КАК ДА ПОБЕДИМ ЧОВЕК, КОЙТО ''ВИНАГИ Е ПРАВ''?

Боуен центърВероятно всеки има приятел, или може би дори и достатъчно късмет да се влюби в човек, който мисли, че винаги, ама винаги, е прав . Сега ще разберете как да общувате с такива хора, как да избягвате конфликти и дори да спечелите спор.

Конфликтът:

1. Не се поддавайте на желанието да се защитавате. Осъзнайте, че вие ??не може да победите такива хора във фронтална атака, просто не забравяйте това. Според тях, вие сте източник на всички проблеми и беди, и че не можете да промените мнението им. Вашето мнение няма никакво значение защото вие по дефиниция сте виновен, независимо от факта, че това не е така.

2. Приемете ситуацията такава, каквато е. Не се горещете , когато имате работа с такъв човек.

3. Не се опитвайте да включите и друг човек за да решите конфликта. Това няма да реши проблема, а ще убеди вашия събеседник в правотата му.

4. Представете си, че пред вас е дете. Поведението на такъв човек доста напомня поведението на дете. Така че, както и с дете, няма да можете да да водите с него разумен разговор.

5. Ако не общувате с него за първи път, спомнете си какво е било преди, и спрете да се държите по същия начин.

6. Не се поддавайте на натиск. Това е просто. Човекът подсъзнателно осъзнава, че именно той греши, но природата му го принуждава да се държи точно така и да прехвърля цялата отговорност върху вас.

7. Не обвинявайте, а подгответе факти. Тези хора умеят много хубаво да обвиняват, но лесно пропускат ударите на безспорни факти. А един такъв удар отнема много сила на нападателя.

8. Не забравяйте основното мото на тези хора: “Аз никога не греша!!!”

9. Подреждайте мислите си, бъдете хладни и пресметливи. Не позволявайте на емоциите да ви пленят. Точно това иска той.

Боуен център10. Бъдете мили и приятелски настроени. Това особено много ги ядосва.

11. Бъди безразличен към емоциите. Виждайки, че обичайната му тактика не работи, той ще започне сам да се ядосва.

12. В опит да ви извади от равновесие, когато един такъв човек е в ъгъла, той може да започне да излива върху вас всичката кал, която е натрупана досега. Може да започне жестоко да ви обижда, но : Запазете самообладание.

13. Всички аргументи са насочени единствено към това да ви извади от равновесие. Дръжте се!

Подготовка за отговор на атаката:

1. Бъдете пресметливи. Не забързвайте събитията.

2. Изчакайте докато човекът изчерпа силите си.

3. В никакъв случай, дори и частично, не признавайте вината си.

4. Оценете доколко в бъдеще ще ви бъде необходим този човек за да изчислите силата на вашия ответен удар.

5. Не допускайте да ви вкара в ъгъла, ще ви е по-трудно да отвърнете на удара.

6. Не си позволявайте под натиска на опонента да загубите самочувствието си.

Атака:

Боуен център1. Започнете с безспорния факт, при споменаването на който противникът гарантирано ще се препъне и продължете атаката, докато той още не е дошъл на себе си.

2. Кажете му как изглежда в момента, но се въздържайте от обиди.

3. Ако човекът ви е близък или не искате да губите връзка с него, погрижете се за бъдещето. Използвайте фразата: “Утре ще разбереш всичко това, а сега бих искал да …”

4. Помнете, че в края на вашата атака, трябва да създадете такава атмосфера, че да можете спокойно да си тръгнете. След успешна атака срещу човек, който “винаги е прав”, той трябва да получи време за размисъл.

5. Припомнете подобни ситуации, в които той е участвал и как в крайна сметка са завършили.

6. Не забравяйте, че човекът ще търси възможност по време на вашата атака да се “закачи” за вашите лични данни. Не говорете за себе си.

7. Пред него трябва да изглеждате несъкрушим, толерантен и мъдър.

Ние, специалистите от Боуен център, чрез Позитивна психология и психотерапия възстановяваме психичния ви баланс, като ви освобождаваме от бремето на негативните мисли и емоции, за да се стабилизира психиката ви в състояние, такова че да функционира по най-оптималния за вас начин. Още след първите ни срещи, вие ще усетите положителната промяна в себе си: ще имате по-добро самочувствие, и ще започнете да постигате целите си с лекота и увереност, ще се радвате на нови успехи и ще придобиете контрол над живота си, ще спре да ви тежи реалността в България, защото ще осъзнаете, че всичко зависи от вас и вашите нагласи.

За да ускорим резултатите и с цел да се избегне медикаментозно лечение, съчетаваме Психотерапията с Боуен терапия, доказана холистична методика, която се прилага за възстановяване от химичен и хормонален дисбаланс. Съчетаването на двата метода на терапии позволява още по-голямо прецизиране на лечението и гарантира успеха му (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими и нелечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Позитивната психотерапия и Боуен терапията могат да помогнат във вашият конкретен случай и защо Позитивната психология и Боуен техниката са толкова успешни в лечението на много сложни състояния и редица психични проблеми? - се свържете се с Ина Антонова - Позитивен психолог и психотерапевт, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по позитивна психология”, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:
Каква е разликата между психотерапевт, психолог и психиатър?
▶ Защо ни привличат неправилните хора?
▶ Как да променим манталитета на жертва и да си възвърнем силата
▶ Изборът да обичаме себе си
▶ Страховете ни пречат да живеем
▶ Ограничаващи вярвания - пречки за щастлив живот

източник: bg.checkonline4you.com


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ