БОЛЕСТ НА ХАШИМОТО - РЕШЕНИЕТО Е БОУЕН ТЕРАПИЯ!

Боуен терапияНапоследък болестта на Хашимото е доста често срещана. Диагнозата "Тиреоидит на Хашимото" представлява автоимунно заболяване на щитовидната жлеза. Именно поради факта, че е автоимунно заболяване, причините за неговото възникване не са напълно ясни. Съществува хипотеза, според която заболяването е наследствено. Според друга теория, болестта на Хашимото се причинява от инфекция, според трета – от съвременния начин на живот, а според четвърта – от задържане на гняв, неизказани истини, липса на любов към себе си. Независимо от това, колко налудничаво звучи, реално ако не обичаме себе си, нашето тяло материализира тази липса на любов под формата на заболявания.

Щитовидната жлеза отговаря за множество важни вътрешни процеси – метаболизъм, хормонален баланс, регулиране на нервната система и оттам  - за настроението. За да бъдем тонизирани и в хармония със себе си, трябва ежедневно да се грижим за тялото, ума и духа си, най-вече обръщайки внимание на това, което ядем, защото храната е горивото на нашето тяло. Трябва да внимаваме и какво говорим и мислим, защото пък това е горивото на нашата жизнена сила (чи и прана). Дишайте правилно. Пийте достатъчно вода. Спокойно приемайте всичко, което Ви се случва, и си припомняйте, че сами сте си го направили. Балансът е нещо, което се постига лесно, но трудно се поддържа.

Всяко заболяване, което ни сполетява, е наш приятел. Изглежда то ни изпраща важно съобщение – какво сме направили неправилно. И ако искаме да оздравеем, зависи изцяло от нас. Някои хора са изненадани от появата на болестта и сякаш се събуждат. Когато започнат да забелязват къде се корени причината, започват да се променят. Желаейки тази промяна, вярват, че изживяват собствената си съдба и намират вътрешни сили, за да се променят. Други непрекъснато страдат от различни заболявания, получвайки знак след знак, но остават слепи и глухи за тях. Избират да бъдат жертва и някой друг да се грижи за тях, някой друг да бъде отговорен за техните действия и бездействия. Това са просто факти. Виждали сме хора и от двата типа.

Боуен терапия

Но нека се върнем на болестта на Хашимото и да разгледаме обичайните симптоми на заболяването:

  1.  Повишаване на теглото без определена причина
  2.  Констипация
  3.  Суха кожа
  4.  Болка в мускулите и ставите
  5.  Нарушения в месечния цикъл
  6.  Дрезгав глас
  7.  Депресивни епизоди
  8.  Умора и изтощние
  9.  Студ
10.  Храносмилателни смущения – метеоризъм, киселини, болки в стомаха
11.  Загуба на коса
12.  Подуване на щитовидната жлеза
13.  Проблеми с паметта
14.  Повишен холестерол и др.

Боуен терапияБолестта на Хашимото (наречена на своя откривател – японски лекар) е състояние на хормонална хипофункция. Това влияе на целия организъм, но най–бързо засяга метаболизма и сърдечно–съдовата система. На практика самоунищението на щитовидната жлеза от белите кръвни клетка се дължи на повишено ниво на антителата. Това намалява регулаторните функции на жлезата над метаболизма. При появата заболяването е трудно да бъде диагностицирано и често се открива след 5–10 години. С времето симптомите стават по–силни и видими.

Как да се храним при болест на Хашимото?

Спазването на диета при това заболяване е много важно. Ограничаването на приема на определени храни (напр. глутен, млечни продукти, консервирани храни) е жизненоважно, защото помага на тялото в процеса на храносмилане и регулиране на теглото. Важно е да се консумират свежи храни – плодове, зеленчуци, семена, ядки, за сметка на преработени и консервирани храни, които затрудняват храносмислането.

Болест на Хашимото и Боуен терапия

Немалък процент жени, посещавали Боуен терапия, страдат от това заболяване, имат един или повече от гореизброените симптоми и са диагностицирани след кръвни и хормонални изследвания. Някои се намират в ранен стадий, а други страдат от него от години. Боуен терапията помага на тялото да възвърне баланса си. Тази техника представлява комплекс от специализирани процедури за специфични проблеми – хормонален дисбаланс, нарушено храносмилане, проблеми с месечния цикъл. Това са най–забележимите промени, които пациентът може да усети. След няколко Боуен процедури някои или всички проблеми показват значително подобрение. Наблюдава се също подобрение на настроението, на способността за справяне със стреса и по–добър тонус.

Няма точна рецепта за това, колко процедури са необходими, за да се излекува човек и дали може да бъде постигнато пълно излекуване. Всеки човек е различен и тялото му се развива с различна скорост. Има значение и от колко време заболяването е налице – колкото по–скоро се започне терапията, толкова по–добре. Заболяването може да премине в ремисия за неопределен период от време, докато не се появи фактор, който да го отключи. Но Боуен терапията може значително да намали необходимостта от хормонално лечение, а в много случаи – и да го замести.

От момента, в който откриете или бъдете диагностицирани с това заболяване, или просто имате съмнения, че страдате от него (ако имате някои от симптомите), вие трябва активно да работите върху себе си. Уверете се, че се храните здравословно, не забравяйте движението, приемайте достатъчно вода и пренастройте ума си.

Ето какво казва Луиз Хей в една от своите книги:

„Вероятната причина за увеличена щитовидна жлеза е прекаленото разочарование, защото не можете да правите това, което искате и винаги мислите за другите, но не и за себе си. Ето един нов начин на мислене – аз възстановявам силата си там, където е истинското ѝ място. Взимам собствените си решения. Чувствам се доволен.

Проблеми с щитовидната жлеза: вероятна причина – депресия. Никога нямам време да правя това, което искам. Кога ще дойде моят ред?

Нов начин на мислене – преминавам старите си ограничения и сега си позволявам да изразя себе си свободно и градивно“.

Опитахте ли Боуен терапия? Направете го сега и подарете на тялото и душата си хармонията, от която се нуждаят.

Консултирайте се с нашите Боуен терапевти, за да разберете как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
▶ Боуен метода активира тялото
▶ Боуен слага край на болките при Дискова херния
▶ Боуен терапията промени живота ми
▶ Боуен техниката развива телесният интелект
▶ Боуен против сенна хрема / алергичен ринит
▶ Боуен техниката предизвиква клетъчни промени
▶ Боуен решава проблема със запек и колит
▶ Преборете метеоризмa с боуен терапия
▶ Забравете за инконтиненциятас боуен терапия
▶ Боуен терапия - истини и заблуди


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ