МОЖЕ ЛИ БОУЕН ДА ПОДОБРИ НОЩНИЯ СЪН?

Боуен терапияСпите ли добре през нощта? Ако отговорът е „Не!“, вижте може ли Боуен терапия да ви помогне?

Проучванията сочат, че един на всеки трима възрастни в Европа страдат от влошен или липса на сън. Обяснението на този проблем се търси в: стреса, съвременния начини на живот, смартфоните, таблетите и телевизорите в спалнята, също често са обвинявани за липсата на качеството на съня.

Безсънието може да приема различни форми: от констатацията, че е трудно да заспите, до това да се събуждате твърде рано и да е невъзможно отново да заспите, както и да се събуждате често или да се будите уморени - без усещането, че сте отпочинали... Всичко изброено или някои от тях са симптоми на безсънието.

Позитивна психология и психотерапияЛипсата на сън има много странични ефекти, като чувство на умора и раздразнителност, влошена работоспособност и затруднено мислене, които са ви добре известни. Но знаете ли, че лишаването от сън може да има дълбоки последици за физическото ви здраве?

Не се притеснявайте ако инцидентно някоя нощ останете без качествен сън, въпреки че има вероятност да се чувствате уморени и раздразнителни на следващия ден, това няма да навреди на здравето ви, но ако това е се повтаря често, трябва да вземете мерки.

Необходимо е да знаете, че след няколко нощи на некачествен сън или пълно будуване, страничните психически и физически ефекти могат да влошат сериозно качеството ви на живот. Вашето мислене ще загуби яснота и ще започнете да срещате трудности при вземането на решения. Ще се повиши риска от нараняване и аварии у дома, на работа и при шофиране, поради влошената способност за концентрация.

Ако продължително време ви липсва качествен сън, това може да повлияе на цялостното ви здраве и да ви направи податливи на сериозни заболявания като затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания, диабет и високо кръвно налягане. Налага се цикълът на безсъние да бъдат прекъснат и това е моментът, в който техниката Боуен може да ви помогне.

Боуен терапия"Все повече хора в България са изключително впечатлени от Боуен подхода, защото той е начин за справяне с първопричините за здравословните проблеми, така Боуен терапията успява да доведе до устойчиви подобрения на всички функции в човешкото тяло."

Димитър Парушев
Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на БАБТ

Медицински и научно доказано е, че Боуен техниката кара организма да се изчисти от натрупаните токсини, да се балансиране и да започне самовъзстановяване. Боуен терапията кара тялото по естествен и ефективен начин да се справи с физически и емоционални проблеми, включително и безсъние.

Боуен терапияЧесто ефекта се усеща още след първата Боуен сесия, клиентът съобщава за намаляване на напрегнатостта, подобряване на качеството и количеството на съня и усещане отпочиналост, за прилив на енергия и подобряване на настроението. Често се случва хора потърсили помощ за решаване на друг здравословен проблем, чрез Боуен терапия, да съобщят за промяна в модела на съня им, което незабавно ги довежда подобрения в качеството им на живот и премахване симптоматиката на другите им заболявания.

Налице е също така фактът, че тези подобрения се наблюдават без да има нужда от прием на лекарства, причина за това е, че терапията Боуен по естествен път довежда тялото до редица положителни промени. Затова горещо препоръчваме да изпробвате Боуен метода, преди да се прибегне до прием на таблетки или за да се премахне нуждата от тях.

Липсата на сън вреди на здравето ви, а добрият нощен сън може да го подобри:

Боуен терапия1. Сънят повишава имунитета ви!

Продължителната липса на сън може да наруши функционирането на имунната система правейки ви по-податливи на настинки, вируси и други заболявания. Така, че ако често боледувате, помислете за повишаване качеството и увеличаване количеството на съня.

2. Сънят подобрява метаболизма – благодарение на него можете да отслабнете!

Ако спите по-малко, това може да доведе до повишаване на теглото ви! Проучванията показват, че хората, които спят по-малко от седем часа на денонощие, са с 30% по-застрашени от затлъстяване, отколкото тези, които получават девет часа сън или повече.

Това е така, защото лишените от сън хора са с намалени нива на лептин (хормонът на засищането) и повишени нива на грелин (хормонът на глада). Ето защо, липсата на сън може да ви накара да сте склонни към преяждане.

3. Сънят повишава емоционалната устойчивост – психичното здраве!

Ако се замислите, как само една безсънна нощ може да ви накара да се чувствате - мрачен, ядосан и раздразнителен, не е изненадващо, че хроничното лишаване от сън може да доведе до нарушения като депресия и тревожност.

4. Сънят може да помогне за предотвратяване на диабет

Позитивна психология и психотерапия

Проучвания сочат, че ако редовно спите по по-малко от пет часа на нощ, това увеличава риска от развиване на диабет. Липсва на дълбок сън може да промени начина, по който тялото преработва глюкозата във високо-енергийна въглехидрат, така че клетките да го използват за гориво и поради това може да се разболеете от диабет тип 2.

5. Сънят увеличава сексуалното желание

Изследванията показват, че както мъжете, така и жени, които не получават достатъчно качествен сън имат по-ниски либидо.

6. Сънят отблъсква болестите на сърцето!

Изглежда има връзка между дългосрочно лишаване от сън и повишаване на сърдечната честота и повишаване на кръвното налягане.

Следователно никога не трябва да се подценява качественият нощен сън!!!

А вие: Успяхте ли да се наспите снощи? Имахте ли проблеми със заспиването или се будихте няколко пъти през нощта? Заспивахте ли трудно след това? Ако отговорът ви на тези въпроси е: „Не!“, обадете ни се незабавно, за да научите, как Боуен терапията може да бъде вашият отговор: „Как да се насладите на добър нощен сън?!“.

Консултирайте се с нашия Боуен терапевт, за да разберете как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
Боуен метода активира тялото
Боуен слага край на болките при Дискова херния
Боуен терапията промени живота ми
Боуен техниката развива телесният интелект
▶ Боуен против сенна хрема / алергичен ринит
Боуен техниката предизвиква клетъчни промени
Боуен решава проблема със запек и колит
Преборете метеоризмa с боуен терапия
Забравете за инконтиненциятас боуен терапия
Боуен терапия - истини и заблуди


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ