РЕЦЕПТА ЗА ЗДРАВОСЛОВНО САМОЧУВСТВИЕ

Позитивна психология

Ако можеше да си купим увереност в шишенце и да вземаме на ден по една супена лъжичка, на гладно с чаша топла вода щеше да е прекалено лесно. Още по-достъпно би било, ако можеше сами да си забъркаме такъв еликсир. Нека ви издам една тайна – всичко това е безплатно и на наше разположение през цялото време. Здравословното самочувствие може да бъде изградено с огромни дози увереност. Освен това можем да го превърнем в забележителен аксесоар, към която и да е от многото малки черни рокли, на които възлагаме непосилната задача да ни направят красиви. Скептиците биха го нарекли клише. Истината е, че разполагаме с тайната рецепта за здравословно самочувствие и основната й съставка е увереността.  

Необходими продукти:

Лист хартия, А4. Не е задължително да е бял.  Цветният се забелязва от далеч в купчината бели бумаги.

Всички постижения, с които се гордеем. Професионалните подвизи и личното преодоляване на трудности са все неща, които бележим благодарение на качествата, характера, вярата и уменията ни. Да, децата ни също! Програмата, която инсталираме без чужда помощ и онази трудна рецепта, която на петото приготвяне вече става за снимка. Колкото и незначително да изглежда, всичко, което ни е изкарало от зоната на комфорта е достойно за уважение. Постигнатото ни дава твърдата увереност, че можем да се справим чудесно дори с непознатото.

Начин на приготвяне:

10-тина минути на ден, писмено изброяване на постиженията са способни да свършат чудеса за самочувствието ни. Готово! Прочитаме този списък всеки ден по два пъти и всеки път, когато почувстваме, че имаме нужда. Добрата новина е, че към него можем да добавяме нови и забележителни постижения, когато пожелаем. Стига да са собствените ни!

Нежелани реакции – няма!

Позитивна психология

Странични ефекти – безброй:

Повишава рязко радостта от живота, себеуважението, професионалното развитие, броя на приятелите, качеството на живот. Подобрява многократно взаимоотношенията с хората около нас. Вдъхва увереност, а увереността е  заразна. Постигнатият успех в дадена сфера от живота, оказва влияние и върху останалите. Ще започнем да вдъхновяваме хората около нас да действат. Ще им предаваме вярата, че могат да последват мечтите си. Ще ни убеди, че увереността е здраве. Ще започнем да посрещаме с оптимизъм предизвикателствата на деня. Ще сме спокойни, че това е част от пътя. Стресът ще намалее, защото ще гледаме напред.

Уверените хора, изградили здравословно самочувствие полагат грижи за тялото си. Внимават с какво се хранят, правят упражнения, доставят си удоволствия за тялото и за душата. Защото знаят, че именно те ще ги отведат до сбъднатите им мечти.  Вярата в себе си и целите, които си поставяме ни карат подсъзнателно да поемаме отговорност за здравето си.

В заключение можем да кажем, че увереността е в основата на здравословното самочувствие, защото увереността е приемане. Картината, която имаме за себе си, се прожектира в хората около нас. Приемайки себе си, като съвкупност от силните и слабите си страни, ни кара да  осъзнаем, че точно тази комбинация ни прави уникални. Приемайки себе си, осъзнаваме какво искаме от живота. Придаваме тежест на думите си, защото действията ни ги следват. Възстановяваме хармонията в себе си, а именно това е източникът на вътрешната красота. Дори и малката доза, от еликсира на увереността, който сами си приготвихме ни помага да привлечем в живота си хората и обстоятелствата, за които мечтаем.

Всеки ден правим хиляди неща, които сме сигурни, че вършим без катастрофални последици. Слагаме си спирала без риск да увредим целостта на лицето си, нали? Приготвяме кафе, без опасност да взривим кухнята. Зареждаме смарт устройствата си, посредством прилежащите им кабели, а не като ги поставяме в микровълновата. При изграждането на здравословното самочувствие подходът е идентичен. Просто трябва да му отделяме внимание и да го превърнем в нещо толкова просто, ежедневно и характерно като поставянето на гланц за устни.  Да го тренираме и подхранваме с преодоляването на нови предизвикателства. Увереността е умение, което зависи от нас и има способността да промени живота ни. Увереността е модерна и през този сезон. Тъкмо тя е аксесоарът, който ни прави забележителни, уникални и вдъхновяващи.

Ние, специалистите от Боуен център, чрез Позитивна психология и психотерапия възстановяваме психичния ви баланс, като ви освобождаваме от бремето на негативните мисли и емоции, за да се стабилизира психиката ви в състояние, такова че да функционира по най-оптималния за вас начин. Още след първите ни срещи, вие ще усетите положителната промяна в себе си: ще имате по-добро самочувствие, и ще започнете да постигате целите си с лекота и увереност, ще се радвате на нови успехи и ще придобиете контрол над живота си, ще спре да ви тежи реалността в България, защото ще осъзнаете, че всичко зависи от вас и вашите нагласи.

За да ускорим резултатите и с цел да се избегне медикаментозно лечение, съчетаваме Психотерапията с Боуен терапия, доказана холистична методика, която се прилага за възстановяване от химичен и хормонален дисбаланс. Съчетаването на двата метода на терапии позволява още по-голямо прецизиране на лечението и гарантира успеха му (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими и нелечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Позитивната психотерапия и Боуен терапията могат да помогнат във вашият конкретен случай и защо Позитивната психология и Боуен техниката са толкова успешни в лечението на много сложни състояния и редица психични проблеми? - се свържете се с Ина Антонова - Позитивен психолог и психотерапевт, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по позитивна психология”, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:
Каква е разликата между психотерапевт, психолог и психиатър?
▶ Защо ни привличат неправилните хора?
▶ Позитивното мислене лекува
Егото ни жадува за: Oдобрението на околните
Ограничаващи вярвания - пречки за щастлив живот
▶ Защо повечето хора никога не разбират смисъла на живота си
Групи за взаимопомощ и подкрепа

източник: jhlifecoaching.com


 

ЕТИКЕТИ

боуен център

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ