СЛУЧВА ЛИ ВИ СЕ ДА НЕ ВИ СЕ ПРАВИ НИЩО?

Едни приятели са на Малдивските острови. Други правят ремонт на новия си апартамент и в същото време мъжът обикаля Европа по работа...

Позитивна психология

Наоколо всички сякаш са се разжужали, активни в началото на годината, всеки прави нещо, отива някъде, мечтае за друго, иска го, постига го, хрумват му гениални идеи, сменя си работата, открива себе си, всеки прави НЕЩО.

А на мен…!? Нищо не ми се прави!

Не съм тъжна. Нямам проблеми. Нямам никакви обективни причини да нямам желание за живот.

И от това се чувствам още по-виновна, че нищо не ми се прави.

Няколко бегли опита да споделя с приятели, че нямам желание за нищо, завършиха с „Ооо…! Я се стегни! Нищо ти няма!.

Да де, точно: НИЩО ми няма! Ама…!?

Поогледах се наоколо и за други хора, на които нищо не им се прави и ми стана ясно, че не съм сама. Че понякога се случва. Че е очаквано, разбираемо и напълно част от живота.

Само че никой не говори за това. Всички си дават вид, че правят нещо важно, което е толкова интересно, че просто да им завидиш.

Боуен, Позитивна психология

Но рядко някой се споделя, че няма желание за нищо. А и нищото не можеш да го снимаш и да го качиш във Фейсбук. Затова остава скрито и правенето му е твърде самотно занимание…

Оказа се, че това дори било синдром на съвременното ни общество. За да се стимулира потреблението, посланието на всички производители е „Искай, прави, действай“. Защото искайки и правейки, ще имаш нужда от техните продукти.

И заради рекламите и посланията на медиите оставаме с усещането, че ако сме поспрели дори за миг, си „губим“ времето, пилеем го, пропиляваме си живота и изобщо – правим най-голямата грешка в живота си като просто искаме да си седим.

Боуен, Позитивна психологияНе е възможно да очакваме от себе си, че всеки ден ще се събуждаме с усмивка, ще чуруликаме от радост и ще се носим на крилете на дзен само защото ни е огряло слънцето.

Да, колкото повече знаем да се радваме на малките неща, толкова по-вероятно е да не изпадаме често в „емоционални дупки“ – наречени депресивни състояния.

Но понякога, просто понякога, има дни, в които нищо не ми се прави.

И тогава най-лесното решение е просто да не правиш нищо.

Да приемеш състоянието си и да почакаш да ти мине. Без резки движения, без грандиозни решения.

Ако нищо не ти се прави, не значи, че мъжът ти, работата ти, децата ти, приятелките ти или 3-те килограма повече са виновни…

По-вероятно е виновни да са мрачното време, пролетната умора, обездвижването, Предменструалния синдром (ПМС), натрупани умора и стрес или липса на ясни цели, а тези състояния и симптоми се преодоляват най-успешно с програмите на Боуен център, включващи Боуен терапия и Позитивна психология.

Боуен

Техниката Боуен е една от малкото терапии, които пряко влияят на Вегетативната Нервна Система (ВНС). Приложението й е истинско удоволствие и за терапевта и за клиента, защото тя е много лека и не агресивна техника, която се извършва посредством много лек натиск в различни зони от тялото, без никакво агресивно мачкане, стискане и загряване. Ще усетите само кратко и нежно движение на точно определено място. Повлияването става без лекарства и без други неприятни манипулации, от които не рядко има и вредни последствия, но идеално се съчетава с конвенционални медицински лечения, като съпътстваща и допълваща терапия. Тайната е в това, че Боуен терапията действа по следния начин: балансирайки ВНС, се подобрява регулацията на всички вътрешни органи и системи, постигайки по-добър баланс на тялото. И това не е всичко: Боуен техниката въздейства и върху ендокринната система, така се осигурява оптимален хормонален баланс. Постига се също и силно детоксикиращ ефект. Всичко това привежда целия организъм в хармония, възвръща пълния ни капацитет, осигурява ни необходимите енергия и желание, за да постигнем всичко, което ще ни направи щастливи! 

Позитивна психология

Позитивната психология въздейства по много лек и забавен начин, защото ви помага да се фокусирате върху субективните преживявания, да достигнете психично здраве и разцвет, карайки ви потопени в дейностите на живота да се замислите и да откриете своя запас от положителни качества и силни страни. Вместо да пита: „Какво не е наред?”, Позитивната психология пита „Кое е правилно за вас?” -   следователно, фокусът е върху идентифициране и мобилизиране на личностните ви активи, за да се намери начин и помощ за смекчаване на проблемни емоции, когниции (образи, идеи, представи, вътрешната реч на личността) и поведение. Като същевременно Позитивната психология, чрез система от мисловни упражнения, развива личностни умения и увереност за справяне с предизвикателствата на живота. Този вид психология ви учи как да се стимулира и поддържа оптимално състояние на благополучие, баланс на идеално съотношение на положителни и отрицателни емоции и спомага за придобиване на опит за своевременно справяне със стреса и проблемите в ежедневието.

И не забравяйте:

Боуен, Позитивна психология

И до Малдивите ще стигнем. Стига истински и силно да го пожелаем!

Ние, специалистите от Боуен център, чрез Позитивна психология и психотерапия възстановяваме психичния ви баланс, като ви освобождаваме от бремето на негативните мисли и емоции, за да се стабилизира психиката ви в състояние, такова че да функционира по най-оптималния за вас начин. Още след първите ни срещи, вие ще усетите положителната промяна в себе си: ще имате по-добро самочувствие, и ще започнете да постигате целите си с лекота и увереност, ще се радвате на нови успехи и ще придобиете контрол над живота си, ще спре да ви тежи реалността в България, защото ще осъзнаете, че всичко зависи от вас и вашите нагласи.

За да ускорим резултатите и с цел да се избегне медикаментозно лечение, съчетаваме Психотерапията с Боуен терапия, доказана холистична методика, която се прилага за възстановяване от химичен и хормонален дисбаланс. Съчетаването на двата метода на терапии позволява още по-голямо прецизиране на лечението и гарантира успеха му (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими и нелечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Позитивната психотерапия и Боуен терапията могат да помогнат във вашият конкретен случай и защо Позитивната психология и Боуен техниката са толкова успешни в лечението на много сложни състояния и редица психични проблеми? - се свържете се с Ина Антонова - Позитивен психолог и психотерапевт, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по позитивна психология”, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:
Каква е разликата между психотерапевт, психолог и психиатър?
▶ 16 вътрешни нагласи на емоционално силните хора
▶ 8 начина да се справите с депресията
▶ 8 съвета как да намалите стреса
▶ За всяко заболяване има логично обяснение
▶ Защо повечето хора никога не разбират смисъла на живота си
Групи за взаимопомощ и подкрепа

автор: Велина Томова
източник:
edna.bg


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ