ИЗБОРЪТ ДА ОБИЧАМЕ СЕБЕ СИ

Боуен център

Всеки от нас носи пълна отговорност за всички свои преживявания.

Всяка мисъл, която преминава през ума ни, гради нашето бъдеще.

Силният момент винаги е настоящият момент.

Всеки изпитва враждебност към самия себе си и страда от чувство за вина.
С мисълта „Не съм достатъчно способен“ най-лесно можеш да се озовеш на дъното. Това е чисто и просто една мисъл, а мислите могат да се променят.
Гневът, критиката и чувството за вина са най-вредните модели на мислене.
Ако се освободим от негодуванието си, можем да преодолеем дори и рака.
Когато наистина обичаме себе си, всичко в живота ни върви добре.
Трябва да се освободим от миналото и да простим на всички.
Трябва да се научим да обичаме себе си.
Да одобряваш и да приемаш самия себе си в настоящия момент – това е ключът към положителните промени.
Ние сами създаваме всяка, тъй наречена „болест“ в тялото си.

Мисловните модели, които изграждаме години наред чрез думите, поведението и примерите  на хората около нас, често ни отдалечават от истинската ни същност и ни вкарват в ограничителни рамки и поведения. Живеем в зависимости, страхове, самосъжаления, гняв и неудовлетворение. Всичко това разболява душите ни и съсипва телата ни.

Ако осъзнаем колко сме великолепни и си подарим обич и самоуважение, животът ни ще е изпълнен с великолепие, любов и дълбоко осъзнато щастие. И всичко започва с вътрешната ни увереност за силата да избираме и управляваме собствения си живот. Не позволявайте друг да прави това вместо вас – да определя как да живеете, какво да харесвате, правите и говорите, как да се чувствате и какво да обичате. Не допускайте и вие подобно поведение към хората около вас.

Боуен центърИзберете обичта към себе си!

В безкрайността на живота, която ме обгръща, всичко е съвършено, цялостно и завършено.

Всеки, включително и аз самият, изживява богатството и целостта на живота, по начини, които имат смисъл за нас.
Сега поглеждам с любов към миналото и избирам да се поуча от досегашните си преживявания.
Няма правилно и погрешно, нито добро или лошо.
Миналото е завършено и с него вече е приключено.
Съществува единствено изживяването на настоящето.

Обичам себе си за това, че минавайки през миналото съм се насочвал към сегашния момент.
Споделям това, което съм, понеже зная, че в нас живее единен дух.

Всичко в моя свят е наред.

Дълбоко в мен има един бездънен кладенец от любов.
Сега позволявам на тази любов да достигне повърхността.
Тя изпълва ума ми, съзнанието ми и цялото ми същество, излъчва се навън във всички посоки и се завръща при мен в по-големи размери.
Колкото повече любов използвам и дарявам, толкова повече имам и мога да дам, запасите са безгранични.
Когато използвам любовта се чувствам добре, това е израз на радостта вътре в мен.

Боуен център

Обичам себе си и затова се грижа с любов за тялото си.
С любов го храня и то откликва с любов, изпълнено с жизненост и енергия.

Обичам себе си и затова си осигурявам удобен дом, който задоволява моите нужди и в който е радост да се живее. Изпълвам неговите стаи с вибрациите на любовта, така че всички, които влизат в тях, включително и аз самият, да почувстват тази любов и да бъдат подхранвани от нея.

Обичам себе си, Затова работата ми е такава, че изпитвам истинска радост от нея и тя оползотворява всичките ми творчески способности и таланти.

Обичам хората, с които работя и заради които се трудя, те също ме обичат и доходите ми са добри.

Обичам себе си и затова мисля и се отнасям с любов към всички хора, тъй като зная, че онова, което давам, се връща при мен в увеличени размери. Привличам само любящи хора към своя свят, защото те отразяват това, което представлявам самият аз.

Обичам себе си и затова прощавам и напълно се освобождавам от миналото и от всички досегашни преживявания и съм свободен.

Така да бъде.

Из «Излекувай живота си» от Луиз Хей *

*Луиз Хей е водеща фигура в движението „Нова Епоха”, световноизвестна като един от големите духовни лечители на нашето време. Прекарала тежко детство и пълен с перипетии живот, съдбата й е пример за това, че и най-тежка трагедия може да има щастлив обрат. Изключителните й прозрения за връзката между мисловната дейност и заболяванията на тялото са резултат не само от натрупана информация от първа ръка, но и от личен опит – тя успява да се излекува от рак в последния „нелечим“ стадий на болестта.
Оригиналната си система за диагностика и лечение тя представя в първата си книга „Излекувай тялото си“ (1982), която й спечелва известност в САЩ и по света.
Още по-цялостно и философски завършено изложение на своите идеи тя постига в „Излекувай живота си“ (1984), преведена на десетки езици и публикувана в няколко милиона екземпляра в цял свят. Сред по-късните й творби, посрещани с нестихващ интерес от многобройните й последователи, се откроява книгата „Силата е в теб“ (1991) – своеобразно продължение на “Излекувай живота си“.

Ние, специалистите от Боуен център, знаем, че тайната на щастието се корени в хармонирането със света, който ни заобикаля затова, чрез Позитивна психология и психотерапия възстановяваме психичния ви баланс, като ви освобождаваме от бремето на негативните мисли и емоции, за да се стабилизира психиката ви в състояние, такова че да функционира по най-оптималния за вас начин. Още след първите ни срещи, вие ще усетите положителната промяна в себе си: ще имате по-добро самочувствие, и ще започнете да постигате целите си с лекота и увереност, ще се радвате на нови успехи и ще придобиете контрол над живота си, ще спре да ви тежи реалността в България, защото ще осъзнаете, че всичко зависи от вас и вашите нагласи.

За да ускорим резултатите и с цел да се избегне медикаментозно лечение, съчетаваме Психотерапията с Боуен терапия, доказана холистична методика, която се прилага за възстановяване от химичен и хормонален дисбаланс. Съчетаването на двата метода на терапии позволява още по-голямо прецизиране на лечението и гарантира успеха му (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими и нелечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Позитивната психотерапия и Боуен терапията могат да помогнат във вашият конкретен случай и защо Позитивната психология и Боуен техниката са толкова успешни в лечението на много сложни състояния и редица психични проблеми? - се свържете се с Ина Антонова - Позитивен психолог и психотерапевт, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по позитивна психология”, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:
Каква е разликата между психотерапевт, психолог и психиатър?
▶ Как щастието влияе на здравето
▶ Чувството за вина и манипулаторите
Егото ни жадува за: Oдобрението на околните
Програмирай съзнанието си за щастлив живот
Групи за взаимопомощ и подкрепа
▶ Как да променим манталитета на жертва и да си възвърнем силата?

материал на: Промяна


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ