БОУЕН СРЕЩУ БЕБЕШКИ КОЛИКИ

Какви са причините за бебешките колики?
 

Боуен

Новородените имат незряла храносмилателна система, която никога не е преработвала храна. Гладките мускули, които подпомагат храносмилането не са развили все още подходящия ритъм на работа, за да могат ефективно да придвижват храната по храносмилателния тракт. В допълнение, новородените страдат от недостиг на полезна бактериална чревна флора (пробиотици), която се формира с времето и подпомага храносмилането. 

БоуенОпределени храни, които майката кърмачка приема, съдържат летливи химикали и алергени, които могат да причинят колики и дискомфорт в стомашно-чревния тракт. 

Бебетата често поглъщат въздух докато се хранят или при продължителен плач. Това увеличава газовете и подуването, и допринася още за наличния дискомфорт.

Нервната система на бебетата също е незряла. Възможно е те лесно да се предозират с непознати звуци, светлини или вибрации. Бебета, които лесно се предозират от подобни фактори по правило имат по-силни и изразени колики, раздразнителност, по-трудно заспиват денем или нощем и т.н. Колкото повече „стимулатори” (телевизия, телефони, музика, светлини, посетители и др.) има в ежедневието на бебето толкова по-голям е риска то да страда от колики или повишена раздразнителност.

Техниката Боуен е една от малкото в света, които могат да повлияят вегетативната нервна система и в частност да активират парасимпатикуса. Само четири Боуен движения по гръбчето и още три по коремчето на бебето са достатъчни за да успокоят раздразнения стомашно-чревен тракт. Бебето става по-спокойно, спи по-дълбоко и по-продължително, храни се по-добре, подобрява се честотата на дефекация. По правило, след 1-2 процедури коликите напълно изчезват или чувствително намалят.

Боуен

Ние, специалистите в Боуен център, сме на мнение, че физическото здраве на новороденото е пряко свързано и зависи от емоционалното равновесие на майката, затова Боуен терапевтите ни винаги съобразяват индивидуалния план на всеки пациент и с Психологическия му профил, което позволява още по-голямо прецизиране на лечението (това е особено важно при лечението на хронични и „труднолечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица метаболитни и хормонални проблеми? - се свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
Боуен терапия - истини и заблуди
▶ За всяко заболяване има логично обяснение
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Изборът да обичаме себе си
▶ Да излекуваме тялото с боуен
▶ Как щастието влияе на здравето?
Боуен терапията промени живота ми
▶ Позитивното мислене лекува
Техниката боуен помага на забременяването - бременността и след това

източник: facebook.com
превод: В. Ковачева


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ