БОУЕН РЕШАВА ПРОБЛЕМА СЪС ЗАПЕК И КОЛИТ

Запекът (констипацията) е състояние на храносмилателната система, при което изпражненията на човек или животно се втвърдяват и стават трудни за изхождане. Това може да бъде много болезнено и в по-тежки случаи да доведе до фекално задръстване. Обстипацията е тежка форма на запек. Причини за запека могат да бъдат начинът на хранене, видът поета храна, хормоналния баланс, неправилна стойка при дефекация, странично действие от лекарства, както и наследствени (анатомични). Лекува се с промяна в режима на хранене, с добавяне на баластни вещества към менюто, клизма, правилна поза на изхождане, Боуен терапия, и (в редки случаи) хирургически.

Боуен терапия

Запекът не е само неприятно чувство, а сериозен проблем. Нередовното изхождане води до задържане на отпадни вещества в организма. Те подлежат на гнилостни процеси, вследствие на които в организма се натрупват токсини. Именно заради тях човек се чувства отпаднал, сънлив и често има главоболие.

Боуен терапияКато основни причинители на запека специалистите посочват нередовното хранене, яденето „на крак”, заседналия живот, стреса и недоспиването. Дългосрочните мерки за справяне с проблема са промени в храненето – ограничаване на тестените храни и захарта и увеличаване на плодовете и зеленчуците. Задължително трябва да се пие поне по 2 литра вода на ден или минимум по 30 мл. за всеки 1 кг. от теглото.

Как са облекчили запечената ситуации ни разкават две наши пациентки, които от години се борят с тези неприятни проблеми:

Ето какво казва В. Ганева на 50 г., гр. София - Домакиня

 „Здравейте! Казвам се В. Ганева. Не работя от много години, но по цял ден съм на шофьорската седалка. Сутрин ставам рано. През целия ден карам на кафе, цигари и ям, когато мога и каквото намеря. Истинското ми ядене е вечерта. В началото това не беше проблем, но с възрастта се натрупаха и проблемите. Появи ми се запек, което, казват, било характерно за хората, които не се движат много. И докато с тежестта и подутия корем мога да се примиря, то с неприятното главоболие не мога.

Боуен терапияОпитвала съм всякакви хапчета и капки със слабителен ефект. Действат, но еднократно, а и водят до други дискомфорти и странични ефекти! След това положението ставаше още по-зле. Наскоро съпруга ми е прочел за Боуен терапията, която помагала и за моя проблем. Беше намерил много информация за Боуен техниката и дори се беше свързала с Боуен Център, за да ми запише час при Боуен терапевта Димитър Парушев. Разговаряла и с хора, които са му потвърдили, че така ще се нормализират нещата. Отидох за първата Боуен процедура изпълнена със съмнения и въпроси, но и с надежда. Ефектът бе плавен и дойде бързо, още на следващия ден, а след 5-тата терапия, вече бях с нормален ритъм на изхождания. Най-хубавото обаче е, че вече ги няма ония спазми и присвивания, които ми причиняваха всички слабителни.”

В. Ганева на 50 г., гр. София

Проблемът с лениви черва и нередовно изхождане не е проблем само за хората с ограничено движение на работното място. Практиката на лекарите сочи, че от нередовен стомах най-често се оплакват жените и възрастните хора. Покрай проблема с ленивите си черва Е. Павлова на 59-години, от София - собственичка на верига Дрогерии, също изпитала ефективността на Боуен терапията за облекчаване на запека.

Боуен помага при констипация (запек) и колит!

Боуен терапияКолитите са група заболявания, които поразяват лигавицата на стомашно-чревния тракт, по-специално тънките черва и дебелото черво. Те спадат към категорията на заболяванията на раздразнените черва, но не трябва да се бъркат със синдрома на дразнимото дебело черво. В повечето случаи възпалението се появява вследствие на други заболявания на храносмилателната система – гастрит, язви или в резултат на продължително антибиотично лечение. Антибиотиците унищожават нормалната чревна флора, което предизвиква невъзможност за пълно разграждане и усвояване на хранителните вещества, а от там дразнене и възпаление.

Е. Павлова, 59 г., София - Собственик на верига дрогерии, споделя:

„За ефективността на Боуен техниката прочетох в Интернет. Впечатлиха ме нейните предимства, описани от пациенти и лекарите им, а след като сама се уверих в качествата й вече горещо я препоръчвам на мои клиенти, всички близки и дори на непознати хора… От както се помня имам лениви черва и проблеми със запек, а в последствие получих тежък колит. Вече съм на средна възраст човек и залежаването и обездвижването са сериозен проблем при мен, а колита допълва дискомфорта ми.

Преди бях запален планинар, но от година се придвижвам само с кола - поради некроза на тазобедрена става, в следствие на счупване. Още след първата Боуен процедура започнах да усещам подобрение, а след третата изхожданията по голяма нужда ми са все по-редовни - поне по веднъж на ден, а колита ми почти не се обаждаше. Радвам се, че избрах и се доверих на Боуен терапията, защото се чувствам много по-добре и съм изключително доволна от резултатите.

Боуен терапияСмятам, че Боуен методиката е особено полезна при хора, чието ежедневие не е свързано с достатъчно движение и при проблеми с подуване на корема, запек, за пречистване на дебелото черво и колити. В борбата със запека, у дома комбинираме Боуен терапията с много салати от цвекло, моркови и ябълки, както и редовен прием на овесени ядки с ленено брашно. Ефекта е поразителен. Лично аз съм планирала , дори и след разрешаването на проблема ми да си правя по един курс Боуен терапия - на всеки 6 месеца, за да си правя профилактика. Не забравяйте, че през този сезон ядем по-тежка храна и малко помощ за корема ни ще се отрази много добре.”

Е. Павлова, 59 г., София

Като цяло, повечето клиенти се нуждаят от само две, три Боуен процедури за лечение на запек и колит.

Прочетете в секцията на нашия сайт Препоръки и отзиви на пациенти за да видите клиенти с опит при лечение на запек и колит с Боуен терапия.

Боуен терапията влияе върху вегетативната нервна система, подобрявайки функцията ѝ, това директно се отразява на метаболизма, възстановителните ни способности, баланса на организма и всички негови функции... Така връщайки се към идеалния баланс на нашия организъм, всичко заработва по възможно най-добрия за нас начин!

Боуен терапияБоуен терапията работи срещу причините, а не срещу симптомите! Симптомите сами отшумяват, при елиминиране на причината. Естествено с Боуен терапията се постига и много по-бързо и качествено възстановяване.

В Боуен център сме на мнение, че физическото здраве е пряко свързано и зависи от емоционалното равновесие на човека, затова Боуен терапевтите ни винаги вземат предвид и Психологическия профил на пациента, което позволява още по-голямо прецизиране на лечението (това е особено важно при лечението на хронични и „неизлечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - се свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
Боуен слага край на болките при Дискова херния
Дискова херния - Боуен терапия или операция
Боуен техниката развива телесният интелект
Върнахме към живота жена с белодробен карцином
Боуен техниката предизвиква клетъчни промени
Боуен терапия за подобряване на метаболизма
Боуен терапия - истини и заблуди
Боуен терапията промени живота ми
▶ Техниката боуен помага на забременяването - бременността и след това


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ