ИМАТЕ ВИСОКО КРЪВНО - ОСТАВЕТЕ ГО ПРИ БОУЕН ТЕРАПЕВТА СИ

Вегетативната нервна система (ВНС) контролира повечето от това, което става в тялото ни. Тя регулира 80-90% от физиологични и емоционални функции и урежда такива неща като храносмилането, дишането, сърдечната и кръвоносната функция, кръвно налягане, мускули, жлези и имунната функция.

Боуен терапияИма два клона на ВНС: симпатиков, който ускорява нещата и парасимпатиков, който забавя процесите. В здравия индивид тези две системи са балансирани и този баланс поддържа оптималното здраве във върхова форма.

Симпатиковия ни подготвя за постигане на задачата пред нас, за това може да ескалира: страх, остра тревожност и паника, докато парасимпатиковия играе роля за поддържане на необходимия баланс за върхова производителност - осигуряване на вътрешно равновесие, за да сме подготвени за срещата със стреса.

Ние в Боуен Център знаем, че стреса и тревожността, например, разрушават този баланс и може да се наблюдават физически симптоми като високо кръвно налягане, наред с много други прояви.

Когато пациентът е диагностициран с високо кръвно налягане, лекарите обикновено предписват бета-блокери, които се използват за намаляване на симпатиковия отговор, което води до намаляване на сърдечната честота и понижава кръвното налягане. В Боуен Център разполагаме и с висококвалифициран психолог - психотерапевт, който присъства при снемане на анамнезата, защото сме наясно, че тялото не може да види разликата между реалните събития и събития, които се намират в нашето въображение, така че причините за наличието на високо кръвно налягане могат да бъдат много.

Ние също така знаем, че Боуен техниката, като допълваща медицинска терапия, дава бърз резултат и довежда до дълбока релаксация. Така, чрез балансиране на вегетативната нервна система, терапевтично индуцира алфа състояние (парасимпатиков отговор), което е естествен лечебен процес и може значително да намали или премахне последиците от стреса, свързан с физическите условия на живот.

Хората обикновено не мислят за лечение Боуен, когато получат високо кръвно налягане, но откриват, че техниката Боуен е помогнала на този симптом, като бонус. Боуен терапевтът Димитър Парушев, практикуващ в нашият Боуен Център, който е и с медицинско образование, наскоро лекува 52-годишна дама, която дойде с болки в гърба и коленете. Когато тя дойде за първата си Боуен процедура, в картона й се отбеляза, че пациентката има също и високо кръвно налягане. „По време на първата Боу

Боуен терапия

ен сесия, госпожата се почувства много замаяна и беше топла и зачервена след това, така че остана в легнало положение за известно време. – разказва колегата ни. - Тя каза, че гърба й след това е бил болезнен, през двата дни след третирането, но това нещо е престанало, когато тя започнала да се разхожда всеки ден болката изчезнала.“ При третото си посещение, тя съобщава, че се чувства все още малко скована, но е била да играе тенис. В допълнение, кръвното й налягане е нормално за първи път от две години.

Съпругът на студентка в Боуен академията се възползвали от това, че й трябва доброволец за практика и с удоволствие се подлага на Боуен терапията на жена си, докато тя е изучавала Боуен техниката. Той е имал високо кръвно налягане в продължение на години и лекар го е следил на всеки няколко месеца. Но след като съпругата му е практикувала Боуен върху него - и това е единственото нещо, което е правил различно в ежедневието си – лекарят му е изумен, защото не е очаквал да открие, при поредния преглед, че кръвното му налягане е значително намалено.

Друга жена, която се възползвала от това, че има Боуен практикуващ в семейството е получила лечение с Боуен, когато дъщеря й я посещава през отпуската си. Възрастната дама също има история с високо кръвно налягане и след подлагането на няколко, от изключително релаксиращите Боуен процедури, получава желания ефект, кръвното налягане е намалено значително.

За разлика от Боуен третирането на травми, когато резултатите от лечението са налице почти веднага, още след първата Боуен процедура, тук ефекта често е по-бавен при намаляването на показанията на кръвното налягане. Случва се след няколко Боуен сесии и с течение на времето, когато намалее създаването на въображаеми модели на стрес и като резултата на все по-устойчиво балансиране между двата дяла на ВНС.

Наш пациент, който има фамилна анамнеза за високо кръвно налягане, дойде за Боуен лечение за пристъпи на паника и тревожност, което е отдавна установен проблем за него. Той също развива високо кръвно налягане, което увеличава безпокойството му. Той не е искал да отиде на лекар, който да му даде хапчета, за да го контролира. Пациента ни се следи с домашна машинка от години, но след като се запознава с Боуен методиката и започна Боуен лечения (продължило - приблизително шест седмици, което се равнява на 6 Боуен процедури), той бележи устойчив спад в показанията на кръвното налягане и сега те са нормални през по-голямата част от времето.

За повече информация за техниката Боуен моля свържете се с нашият Боуен терапевт: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
▶ Боуен техниката: най-доброто холистично лечение
▶ Боуен терапия - истини и заблуди
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Да излекуваме тялото с боуен
▶ Боуен слага край на болките при Дискова херния
▶ Може ли Боуен да подобри нощният сън?
▶ Боуен техниката: най-доброто холистично лечение
▶ Лимфен дренаж чрез Боуен терапия – възможно ли е
▶ При емоционални проблеми - решението е Боуен терапия


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ