ПРАВИЛНО ЛИ ПИЕТЕ ВОДА?

Боуен терапия

Много хора приемат вода или различни напитки по време на хранене. С времето се оказва, че това съвсем не е здравословно и тези, които са загрижени за здравето си, започват да пият течности, след като се нахранят. Сега обаче, става ясно, че всъщност, вода трябва да се пие, преди да сте закусили, обядвали или вечеряли. Смята се, че течностите, изпити, след като сме се нахранили, разреждат стомашния сок и той не изпълнява преките си „задължения“, храната в стомаха не се смила и поради тази причина на задстомашната жлеза, черния дроб и жлезите с вътрешна секреция на тънките черва им се налага да синтезират допълнително количество секрет, изтощавайки организма и отслабвайки имунната система. Претоварването на секреторния механизъм на стомаха и дванадесетопръстника води до по-бавно храносмилане, стимулира се образуването на газове, киселинността се понижава, появява се гастрит, а стигне ли се до това положение, то и язвата не е далеч. Ако пиете вода преди хранене ...Водата пречиства стомаха от остатъците от несмляна храна, активизира храносмилането, засищаме се  с по-малко количество храна и организмът има възможност да работи така, както му е отредено природно. Поддръжниците на мнението, че вода трябва да се пие преди хранене, съветват това да става 10-15 минути, а ако се приема сок - 20-25 минути преди яденето. Водата се разрешава след определен период от време след храненето, в зависимост от това, което сте консумирали: около 20 минути след плодове и 1,5-2 часа след всичко останало. Ако ви е трудно да спазвате тези съвети, „дъвчете“ водата по време на хранене, т. е. следвайте древното китайско правило: „водата трябва да се дъвче, а храната - да се пие“. И още нещо важно: никога не приемайте студени напитки заедно с храната. Установено е, че студената течност ускорява храносмилането, а това означава, че половин час след като сте се нахранили ще усетите, че сте много гладни. Това е и причината заведенията за бързо хранене масово да предлагат студена Кола с храната. Остава да решите сами - „преди“ или „след“, важното е да не е „по време на“...Боуен терапия


Ето няколко полезни съвета за избягването на пиене на вода по време на хранене или ако все пак ви се допие…

1. Хидратирайте се преди хранене.

Ако често се чувствате жадни по време или след хранене, пиенето на чаша или две вода 15 до 30 минути преди хранене може да ви помогне. Това ще предотврати спешната нужда да пиете твърде много вода, докато стомахът храносмила.

Боуен терапия2. Бъдете хидратирани през остатъка от деня.

Пиенето на вода по време на хранене може да бъде труден за преодоляване навик. Все пак е по-лесно това да се случи, ако сте хидратирани добре през целия ден. Започнете деня си като изпивате една или две чаши чиста вода и след това си създайте навик да повтаряте това между храненията. Скоро ще сте добре хидратирани и няма да имате нужда от големи количества вода по време на хранене.

3. Пийте малко и на малки глътки.

Няма нужда да отказвате водата по време на хранене изведнъж. Вместо това, просто отпивайте по-малки глътки. Това е страхотно за почистване на небцето и поддържане на добра хидратация, без да „наводняваме” храносмилателната система с огромни количества вода, точно когато тя започва да си върши работата по храносмилане. Може да изстискате лимон във водата, за да подпомогнете храносмилателния процес.

Боуен терапия4. Изберете топла вода пред студена.

Ледените напитки могат да бъдат особено проблемни по време на хранене, особено при хора със съществуващи храносмилателни проблеми. Ако искате да пийнете нещо по време на хранене, топлите напитки са по-приятелски настроени към храносмилането. Топъл чай или домашен бульон са добри варианти.

Ние, специалистите в Боуен център, сме на мнение, че физическото здраве е пряко свързано и зависи от емоционалното равновесие на човека, затова Боуен терапевтите ни винаги съобразяват индивидуалния план на всеки пациент и с Психологическия му профил, което позволява още по-голямо прецизиране на лечението (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица метаболитни и хормонални проблеми? - се свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:

Боуен терапия за подобряване на метаболизма
Боуен терапия - истини и заблуди
▶ За всяко заболяване има логично обяснение
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Изборът да обичаме себе си
▶ Да излекуваме тялото с боуен
▶ Как щастието влияе на здравето
Боуен терапията промени живота ми
▶ Позитивното мислене лекува

източник: hranene.framar.bg


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ