ЗА ВСЯКО ЗАБОЛЯВАНЕ ИМА ЛОГИЧНО ОБЯСНЕНИЕ

Съществува теория, според която всяко заболяване е вследствие на наша лоша мисъл. Още в древността лекарите смятали, че душевните терзания причиняват най-различни болести. Освен това не са малко и случаите, при които тежко болни хора оздравяват напълно, тъй като са повярвали силно в своето изцеление.

Позитивна психология, Боуен

За да бъдем винаги здрави и жизнени, трябва да се научим да мислим позитивно, да преодоляваме страховете си разумно и да осъзнаем, че нищо не е вечно – нито хубавите моменти, нито – лошите. Всичко е част от живота!

Ето кои органи от кои наши страхове и мисли се разболяват:

Позитивна психология, БоуенСърдечно-съдови заболявания

Сърцето страда от недостиг на любов и топлина. Онези, които не вярват в любовта или са си забранили да покажат топли чувства към други хора, рано или късно стават жертва на сърдечно-съдовите заболявания.

Артрит

От артрит страдат хора, които не могат да кажат „не“, не умеят да защитават собствените си интереси. Те често обвиняват другите за своите неуспехи и „лош живот“.

Хипертония

Хипертонията се появява вследствие на тежък труд без почивка. За да е щастлив и за да се чувства пълноценен, човек трябва да се труди, но и да си почива. Ненапразно в Библията пише: „6 дена работи, на 7-ия си почини“.

Бъбречни заболявания

Проблемите с бъбреците се дължат на неуспехите и разочарованието от живота. Страдащите постоянно си мислят, че някой ги мами, а това води до определени химически процеси в организма и различни заболявания, свързани с бъбреците.

Астма

От астма страдат тези, които не желаят и не умеят да водят самостоятелен живот. Те искат постоянно някой да се грижи за тях.

Стомашни проблеми като язва и запек

Те са вследствие на грешки, допуснати в миналото, от които човек не може да се отдалечи. Натрупаните негативни чувства и преживявания „удрят“ стомаха. Решението – да пуснем всичко отрицателно да си тръгне от живота ни и да направим място за нови и положителни емоции.

Изгаряния

Изгарянията са знак за агресивност.

Проблеми със зрението

Хората, които имат проблеми със зрението, не искат да възприемат света такъв, какъвто е. Те постоянно игнорират нещо, а просто трябва да се изправят смело срещу страховете си и да ги преодолеят.

Затлъстяването

Затлъстяването говори за вътрешна пустота, тъга. Душевните рани обаче няма как да бъдат излекувани с храна.

Позитивна психология, Боуен

Проблеми със зъбите

Такива проблеми имат онези, които не умеят да взимат решения сами, защото се страхуват от последствията. Тази вътрешна неувереност съсипва зъбите!

Проблеми с гръбнака

Проблеми с гръбнака имат хора, които са прекалено взискателни към себе си. Научете се да цените себе си, няма нужда от излишен стрес!

Безсъние

Безсънието свидетелства за бягство от живота и нежелание човек да признае за своите тъмни страни. Научете се да правите правилни изводи и не се тормозете без причина. Много често всички проблеми са само и единствено в нашите глави.

Ние, специалистите от Боуен център, чрез Позитивна психология и психотерапия възстановяваме психичния ви баланс, като ви освобождаваме от бремето на негативните мисли и емоции, за да се стабилизира психиката ви в състояние, такова че да функционира по най-оптималния за вас начин. Още след първите ни срещи, вие ще усетите положителната промяна в себе си: ще имате по-добро самочувствие, и ще започнете да постигате целите си с лекота и увереност, ще се радвате на нови успехи и ще придобиете контрол над живота си, ще спре да ви тежи реалността в България, защото ще осъзнаете, че всичко зависи от вас и вашите нагласи.

За да ускорим резултатите и с цел да се избегне медикаментозно лечение, съчетаваме Психотерапията с Боуен терапия, доказана холистична методика, която се прилага за възстановяване от химичен и хормонален дисбаланс. Съчетаването на двата метода на терапии позволява още по-голямо прецизиране на лечението и гарантира успеха му (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими и нелечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Позитивната психотерапия и Боуен терапията могат да помогнат във вашият конкретен случай и защо Позитивната психология и Боуен техниката са толкова успешни в лечението на много сложни състояния и редица психични проблеми? - се свържете се с Ина Антонова - Позитивен психолог и психотерапевт, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по позитивна психология”, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:
Каква е разликата между психотерапевт, психолог и психиатър?
▶ Изборът да обичаме себе си
▶ Изкуството да казваш не
▶ Как да се справим със страха и да не се боим?
▶ Как да се справяме с агресивните хора?
▶ Какво е общото между секса и страхa?
▶ Парите не ви стигат?
Групи за взаимопомощ и подкрепа

източник: prekrasna.bg


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ