ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ОТ ТРАВМИ С БОУЕН ТЕРАПИЯ

Когато се нараните или травмирате тялото, най-често усещате болка или дисбаланс в жизнените функции на организма.

В някои случаи травмата частично остава като създава последващи болки, дискомфорт, ограничения.

БоуенВ случаите на мускулно-скелетни увреждания на опорно – двигателния апарат (като резултат от физическа травма) с Боуен терапията се повишават скоростта и степента на възстановяване. При наличие на стари частично излекувани травми, които все още ограничават подвижността или причиняват хронична болка с Боуен техниката се постигат изключително добри резултати: увеличаване на двигателната свобода и функционалност на тъканите на засегнатото място, значително намаляване или напълно изчезване на остатъчните болки, активно възстановяване и балансиране на целия организъм...

На второ място Боуен техниката се ползва за регулиране на всички вътрешноорганни процеси и за лекуване на широк кръг заболявания. Боуен стимулира имунната система, регулира жизнените функции и хомеостазата (физиологичното равновесие), балансира всички вътрешни процеси, което лекува нововъзникнали остри здравословни проблеми или води до изчезването на стари хронични заболявания на физическо, психическо, ментално и емоционално ниво. С техниката Боуен се освобождава натрупания в организма стрес, тя е прекрасно средство и за профилактика.

Тъй като всичко в тялото е свързано, дисбалансът в която и да е от системите (породен от каквито и да е причини), води до нарушаване или промяна във функциите и в други системи или органи. Лечението на вътрешноорганните проблеми и възстановяването на нарушената функционалност естествено ще доведе до подобряване на психо-емоционалня статус и ще подобри стандарта на живот.

Техниката Боуен може да се използва и като допълнение на конвенционалната медицина, за постигане на още по-добри и бързи резултати от предписаното Ви лечение. Тя усилва ефекта от основното лечение и ускорява процеса на възстановяване. Добре се комбинира с хомеопатия.

Препоръчваме единствено да се избягва едновременното прилагане на Боуен техниката с други мануални терапии и въздействия (като акупунктура, акупресура, физиотерапия, масажи и т.н.).

Запомнете, че практически за тялото няма ограничение в степента на подобрение, дори когато традиционната медицина не предлага адекватно лечение.

В Боуен център сме на мнение, че физическото здраве е пряко свързано и зависи от емоционалното равновесие на човека, затова Боуен терапевтите ни винаги вземат предвид и Психологическия профил на пациента, което позволява още по-голямо прецизиране на лечението (това е особено важно при лечението на хронични и „неизлечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - се свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:

Боуен терапия - истини и заблуди
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Да излекуваме тялото с боуен
▶ Боуен срещу бебешки колики
▶ Боуен терапия - 16 ползи
Боуен срещу нощно напикаване
▶ Боуен техника за миофасциално освобождаване
▶ Техниката боуен помага на забременяването - бременността и след това

източник: facebook.com


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ