БОУЕН ТЕРАПИЯТА ПОМАГА НА СТРАДАЩИТЕ ОТ АСТМА

Ако страдате Боуен терапияот астма най-вероятно не ходите никъде, без инхалатора си.

Неудобството да не забравяте да носите със себе си инхалатор е незначителен дял от проблемите ви, по-лошото е, че ефективността му срещу астматичен пристъп е недостатъчна. Въпреки това, пълното разчитане на подобни средства означава, че вие сте в напреднала фаза на заболяването. Боуен терапияВашият астматичен пристъп може да бъде предизвикан от косми от домашни любимци, сенна хрема или стресова ситуация. При някои хора с този проблем, прекарвайки времето си на открито най-често през зимата или пролетта, астматичните пристъпи може да зачестят до толкова, че да се превърнат в ежедневие. Комбинация от студен въздух, полени и замърсяване на околната среда може да доведе страдащите от астма до неспособност да си поемат дъх и така те да не успеят да използват своя инхалатор и да изпуснат ситуацията от контрол. Дискомфортът да мислиш за всичко това постоянно, ежедневно, когато отиваш на работа, почивка или игра, значително влошава качеството на живот и може да доведе до психози и депресии.

Боуен терапията е решение на проблема за много хора по света. С нейна помощ те намаляват зависимостта си от инхалатора. Боуен терапияБоуен техниката е алтернативна и допълваща медицинска терапия, която помага на страдащите от астма да облекчат симптомите и да подобрят здравословното си състояние. Преди Боуен терапията не се е смятала за лек за астма, но след редица подробно документирани случаи на облекчение и дори пълно възстановяване, тя се превръща в приветстван метод, чрез който възрастни и деца получават помощ с дълготраен ефект.

Боуен терапията за облекчаване на астмата

 

Боуен терапияТехниката Боуен се използва при най-различни проблеми, повечето хора я свързват с оплаквания, включващи мускулите, костите и ставите на тялото. Напълно вярно е, че при: болки в гърба, болки във врата и болки в ставите, също при мигрена, синдром на раздразненото черво, депресия, тревожност и много други, може да се възползвате от терапията Боуен. Но вече много хора са открили, че метода е крайно ефективен и за облекчаване на астмата. Те съобщават за намаляване на нуждата им от употребата на инхалатор още след едва до четири сесии проведени от лицензиран Боуен терапевт.Боуен терапия

При първата ви среща, Боуен терапевтът ще снеме подробна анамнеза за вашето състояние и ще ви попита за причините за обостряне на астмата ви. Ще поиска да му разкажете подробно всяка информация, която си спомняте от началото на проблема ви и какво лечение е проведено до момента. След това ще започне с първата Боуен сесия. Боуен терапевтът използва поредица от леки, масажни движения, които се изпълняват на точно определени места по вашето тяло. Тези движения предизвикват нервни импулси, които изпращат информация към мозъка и между всяка серия от движения на тялото се прави кратка пауза, за да може мозъка да приеме и обработи тази информация. Тези интервали са от ключово значение за лечебния ефект на Боуен терапията, тъй като дават на тялото възможност да задейства механизма на самовъзстановяване, Боуен терапияпреди да се извършат следващите движения.

Боуен терапията работи на принципа: премахване на причината, за да изчезнат симптомите. В този смисъл, когато се неутрализира причинителя на астмата в тялото ви, тя няма да ви носи повече дискомфорт. Вашето тяло е в състояние само да се справи с астмата благодарение на Боуен терапията. Тя подпомага естествената способност да се намери начин за изкореняване на причината, която е предизвикала астма. Боуен метода стимулира вътрешните системи, които помагат на организма да се справи с остри и хронични състояния на астма.

Астмата се облекчава, след терапията Боуен

Много пациенти с астма изпитват значително подобрение, а някои стигат до пълно възстановяване, след около четири сесии Боуен терапия. В идеалния случай хората трябва да се върнат само за профилактични сесии, които ще служат като напомняне към тялото, за това как да се неутрализира отключващият механизъм на астма.

Боуен терапияБоуен терапевтът също може и да ви инструктира за "спасително движение" при поява на астматичен пристъп. Това "движение" включва натискане с палеца в областта на стомаха и може да прекъсне и най-сериозният от астматичен пристъп. Боуен терапията се приема все по-добре от лекари и физиотерапевти като начин да се помогне на страдащите от астма – така те лекуват по-ефективно на пациентите си.

Консултирайте се с нашия Боуен терапевт, за да разберете как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
Боуен метода активира тялото
Боуен слага край на болките при Дискова херния
Боуен терапията промени живота ми
Боуен техниката развива телесният интелект
▶ Боуен против сенна хрема / алергичен ринит
Боуен техниката предизвиква клетъчни промени
Боуен решава проблема със запек и колит
Преборете метеоризмa с боуен терапия
Забравете за инконтиненциятас боуен терапия
Боуен терапия - истини и заблуди


 

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ