ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕНЕ ЛЕКУВА

Може ли начина на мислене да повлияе на физическото ни здраве?

Позитивна психологияПозитивното мислене понякога може да се възприема като много "пухкаво", но науката е в състояние да докаже, че не е повече от това просто "плацебо ефект." В действителност, тази статия дава отговор на въпроса: "Как да бъдем положителни автоматично", защото тя обсъжда едно от най-добрите предимства на позитивното мислене, което прави поддържането на положителна относителна рутина.

Човек трябва едва ли не да се пристрасти към положителни мисли: Когато детето премине през нещо болезнено, майката винаги казва: "Всичко ще бъде наред." Дали майката в този момент е знаела за силата на позитивното мислене или не, тези думи са най-доброто нещо за нея да произнесе в момента, за да успокои детето. Днес, ако можем да положим, "фигурата майка" върху самите нас и използваме положителните мисли и положителните фрази като: "Всичко ще бъде наред", тогава ние действително използваме един много стара "домашен лек" за да възпламеним различни биологични реакции в телата ни.

И така, какво точно означава това? Това означава, че науката е открила, че можете да използвате силата на позитивното мислене за поддържане на позитивна нагласа и да станете "пристрастен" към него на биологично ниво.

Позитивна психотерапияЕдин от начините това да се случи е, че умът ти поставя химикали, които съвпадат с емоциите ви. Така че, когато използвате положителни мисли, за да останете доволни, мозъкът ви всъщност изпълва тялото ви с "Хепи" химикали. Интересното, което се случва във връзка с това, обаче, е, че тялото ви не може да бъде снабдено да се справя с всички щастливи химикали, които "слизат по тръбата", ако сте били депресирани за дълго време и след това да използвате силата на положителното мисли за ваша полза. Така, тялото ви трябва да направи физически промени, да се адаптират към новия поток от щастливите химикали.

В действителност, едно от най-добрите предимства на позитивното мислене е, че колкото вие сте по-добре и по-добре, поддържате позитивното отношение, вие сте постоянно изливате "Хепи" химикали и тялото ви произвежда повече и по-клетъчните рецептори - или портали - за да получите новата доза на химикали, а това е доста вълнуваща новина, ако трябва мотивация да промените отношението си към хората. Защо? Тъй като позитивизма става психически, по-"щастливи химикали" тялото ви се подготвя за получаване и жадува, така че то ви помага да останат доволни, за да получите вашата "доза" на щастливите химикали. Това е мястото, където може да се каже, че процеса е заразен, защото тялото ви иска "по-щастлив сок", така ума си поставя по-"щастливи" химикали за задоволяване на "глада" на тялото ви за "щастлив сок", така че не е нужно да се мисли за това "как да бъдете положителен" вече. Тогава вие достигате базата на автопилот!

Позитивна психологияПоложителното Мислене създава "по-интелигентен" мозък: Позитивното мислене също има положително въздействие върху начина, по който мозъкът сам функционира. Изследвания в областта на позитивната психология показват, че когато мозъка се поддържа положително чрез поддържане на положително отношение, той всъщност създава повече невронни пътища, по-бързо и има повишена способност за решаване на проблема и "че е по-добре." С други думи, да упражнявате силата на позитивното мислене и поддържане на положително отношение са като хранене на мозъка със "супер храна", за да помогне да се развива.

В действителност, когато вие сте заредили мозъка със супер положителни мисли, той работи по-добре и тъй като това е централен компютър за тялото ви, то го изпълва с положителни химикали, които действат на вашето физическо и психическо здраве.

Ние, специалистите от Боуен център, чрез Позитивна психология и психотерапия възстановяваме психичния ви баланс, като ви освобождаваме от бремето на негативните мисли и емоции, за да се стабилизира психиката ви в състояние, такова че да функционира по най-оптималния за вас начин. Още след първите ни срещи, вие ще усетите положителната промяна в себе си: ще имате по-добро самочувствие, и ще започнете да постигате целите си с лекота и увереност, ще се радвате на нови успехи и ще придобиете контрол над живота си, ще спре да ви тежи реалността в България, защото ще осъзнаете, че всичко зависи от вас и вашите нагласи.Позитивна психология

За да ускорим резултатите и с цел да се избегне медикаментозно лечение, съчетаваме Психотерапията с Боуен терапия, доказана холистична методика, която се прилага за възстановяване от химичен и хормонален дисбаланс. Съчетаването на двата метода на терапии позволява още по-голямо прецизиране на лечението и гарантира успеха му (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими и нелечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Позитивната психотерапия и Боуен терапията могат да помогнат във вашият конкретен случай и защо Позитивната психология и Боуен техниката са толкова успешни в лечението на много сложни състояния и редица психични проблеми? - се свържете се с Ина Антонова - Позитивен психолог и психотерапевт, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по позитивна психология”, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:
Каква е разликата между психотерапевт, психолог и психиатър?
▶ Как да променим манталитета на жертва и да си възвърнем силата?
▶ Как щастието влияе на здравето?
▶ Правилното дишане ни спасява от стреса
▶ Провалът е нещо прекрасно!
Групи за взаимопомощ и подкрепа
▶ Случва ли ви се да не ви се прави нищо

източник: womansbook.com


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ