МОЖЕ ЛИ ДА ПЪЛНЕЕМ ОТ ЛИПСА НА ВОДА?

Вероятно сте забелязали, че всички режими за отслабване и за намаляване на целулита изискват да се пие много вода. Обичайно минимум 2.0-2.5 литра на ден. Често, обаче, именно този елемент в режима се пренебрегва и – резултатите ни са под очакваните. В тази статия ще обясня защо водата е толкова важна и защо обезводняването води до затлъстяване.

Боуен терапия

Преработването на мазнините зависи от наличието на вода

Боуен терапияЗа да бъде отделена от веригата една молекула мастна киселина, трябва да се пожертва една молекула вода. Този процес се нарича “хидролиза на мазнината“ и се управлява от специален ензим – липаза. Затова трябва редовно да пием вода, тоест да я доставяме в достатъчно количество за преработване на мазнините. В допълнение, водата косвено стимулира активността на липазата, която разгражда мазнините. Така че повече вода, означава: по-активно разграждане на мазнините ни.

Водата изхвърля киселинните отпадъци от организма

Само водата може да помогне за освобождаването от киселинните отпадъци на метаболизма. Когато трупаме запаси от мазнини, заедно с тях се натрупват и някои токсични химически вещества, които се използват при кулинарната обработка на хранителните продукти. Когато мазнините започват да се използват за производството на енергия, ще ви бъде необходимо допълнително количество вода, за да изхвърлите от организма и тези освободени токсични вещества.

Боуен терапияБъркаме глад с жажда

Ранните признаци на жажда и глад много си приличат. Това са стомашните киселини и внезапните остри болки на глад. И тъй като не разпознаваме жаждата като отделно усещане, доста често ядем, дори когато организма трябва да получи само вода. В такъв случай на обезводняване, при което приемаме храна вместо вода се получава лошо храносмилане, образуване на газове и подуване на корема. Затова, когато почувствате глад, първо пийте вода.


Водата стимулира перисталтиката на червата

Боуен терапияСлед като изпиете чаша вода, в продължение на 2 часа тя ще стимулира секрецията на мотилин – един от хормоните на храносмилателния тракт, който действа точно като серотонина. Мотилинът се нарича хормон на ситостта. Той активизира перисталтиката на червата и помага за преминаването на тяхното съдържание по целия тракт. Мотилинът действа като слабително. За това 2 чаши вода сутрин на гладно са страхотен стимулатор на червата и най-доброто естествено слабително. По желание може да добавяте и лимон към водата си.

Боуен терапияПриродата е измислила кръвотворния процес така, че съставът на кръвта да се поддържа в рамките на стандартни параметри, дори ако заради това останалите тъкани трябва да жертват част от своите резерви. Един от тези резервни елементи е водата. При недостатъчно постъпване на вода от външни източници, т.е. вода, която пием, тя първа се отнема от по-малко активните тъкани и се използва за поддържане на необходимата консистенция на кръвта. Изсъхващите клетки в поразените от обезводняване области на организма постепенно губят своята работоспособност и се появяват симптоми на недостиг на вода. Съвременната медицина нарича тези състояния болести и измисля лечения с вредни медикаменти, които влошават нещата, като натоварват организма с токсични химикали.

Разбира се, Вие винаги можете да прибегнете и до алтернативни медицински методи, като например: Боуен терапия за подобряване на метаболизма и цялостно възстановяване баланса на органите и тялото!
Боуен терапия
Става ясно, че ако искаме всички наши физиологични функции да протичат нормално, трябва да пием поне 2.0 литра вода на ден. Когато спазвате режим за отслабване, увеличете количеството вода (2.5-3.0 литра на ден) и задължително пийте вода преди всяко хранене. Изчакайте 10-15 минути, за да подтисне водата чувството за глад.

Ние, специалистите в Боуен център, сме на мнение, че физическото здраве е пряко свързано и зависи от емоционалното равновесие на човека, затова Боуен терапевтите ни винаги съобразяват индивидуалния план на всеки пациент и с Психологическия му профил, което позволява още по-голямо прецизиране на лечението (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица метаболитни и хормонални проблеми? - се свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:

Боуен терапия за подобряване на метаболизма
Боуен терапия - истини и заблуди
▶ За всяко заболяване има логично обяснение
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Изборът да обичаме себе си
▶ Да излекуваме тялото с боуен
▶ Как щастието влияе на здравето
Боуен терапията промени живота ми
▶ Позитивното мислене лекува

източник: fitpersona.com


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ