БОУЕН ТЕХНИКАТА: НАЙ-ДОБРОТО ХОЛИСТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ

Когато стигнем критичната точка на здравето си и потърсим решение, първото което ни идва наум е акупунктурата... и иглите! Ако искате същите и още по-добри резултати, предлагаме да опитате Боуен техниката! 

Боуен терапия

Чували ли сте за Боуен терапията?

Това е холистична, лечебна техника, която се състои от леки движения с пръстите на ръцете, приличащи на масаж. Тя е широко известна като Боуен масаж, въпреки че всъщност не е масаж. 

Техниката е уникална, тъй като се характеризира с дву-минутни паузи между движенията, през който терапевтът излиза от стаята. Тези периоди на отсъствие правят техниката Боуен толкова ползотворна, защото цялата техника, влиза в сила по време на тези две минути. Много от хората, които са я опитвали казват, че е наистина ефикасна.

Запознайте се с 4-те основни предимства на Боуен Техника:

1. Без повече болки в гърба

Боуен терапияПовечето хора се обръщат към Боуен Техниката при болки в гърба. Ние всички седим твърде дълго и правим упражнения твърде малко, което води до болки в гърба. Ние патим от последиците на травми на гърба през целия ни живот. Независимо от произхода на вашата болка в гърба, техниката Боуен може да ви помогне много.
Трябва да се следвате определени препоръки, за да се постигне максималния ефект от Боуен терапията, като например да се направи разходка 15 до 20 минути след сесията и да не се подлагате на други физиотерапевтични процедури в същото време. Хората съобщават, че дори след първата процедура тяхната болка в гърба значително намалява и че продължителната терапия ги е освободила от болката напълно. Това не е само по отношение на болките в гърба, но всички видове моментни или хронични болки, причинени от спортни травми и други травми на мускулите или костите.

2. Алтернатива на Акупунктурата

Боуен терапияАко смятате, че бихте имали полза от акупунктурата, но ви е страх от игли, опитайте Боуен техниката. Тя стимулира меридианите на тялото и циркулацията на енергия в определени акупунктурни точки. Тя може да ви помогне по същия и по-добър начин, както акупунктура, просто без иглите.

Хората съобщават, че Боуен Техниката им помогна при алергии, ушни инфекции, менструални болки, главоболие и дори някои усложнения по време на бременността. Също така казват, че е полезна при паник атаки, напикаване както при деца, така и при възрастни, фибромиалгия и много други. Така че, ако не се навивате за акупунктура, но търсите ползите от нея, техниката Боуен е правилното нещо за вас.

3. Намаляване на стреса

Боуен терапияМоже би най-голямата полза на техниката Боуен е облекчаването на стреса. Ние всички сме под голямо напрежение на: нашите работни места, нашият дом и семейство и наистина се нуждаем от нещо, което да намали този стрес. Е, техниката Боуен дава прекрасни резултати.

Ще се насладите на нежното докосване на терапевта прилагащ Боуен техниката. По време на сесията, ще сте с тънки дрехи или по бельо и няма да ви мажат с никакви масла. Тези, които са изпитали Боуен терапията заявяват, че са се чувствали напълно спокойни и заредени с положителна енергия след процедурата. И така... чувствате се стресирани? Техниката Боуен ще ви помогне.

4. Незабавни резултати

Боуен терапияТехниката Боуен дава незабавни резултати. Обикновено се чувствате по-добре, още и след първото лечение и се нуждаете само от още няколко процедури, за достигане на пълно излекуване. Целият смисъл на Боуен лечението е, че то помага на тялото ви да се научи как да се лекува само, затова не са нужни много терапии.

Въпреки това, трябва да се спазват определени препоръки, за да може лечението да проработи и това е тъй наречените Трите W (WWW - Walk, Water, and Wait) - Разходки, Вода и Пауза между процедурите от 1 седмица. 

Направете 15-20 минутни разходки след процедура и всеки ден до следващия сеанс. Пийте поне 6-8 чаши вода (30 мл. вода на килограм телесно тегло) всеки ден и изчакайте няколко дена преди да започнете да се подлагате на изключително на тежки натоварвания или преди да имате някакъв вид физикална терапия.

Така че, ако искате да се освободите от болката, да сте релаксирани и възстановени и искате резултати веднага - опитайте Боуен техниката. Тя може да се окаже точно това, което търсите.

Ако вече сте я опитвали, моля споделете вашия опит.

Попитайте нашият Боуен терапевт: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт:      Димитър Парушев
телефон за връзка:      +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
▶ Боуен терапия - истини и заблуди
▶ Ефективността на терапия боуен
▶ Да излекуваме тялото с боуен
▶ Боуен срещу бебешки колики
▶ Боуен слага край на болките при Дискова херния
▶ Може ли Боуен да подобри нощният сън?
▶ Боуен техниката: най-доброто холистично лечение
▶ Лимфен дренаж чрез Боуен терапия – възможно ли е
▶ При емоционални проблеми - решението е Боуен терапия


 

ЕТИКЕТИ

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ