децата с церебрална парализа да подобрят мобилността и качеството си на живот, като предлага пакет от 10 сесии на промоционална цена.

Резултатите са много окуражаващи:

Боуен терапия

• След само 4 от 10 сесии, при пациент на 7 години, уменията за работа с ръчичките са се подобрили и той може да си взема играчките по-лесно. Също така започва да полага повече усилия, за да се изправя на крачетата си и да застава все по-стабилно на пода.

• 12 годишно момиченце, което страда от тежка форма на Церебрална парализа става по-координирано и спокойно. И детето и майката започват да могат да спят през нощта. Преди започване на Боуен терапията е имало нужда от приемане на успокоителни два пъти дневно. Сега детето не ги е използвало въобще в продължение на 5 седмици.

• Бебе на 18 месеца, става по-бдително и отзивчиво, сковаността му намалява и е по-мобилно. Детенцето е по-комуникативно, по-щастливо и се превръща в по-оживено малко момче.

Тъй като първият ни проект беше толкова успешен, решихме да го разширим и да покани родителите на всяко дете с Церебрална парализа, от 0 до 15 години, да се присъединят към организираните сесии, които ще се проведат в удобно за тях време.

Проект Церебрална парализа в Боуен Център:

За кого е: Децата, засегнати от церебрална парализа (от 0 до 15 години)
Какво ще бъде: Лечение чрез Боуен терапия
Цената: 25% отстъпка за пакет от 10 сесии
Където: Боуен Център - София
Когато: Само след предварителна уговорка
За контакти: info@bowencenter.bg или на тел. 088 2 416 567

Поканваме Децата с церебрална парализа и техните близки да вземат участие в проекта за допълваща медицина - Боуен Техника, с Боуен терапевтът Димитър Парушев, зам. председател на Българската Асоциация на Боуен терапевтите.

Боуен - церебрална парализа

Техниката Боуен е допълваща/съпътстваща терапия, която дава отлични резултати в подобряване състоянието на болните, облекчаване на болките и преодоляване на проблеми с мобилността. Лечението Боуен се състои от нежни движения, изпълнявани с пръсти, на специфични места по тялото (върху мускули, сухожилия, връзки, или нерви), изпълнява се директно върху кожата или през тънки памучни дрехи. Има важни паузи от по няколко минути, между Боуен движенията, това време е необходимо на организма да обработи съобщенията, изпратени чрез невротрансмитерите, за да се стимулира тялото да започне да се самолекува. Лечението е толкова нежно и спокойна, че много хора и деца заспиват по време на сесията.
 
Проектът ни разглежда как Техниката Боуен може да помогне на децата с Церебрална парализа за подобряване на тяхната мобилност и качеството на живот. Проучването ни вече тече и показва, че ранните резултати са много обнадеждаващи. "Само след първото третиране на Боуен терапия, едно дете е в състояние да се изправи на крачетата си за първи път в живота си! Наистина сме развълнувани за този проект и ще се радваме да посрещнем родителите, настойниците и деца, които са засегнати от Церебрална парализа и биха искали да се присъединят."
 

Подобренията, които децата с Церебрална парализа са имали след провеждане на Боуен Терапия:

• бързо развитие на дъвкателните движения;Боуен - церебрална парализа
• драматична промяна в седяща позиция;
• повишена активност в ръцете и китките;
• подобрение в мобилността и координацията на крайниците;
• подобряване на зрението;
• гърчовете са значително намалени;
• по-добра концентрация, децата по-будни и по-склонни да инициират действия;
• от части натрапчивото поведение намалява забележимо и е по-рядко;
• намаляват спазмите и автоматичните отговори;
• глезените не се нуждаят от шини;
• по-малко страх от лягане;
• заспиването е по-лесно;
• нивата на тревожност са много по-ниски;
• плуването е подобрено.

Целият курс на лечение е с отстъпка от 25% за децата, които участват. Родителите или лицата полагащи грижи, които се интересуват и искат да се включат трябва да се свържете с нас на info@bowencenter.bg или на тел. 088 2 416 567.

Посещенията ще бъдат назначавани след предварителна уговорка, и ще са седмични или на всеки две седмици. Всяко дете ще получи отстъпка за минимум 10 сесии.

За родителите или лицата полагащи грижи предлагаме допълнителна Психологическа помощ и терапия с Цветята на д-р Бах, за облекчаване и справяне със стреса при отглеждането на дечица засегнати от Церебрална парализа. Тези терапии също са с 25% отстъпка и могат да бъдат провеждани по времето, в което се провежда Боуен терапията на детето.

Боуен - церебрална парализа

В Боуен център сме на мнение, че физическото здраве е пряко свързано и зависи от емоционалното равновесие на човека, затова Боуен терапевтите ни винаги вземат предвид и Психологическия профил на пациента, което позволява още по-голямо прецизиране на лечението (това е особено важно при лечението на хронични и „неизлечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - се свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
Боуен терапия за подобряване на метаболизма
Боуен терапия - истини и заблуди
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Да излекуваме тялото с боуен
▶ За какво помага Боуен
▶ Боуен терапия - 16 ползи
Боуен срещу нощно напикаване
▶ Възстановяване от травми с боуен терапия
▶ Техниката боуен помага на забременяването - бременността и след това


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ