БОУЕН ПРОТИВ СЕННА ХРЕМА / АЛЕРГИЧЕН РИНИТ

Боуен

Сенната хрема, известна още като алергичен ринит, се среща у 10-25 % от населението в развитите страни. 

Боуен

Името сенна хрема й дал лекар от 19 век, защото винаги, когато влизал в плевня със сено, започвал неудържимо да киха. Сенната хрема идва с пролетта. Още през март и април с опрашването на растенията и така може да продължи до последните месеци от лятото, с размножаването на плевели и треви, които се радват на последните топли дни, докато алергичните хора с кърпичка в ръка очакват с нетърпение края на лятото.

Сенната хрема е алергия, която се проявява в кихане, сърбеж в носа, очите, устата, силно повишена секреция и чувство за отпадналост. Предизвиква се от въздушното опрашване на растенията през пролетно-летния сезон. Симптомите на това неприятно състояние се засилват при слънчево, сухо и ветровито време и намаляват при дъждовно.

Последици от Сенната Хрема:

Сенната хрема не е заболяване, а вид алергия. Свойството да се отделя секрет се отличава от обикновената хрема с това, че течността минава освен през носа, и през гърлото. Това може да предизвика конюнктивити, възпаления, хроничен синузит, бронхити и астми, тъй като секрета се разпространява и в долните дихателни пътища.

БоуенДихателните пътища се замърсяват от втечнения секрет и предизвикват многократни кихания, зачервяване на очите, сърбеж, раздразнения и възпаления, ако се занемари. Връзката уши-нос-гърло е свързана, както е ясно, и при липса на лечение на засилваща се сенна хрема може да се увреди дори слуха.

При по-млади хора и по-силни алергични реакции има опасност от отток на ларинкса и задушаване. В такива ситуации се търси възможно най-спешната помощ.

Алергията е често срещана при:

От сенна хрема страдат и възрастни хора, но масово се увеличава броя на децата. Това се случва, заради все по-замърсената ни среда на живеене и атаката върху имунната система. По този начин организма отслабва и се задействат реакции, които дълго време може да са били потулени. Сенната хрема може да има слабо проявление в човек, но при отслабване на организма или силен стрес да се отключи с пълна сила. Подобна реакция се наблюдава при тийнейджърите, когато тялото им се променя по-осезаемо и са по-уязвими.

Как да се излекуваме от сенна хрема:

Температурите се покачват. Март е на прага ни и пролетта със своите цветове и полени приближава!
За всички онези, които страдат от сенна хрема, алергия или астма, отново ги грози сезонен дискомфорт. А, това може да бъде избегнато и дори да се излекува завинаги!

БоуенБоуен техниката дава отлични резултати и позволява тези житейски и здравословни проблем да се повлияят и дори излекуват.

Обикновено са необходими от 4 до 8 седмици терапия преди започването на пролетните цъфтежи, но ви гарантираме ефект и когато и започнете терапията си. 

Очакваме ви в Боуен Център, като всеки, който желае да започне с грижите за комфорта и здравето си навреме, е необходимо да си запише часове от сега, за целия курс на терапията Боуен срещу сенна хрема.

Подарете си Боуен терапия, която ще ви направи здрави, щастливи и ще ви изпълни със слънчево настроение, за да се радвате на пролетта!

В Боуен център сме на мнение, че физическото здраве е пряко свързано и зависи от емоционалното равновесие на човека, затова Боуен терапевтите ни винаги вземат предвид и Психологическия профил на пациента, което позволява още по-голямо прецизиране на лечението (това е особено важно при лечението на хронични и „неизлечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - се свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
Боуен терапия за подобряване на метаболизма
Боуен терапия - истини и заблуди
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Да излекуваме тялото с боуен
▶ Боуен срещу бебешки колики
▶ Боуен терапия - 16 ползи
Боуен срещу нощно напикаване
▶ Възстановяване от травми с боуен терапия
▶ Техниката боуен помага на забременяването - бременността и след това


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ