ЖЕРТВИТЕ НА ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ ОБИЧАТ РАЗЛИЧНО

Позитивна психология и психотерапияЗа съжаление доста хора са психически и емоционално тормозени от близките си, от които би трябвало да получават любов и подкрепа. Хиляди хора са манипулирани и емоционално малтретирани от своите: родители, съпрузи, деца, приятели и други, а резултатът е, че самите те стават неспособни да изразяват любов, дори им е трудно да я изпитват, защото я свързват с болка и страдание.

Различните хора реагират и се справя с емоционалното насилие по своеобразен начин, но никак не е трудно да се досетите, че партньорът ви е бил жертва на травмиращо емоционално преживяване. Разбира се по това, че тези хора обичат плахо и по доста различен начин от останалите.Позитивна психология и психотерапия

Начините по който обичат психически тормозените хора са много, но ние откроихме пет:


По-внимателни са

 

В началото на връзката се стараят да запазят дистанция и хладнокръвие. Уважават лично пространство на другия и не са обсебващи. Това не е дистанциране, а демонстрация на собствените им нужди.

Позитивна психология и психотерапия
Сърцата им са почти недостъпни

 

Изтърпели са голяма доза тормоз в живота си и затова са изградили имунитет срещу сърдечните преживявания. Често изглеждат студени, а понякога и безчувствени, но това е маска, чрез която се предпазват от още болка. Заслужава си да се потрудите, за да ви допуснат до тях. Тогава ще откриете огромните им сърца, способни да ви дарят с искрени и силни чувства, като никой друг.


Трудно им е да се разкрият пред другитеПозитивна психология и психотерапия

 

Колебливи са и трудно се решават да ви допуснат до себе си. Понякога ще ви се струва, че са по-склонни да ви приемат, но в други случаи: неочаквано и напълно ще се затварят за света и за вас. Но ако дочакате търпеливо да ви допуснат в техния свят, ще се насладите на неспирен поток от емоции, който следва. Бентовете ще се скъсат и любовта им ще ви връхлети с пълна сила.

Позитивна психология и психотерапия
Действат по-бавно

 

Имат желание да се впуснат във връзката толкова бързо, колкото и вие, но поради болезнения им предишен опит, предпочитат да го карат по-леко и по-предпазливо. На принципа: „Всяко нещо с времето си!“. Харесват им малките крачки, бавното и стабилно изграждане на връзката парченце по парченце, за да се показват уязвими малко по малко.


Изпитват често страх - силен и необяснимПозитивна психология и психотерапия

 

Дори да ви се струва, че нещата вървят повече от добре, при тези хора страхът и несигурността изплуват в най-неочаквани и неподходящи, според вас моменти. Най-интензивните чувства на любов и привързаност може да ги наведат на мрачните мисли, че: „Всичко е прекалено хубаво, за да е истина!“ и че могат всеки момент да се събудят и човекът, който обичат и който е направил живота им прекрасен, да се окаже просто сън или нещо да им го отнеме.

Психичните травми не са нелечими, но за да не се задълбочават е добре да се вземат мерки навреме. Още при установяване на симптомите потърсете специалист психолог – психотерапевт, за да подобрите социалните си умения и да имате пълноценен личен и интимен живот. Основно, за да не се стига до тежки клинични състояния, за които да се налагат дългогодишни медикаментозни лечения.

Свържете се с нашият терапевт за индивидуално консултиране. Разберете как Позитивната психология и психотерапия може да помогне във вашият конкретен случай? Защо Позитивната психология е толкова успешна за осъществяване на емоционален тренинг и личностно развитие? - свържете се с Ина Антонова - Позитивен психолог и психотерапевт, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по позитивна психология”, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:
Раздразнителност, тревожност и безпричинно безпокойство
▶ Как стигнах до паник атаките и мога ли да се справя с тях?
Детските психотравми и порасналите невротици
▶ Как да променим манталитета на жертва и да си възвърнем силата?
Какви са защитните механизми на психиката?
Какво сте: агресор, жертва или спасител?


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ