8 СЪВЕТА КАК ДА НАМАЛИТЕ СТРЕСА


Днес стресът е станал неизменна част от нашия живот, до такава степен, че дори не му обръщаме внимание. А напрежението може да причини сериозно увреждане на физическото и психическото здраве, ето защо е важно да променим отношението си още днес. Ето няколко идеи как да го направим.

Боуен, Позитивна психология

1. Не взимайте решения, когато сте ядосани

Добре известно е, че хората могат да предприемат необмислени решения, когато са ядосани. Когато се карате с някого, се ядосвате и напрягате излишно. Най-добрият вариант е да се върнете към въпроса, когато и двете страни са спокойни и готови да вземат разумни решения. 

2. Спрете да се притеснявате

Много хора смятат, че когато се притесняват, ще могат по-лесно да се справят с трудни ситуации и да контролират живота си. За съжаление, тази фалшива вяра само засилва ежедневния стрес. Когато се притеснявате за нещо, вие мигновено започвате да мислите негативно и това влияе отрицателно и върху здравословното ви състояние. Умът ви е ключът към решаването на този проблем. Сменете отрицателното си мислене с положителни мисли и ще видите как това ще се отрази върху вашето духовно и физическо състояние.

3. Престанете да обвинявате себе си

Често се случва, че не можете да си простите много неща от миналото, а това е допълнителна причина за стрес. Точно този тип вина може дори да доведе до депресия и тревожност. Не се съдете за неща, които не можете да контролирате. Просто наблюдавайте внимателно мислите и емоциите си, това ще ви помогне да контролирате онези досадни вътрешни диалози, които не ви позволяват да спите по цяла нощ. 

Боуен, Позитивна психология

4. Дишайте дълбоко

Дишането е един от най-добрите начини за намаляване на стреса. Дихателните упражнения стимулират работата на нервната система и потока на лимфата, която е богата на имунни клетки. Намерете удобно място и поставете ръцете си върху гърдите или върху стомаха. Съсредоточете се върху дишането си, проследявайте всяка глътка въздух. Този вид релаксиращо упражнение ще ви помогне да забравите за стреса и гнева много бързо.

5. Опитайте се да разберете чувствата си

Можете значително да подобрите живота си, ако разберете какво означават чувствата ви във всеки един момент. Това умение бързо ще намалява нивото на стреса и тревожността. Не потискайте чувствата си при никакви обстоятелства, защото това може да доведе до вредни последици за тялото и психиката. 

6. Смехът намалява стреса

Смехът е уникален и евтин начин да бъдете положителни всеки ден. Много учени твърдят, че смехът може да лекува всичко. Дори и в краткосрочен план откровеният смях предизвиква добри физически промени в тялото. Той успокоява напрежението в тялото, като предоставя значителна мускулна релаксация. 

7. Приемане на неща, които не могат да се променят

Със сигурност ще забравите за стреса, когато се научите да приемате нещата, които не можете да контролирате или да промените. Безпомощността е трудно чувство, но приемането е ключът към вътрешния баланс. 

8. Развийте чувството си на благодарност

Един от най-ефективните начини за справяне със стреса е да повишите нивата си на благодарност, независимо от проблемите, които ви поднася живота. Всеки човек има неща, за които трябва да е благодарен. Така ще бъдете по-устойчиви на стрес и ще имате по-висока обща удовлетвореност от живота си. Проявяването на благодарност може да ви помогне да подобрите емоционалното си благосъстояние и да бъдете по-щастливи.

източник: dama.bg

Ние, специалистите от Боуен център, чрез Позитивна психология и психотерапия възстановяваме психичния ви баланс, като ви освобождаваме от бремето на негативните мисли и емоции, за да се стабилизира психиката ви в състояние, такова че да функционира по най-оптималния за вас начин. Още след първите ни срещи, вие ще усетите положителната промяна в себе си: ще имате по-добро самочувствие, и ще започнете да постигате целите си с лекота и увереност, ще се радвате на нови успехи и ще придобиете контрол над живота си, ще спре да ви тежи реалността в България, защото ще осъзнаете, че всичко зависи от вас и вашите нагласи.

За да ускорим резултатите и с цел да се избегне медикаментозно лечение, съчетаваме Психотерапията с Боуен терапия, доказана холистична методика, която се прилага за възстановяване от химичен и хормонален дисбаланс. Съчетаването на двата метода на терапии позволява още по-голямо прецизиране на лечението и гарантира успеха му (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими и нелечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Позитивната психотерапия и Боуен терапията могат да помогнат във вашият конкретен случай и защо Позитивната психология и Боуен техниката са толкова успешни в лечението на много сложни състояния и редица психични проблеми? - се свържете се с Ина Антонова - Позитивен психолог и психотерапевт, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по позитивна психология”, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:
Каква е разликата между психотерапевт, психолог и психиатър?
Защо психотерапевтите ни казват онова, което вече знаем?!
Трябва ли да ни хлопа дъската, за да посетим психолог?
▶ Как да се справяме с агресивните хора?
▶ Как щастието влияе на здравето?
Програмирай съзнанието си за щастлив живот


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ