ПРОЛЕТТА ИЗОСТРЯ НЕРВНИТЕ ПРОБЛЕМИ

Боуен, Позитивна психология, Цветят на Д-р БахЛошото настроение винаги идва, без да сме го канили. Едва ли има някой, който да се чувства приятно, когато целият свят като че ли се срутва пред него. Но на какво се дължи това внезапно и много често продължително състояние на духа.

Обикновено се появява, когато времето се застуди и слънчевите часове рязко намаляват. Постепенно организмът ни свиква с мрачното време и се адаптира, а заедно с това раздразнителността ни намалява.

В началото на пролетта обаче чувствителността ни отново се изостря заради изтощението на организма през дългата зима. Именно пролетта е сезонът на най-сериозните депресии, твърдят специалистите - вижте повече ТУК.

Умора

Пролетната изостреност на психическата чувствителност е свързана с биологичните фактори. Денят нараства и се увеличава слънчевата активност. Магнитните и радиационни въздействия повишават чувствителността на нервната система. Активизират се хормоналните процеси и организмът, поради изчерпването на витамини и микроелементи през зимния период, отслабва.

На всички са ни известни чувствата на вълнение и тревога, свързани с различни житейски ситуации, важно събитие или болест на близък, когато ни е трудно да мислим за нещо друго. Безброй сълзи, безсънни нощи при семейни проблеми, кавги с любимия, проблеми в работата!

А раздразнението и чувството за неудовлетвореност от живота поради финансови и битови проблеми? Всичко това са естествени реакции, които имат адекватна причина за своето възникване.

Боуен техника намалява безпокойство

Дългогодишни изследвания на Ашли Причард работещ към Суинбърн в Университетска катедра по психофизиология, Мелбърн, Австралия, показаха, че техниката Боуен последователно намалява нивата на субективна тревожност, напрежение, гняв, депресия, умора и объркване.

Позитивната психология ни учи да овладяваме емоциите си

Позитивната психология въздейства по много лек и забавен начин, чрез ситема от психологични тренинги. Тя ви помага да се фокусирате върху субективните преживявания. Да достигнете психично здраве и разцвет, карайки ви потопени в дейностите на живота да се замислите и да откриете своя запас от положителни качества и силни страни. 

Прилагането на „Цветята на Д-р Бах“ решава редица проблеми

Доказаните качества на разрежданията на цветни тинктури на д-р Бах, се прилагат за подпомагане на физическото състояние, чрез възстановяване на емоционалното равновесие и баланс.

Боуен, Позитивна психология, Цветят на Д-р БахСподеляйте! Най-добрият помощник срещу тъгата и лошото настроение е времето. На тези, които не се справят със ситуацията, могат да помогнат психотерапевтичните беседи със специалисти или откровените разговори, но с не дотам близки хора.

Важното е да не задържаме в себе си отрицателните емоции и да се опитаме да осъзнаем станалото, съветват специалистите.

Друга прекрасна възможност да преборите депресията е да спортувате повече и да правите дълги разходки на слънце.

Ние, специалистите от Боуен център, чрез Позитивна психология и психотерапия възстановяваме психичния ви баланс, като ви освобождаваме от бремето на негативните мисли и емоции, за да се стабилизира психиката ви в състояние, такова че да функционира по най-оптималния за вас начин. Още след първите ни срещи, вие ще усетите положителната промяна в себе си: ще имате по-добро самочувствие, и ще започнете да постигате целите си с лекота и увереност, ще се радвате на нови успехи и ще придобиете контрол над живота си, ще спре да ви тежи реалността в България, защото ще осъзнаете, че всичко зависи от вас и вашите нагласи.

За да ускорим резултатите и с цел да се избегне медикаментозно лечение, съчетаваме Психотерапията с Боуен терапия, доказана холистична методика, която се прилага за възстановяване от химичен и хормонален дисбаланс. Съчетаването на двата метода на терапии позволява още по-голямо прецизиране на лечението и гарантира успеха му (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими и нелечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Позитивната психотерапия и Боуен терапията могат да помогнат във вашият конкретен случай и защо Позитивната психология и Боуен техниката са толкова успешни в лечението на много сложни състояния и редица психични проблеми? - се свържете се с Ина Антонова - Позитивен психолог и психотерапевт, специалист в лечението с "Цветята на Д-р Бах" и дългогодишен член на „Международната асоциация по позитивна психология”, или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Позитивна психологияПозитивен психолог         Ина Антонова
и психотерапевт:................................
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: ina@bowencenter.bg

Виж още:
Каква е разликата между психотерапевт, психолог и психиатър?
Егото ни жадува за: Oдобрението на околните
Програмирай съзнанието си за щастлив живот
Burn-out - пътят на емоционалното прегаряне
Групи за взаимопомощ и подкрепа
▶ Преборете депресията лесно
▶ Рецепта за здравословно самочувствие
▶ Боуен против сенна хрема / алергичен ринит


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ