ТЕРАПИЯ БОУЕН ЗА ТРАВМА, ШОК И ДЕПРЕСИЯ СЛЕД НАПАДЕНИЕ

Боуен терапияЗа възможностите на Боуен терапията, от собствен опит, разказва Димитър Парушев - един от първите Боуен терапевти в България, съучредител и главен секретар на Българска асоциация по Боуен терапия. Завършва висшето си образование, специалност рехабилитация, през 2004 г. в медицински колеж „Й. Филаретова” към Медицински университет – София. Бил е рехабилитатор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”. Практикувал е и във Виена (Австрия). От 2011 г. работи като Боуен терапевт. Завършва Австралийската академия по Боуен терапия.

Боуен терапия„Днес беше второто посещение на млад мъж, който дойде при мен да търси помощ: беше депресиран, гадеше му се, не излизаше от дома си и е бил така през последните 3 месеца.

Когато той нервно влезе през вратата преди една седмица, беше блед, с каменно изражение, с поглед надолу и без никаква жизненост. Неговата баба ми се беше обадила по телефона, за да провери дали техниката Боуен може да предложи някакви решения за нейния дълбоко травмиран внук. Тя обясни, че той е бил жестоко нападнат преди месеци и до сега не е могъл да се справи.

Боуен терапияЗа да започна, обясних на Иван какво представлява техниката Боуен и как тя може да помогне на тялото му да се възстанови. Знаех, че този случай ще изиска всички мои умения за наблюдение и усещане на третираните тъкани, защото той очевидно все още беше в дълбок шок.

Забелязах неравномерно напрежение в кръста му и отличимо несъответствие в дължината на краката. Горната част на гърба също беше очевидно нееднаква, като имаше изключително стегнати и повдигнати лява лопатка и горен трапецовиден мускул. Когато се обърна по гръб, за да приключа процедурата за шия, тихо обясних, че тази неравномерност ми сочи, че тялото му е било разместено в продължение на много години. Той се съгласи и отбеляза, че неравната дължина на крака му е била проблем дори като дете.

С приключването на лечението предложих да попита своята майка за неговото раждане и може би да започне да ходи на плуване, за да задвижи отново „потоците на енергията“. За късмет майката дойде да вземе сина си, така че я попитах за раждането му.

Боуен терапия„О, да, помня го добре“ – каза тя. – „Дадоха ми петидин, след като се бях изтощила от напъване и когато Иван накрая излезе, той беше напълно дрогиран. През следващите 4 дни сестрите трябваше да го пошляпват по бузите, за да го будят да се храни.“ Ето това беше КЛЮЧЪТ! Проблясък на разбиране се появи в очите на Иван. Нищо чудно, че той беше толкова дълбоко повлиян от нападението преди месеци, при което ударите били предимно около лицето и по главата му. Това го беше „хвърлило“ обратно до неговото много неприятно преживяване при раждането.

Боуен терапияДнес, само една седмица по-късно, усмихнат и напълно облекчен млад мъж се зададе по коридора на Боуен център. „Не съм плувал, беше много студено, но разхождах кучето си Лъки, всеки ден.“

Том Боуен е бил гений! Създал е техника чудо! Затова толкова много обичам да съм Боуен терапевт! Днес планирам да завърша баланса в тялото на Иван, като използвам процедура за таз заедно с упражнение за таз и отново последваща процедура за таз следващата седмица.“

Боуен терапията може да помогне и във вашият конкретен случай, защото Боуен техниката е изключително успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания. Свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
▶ Боуен слага край на болките при Дискова херния
▶ Боуен техниката: най-доброто холистично лечение
▶ При емоционални проблеми - решението е Боуен терапия
Боуен техниката - победа над болката
Сколиоза и Боуен терапия
Стимулирайте имунната си система с Боуен терапия
Боуен стимулация на блуждаещия нерв - драстично намалява възпаленията


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ