БОУЕН ТЕХНИКАТА ПРЕДИЗВИКВА КЛЕТЪЧНИ ПРОМЕНИ

Том Боуен, основателят на тази техника, твърди, че Техниката Боуен е „дар от Бога”. Скромен човек, но с чисто сърце и желание да помага на хората, Том Боуен постигнал невероятни резултати с тази техника. Той никога не рекламирал това, което прави; доволните му пациентите правели това, споделяйки резултатите си. За да обслужва нарастващия брой хора, които ходели при него за лечение, се наложило той да напусне тогавашната си работа в циментов завод в Гилонг, Австралия.

Боуен терапия

Хората все питат: „Какво точно представлява Техниката Боуен?”

Това е система от нежна, но много мощна манипулация на меките тъкани, която се изпълнява с палци и пръсти. Движенията се извършват върху мускули, сухожилия, нерви, фасция. Техниката Боуен провокира механизма за самовъзстановяване, който нашето тяло притежава.

Поглеждайки по-надълбоко в Техниката Боуен, човек ще осъзнае, че тя въздейства не само на неговата вегетативна и централна нервна система, но и на енергетично ниво, като провокира меридианите в нашето тяло, които са като „реки”, прорязващи фасцията, органите и всички тъкани в тялото. Всяка клетка в тялото има собствено електромагнитно поле и то трепти с различна вибрация. Този поляритет се променя под влиянието на външната и вътрешната среда. Всъщност това е комуникация на съвсем различно ниво! Нашите прекрасни тела постоянно търсят желания баланс. Но всеки от нас е различен и в този смисъл няма две еднакви тела.

Какво всъщност представлява фасцията?

Телата ни са изградени от много и различно специализирани клетки: кардио клетки, чернодробни клетки, бъбречни клетки, кожни клетки и т.н. Всяка клетъчна структура е заобиколена от обвивка – фасция. Фасцията е като мрежа, обхващаща нашите клетки, органи, кости, мускули, сухожилия, тъкани, съдове. Тя изпълнява ролята на „телефонна централа” с много линии, които постоянно приемат и предават информация. Изградена е предимно от колаген. Вследствие на стрес колагенът се стяга и сраства, а както знаем в днешно време често сме подложени на стрес фактори. Представете си какво би станало с телата ни, ако обвивката на нашите клетки, органи и тъкани срасне. Представете си как тези притиснати клетки намаляват нашите жизнени сили.

При кои състояния е приложима Техниката Боуен?

Тя провокира естествения механизъм на нашето тяло да се самовъзстановява. Аз мога да кажа със сигурност, че ускорява възстановяването след операции, травми от емоционален и физически характер, умствени заболявания, наранявания, хормонални проблеми, мускулни увреди, сраствания на фасцията (съединително–тъканни), профилактика и превенция на болести и т.н.

Когато за първи път бях на Боуен семинар останах очарована от промяната на физическо и енергийно ниво у студентите! Хората се променяха и забелязваха разлики в телата си! Исках да науча повече! Като студент, част от моето обучение изискваше презентация на тема: “Науката и Боуен”. И веднага разбрах какво точно да е проучването ми – презентацията ми се казваше: „Доказателства за промяната в състоянието на клетъчния матрикс преди и след Боуен процедура”.

За да осъществя проекта си аз ангажирах лаборант и потърсих доброволци, на които да приложа Боуен. Също така включих и един човек, който да послужи за контролен субект. Всички получиха една и съща Боуен процедура, с изключение на контролния субект, който само беше помолен да си почива за същия период от време както останалите. На всички им бяха взети кръвни проби преди и след процедурата. Дори и не очаквах, че ще има резултати като тези, които получих!

На края на моето проучване, след като разгледах множество снимки, стана очевидно, че се случва активна промяна в телата само след една Боуен процедура.

Образец А: Кръвна проба преди и след прилагане на Боуен техника Образец В: кръвна проба преди и след прилагане на техника Боуен
Боуен терапия Боуен терапия

Образец С: кръвна проба преди и след прилагане на Боуен техника

Хиперкалциемия преди и след прилагане на техника Боуен
Боуен терапия Боуен терапия

Кръвна проба преди и след прилагане на Боуен техника
 Боуен терапия

Аз продължавам проучванията си относно енергетичната медицина и съм много благодарна на Техниката Боуен, която провокира това пътешествие. Боуен е невероятно средство и се надявам, че медицината ще го приветства.

В Боуен център сме на мнение, че физическото здраве е пряко свързано и зависи от емоционалното равновесие на човека, затова Боуен терапевтите ни винаги вземат предвид и Психологическия профил на пациента, което позволява още по-голямо прецизиране на лечението (това е особено важно при лечението на хронични и „неизлечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - се свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
Боуен терапия за подобряване на метаболизма
Боуен терапия - истини и заблуди
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Да излекуваме тялото с боуен
▶ Боуен срещу бебешки колики
▶ Боуен терапия - 16 ползи
Боуен срещу нощно напикаване
▶ Възстановяване от травми с боуен терапия
▶ Техниката боуен помага на забременяването - бременността и след това

Originally printed in Bowen Hands, March 2012
References: Kay Stammers: Student nurse, Bowen Technique practitioner, Remedial Massage Therapist.                       
Phone 0409 625 932 Maria Waldock: Pathology Technician
(Diploma of Applied Sciences – Pathology) www.mylifeblood.com.au

превод: Виолета Ковачева

Боуен терапия


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ