БОУЕН ТЕРАПИЯ ЗА БЕБЕТА И ДЕЦА

Техниката Боуен може да се прилага на деца от всяка възраст, дори и на новородени бебета. 2-минутните паузи между движенията, не са необходими при третирането на бебета.

Боуен терапия

Конкретна информация относно лечението на новородени бебета и кърмачета:

За бебетата, Боуен Техниката предлага серия от специални движения „Бебешки Боуен“. Тези изключително нежни, но много ефективни движения се прилагат на гърба и отпред на бебето, без обичайните 2-минутни почивки.

Боуен терапияБебешката Боуен терапия е изключително ефективен начин да се възстанови баланса на Вегетативната нервна система при бебетата.

Това може да направи огромна положителна промяна при бебета, страдащи от родови травми, напрегнати мускули на шията, незряла храносмилателна системи и работи чудесно при бебета с колики. Резултатът е по-спокойно и щастливо бебе, което ще спи добре.

„Бебешкия Боуен“ адресира всички проблеми и потенциални причини за колики или дискомфорт при бебета.

Това е изключително ефективен метод при изправяне на гръбначния стълб, в случай на спинална травма, облекчаване на напрежението в мускулите и освобождаване на прещипани нерви. Той също така подпомага храносмилателната система на бебето.

Боуен терапияБебешкия Боуен е много ефективен при освобождаване на напрежението в диафрагмата, може би основния фактор допринасящ за коликите, тъй като често тя е най-напрегнатата част на бебето, страдащо от колики.

Боуен е изключително ефективен при отпускане на диафрагмата, като по този начин се предотвратява появата на рефлукс, хълцане, също подпомага дишането и храносмилането.

Бебешкия Боуен възстановява баланса на Вегетативната нервната система при кърмачета. Най-често бебета имат свръхактивна симпатикусова вегетативна нервна система, която ги държи в състояние на постоянно напрежение и тревожност. С възстановяването на баланса между двата дяла на вегетативната нервната система (симпатикусова и парасимпатикусова), те ще почувстват незабавния ефект на спокойствие и отпускане.

Те също ще имат по-дълбок и по-продължителен сън.

Боуен терапия„Бебешкият Боуен“ е изключително ефикасен за лечение на всички причини за дискомфорт при бебетата.

Примери за това са:
• Колики
• Безпокойство
• Лош сън
• Симптоми при никнене на зъбки
• Скован врат
• Рефлукс
• Стомашно разстройство или Нарушено храносмилане
• Подут стомах и газове
• Запек
• Астма

Боуен терапияБебето може да бъде в ръцете на майката, да е в количката, да е легнало или седнало и да си играе, докато трае процедурата, важното е да се чувства удобно и безопасно през цялото време. Бебетата могат да получат първата си Боуен процедура още в деня на раждането си.

В Боуен център сме на мнение, че физическото здраве на детето е пряко свързано и зависи от физическото здраве и емоционалното равновесие на майката, затова Боуен терапевтите ни винаги вземат предвид и Психологическия профил на майката, което позволява още по-голямо прецизиране на лечението (това е особено важно при лечението на хронични и „неизлечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - се свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
Боуен терапия за подобряване на метаболизма
Боуен терапия - истини и заблуди
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Да излекуваме тялото с боуен
▶ Боуен срещу бебешки колики
▶ Боуен терапия - 16 ползи
Боуен срещу нощно напикаване
▶ Възстановяване от травми с боуен терапия
▶ Техниката боуен помага на забременяването - бременността и след това


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ